hannaslillaliv.blogg.se

Jag heter Hanna Andersson och är 27 år gammal. Mitt liv är inte alltid det enklaste att leva. Jag lever med tre "huvud-diagnoser" som alla är svåra, kroniska sjukdomar, ME (Myalgisk encefalomyelit), EDS (Ehlers-Danlos syndrom), Fibromyalgi, diagnoser jag fått efter många års sökande efter orsak för min kropps dåliga mående. Jag har också segmentall rörelsesmärta i ryggen, sju diskbråck, en svår refluxsjukdom samt en tarmsjukdom. Det är med andra ord ingen dans på rosor, mitt liv eller min vardag. Men jag har så mycket positivt och så mycket att vara glad över och leva för! Min egna- och två bonushundar, familj och vänner betyder allt för mig. Detta är lite om mig, min vardag och mitt lilla liv!

Ofrivillig barnlöshet 💔

Min största dröm har alltid varit att få barn, att bli mamma. Redan när jag var liten drömde jag om detta och jag minns att när jag ritade teckningar med personer på ritade jag allt som oftast dit en gravidmage på en av personerna i mina teckningar. 

Drömmen har alltid funnits där, den har alltid varit väldigt stark. När Lina och jag var i tioårsåldern bestämde vi vad våra framtida barn skulle heta. Jag skulle få två små döttrar och Lina skulle få två små söner. Tänk att hon är halvvägs där nu, tack vare underbara lille Sören charmören!
 
Att få barn är verkligen inte en självklarhet, oavsett hur mycket man än önskar att få barn, drömmer om det och försöker!
 
Ofrivillig barnlöshet är något verkligt, något väldigt jobbigt och tufft att leva med. Jag vet det. Jag har alltid, ALLTID, drömt om att bli mamma. 

Men allt eftersom att åren går och jag bara blir allt sjukare blir min ångest allt svårare och min realisation över det faktum att jag troligtvis aldrig kommer att bli mamma blir allt starkare. 

Jag fyller 30 år i höst. Jag är mycket svårt multisjuk och min kropp blir allt svagare och sjukare och jag lider av allt mer och svårare värk, smärtor och andra symtom. Jag kommer inte kunna bära ett barn, än mindre två, som jag alltid drömt om. 

Det finns såklart andra sätt att få barn, men jag är absolut inte i närheten av något av dem. Och om jag inte blir mycket, mycket friskare/mindre sjuk väldigt, väldigt snart kommer en av mina allra största rädslor och faghågor bli sanna.
 
Nämligen att jag aldrig kommer få uppleva det stora miraklet att bli mamma, att få mitt alldeles egna lilla barn. Få uppleva det bandet till en annan människa, få känna, ge och få den kärleken. 
 
Detta, att jag med största sannolikhet aldrig kommer bli mamma, är ett av mitt livs största sorger. 

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Anonym
skriven :

Det gör så fruktansvärt ont att läsa om dina drömmar som du känner aldrig kunna uppfyllas.
Något så självklart att bli förälder för många kan vara utopi för andra.
Det finns inga tröstens ord att säga till dig, den längtan som du alltid har haft går inte att få bort med några små ord.
Den enda tröst jag ser är att du får uppleva lilla Sören.
Ett litet knyte som växer upp med världens bästa moster.
Mitt hjärta går itu när jag läser om din längtan.
Kan bara som vanligt skicka all min kärlek till dig och att du alltid finns i mina tankar och mitt hjärta.
Älskade Hanna, vännen min❤️🐶❤️🐶❤️👩‍❤️‍💋‍👩😘😘💞💕💞🥰🫶💙💙💜💜I-M

Svar: Du skriver såå fantastiskt fint, älskade Ing-Marie! ❤️❤️❤️ Du är klok som en bok och du är så otroligt omtänksam och underbar. Du har ett stort hjärta och jag blir så glad och rörd när jag läser allt du skriver till mig.
Jag är så tacksam att du finns i mitt liv, att du är min fina vän och att du bryr dig så mycket om mig. Som jag bryr mig om dig! ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Ja, Sören är en stor tröst och han är helt underbar och jag älskar honom så.
Men min längtan efter ett eget barn finns där ändå. Och den längtan är stark. Så, så STARK.

All kärlek till dig, finaste Ing-Marie! Jag älskar dig! ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Hanna Andersson

2 Anonym
skriven :

Styrkekramar till dig ❤️

Svar: Tack så mycket! ❤️ Stora kramar tillbaka! ❤️
Hanna Andersson