hannaslillaliv.blogg.se

Jag heter Hanna Andersson och är 27 år gammal. Mitt liv är inte alltid det enklaste att leva. Jag lever med tre "huvud-diagnoser" som alla är svåra, kroniska sjukdomar, ME (Myalgisk encefalomyelit), EDS (Ehlers-Danlos syndrom), Fibromyalgi, diagnoser jag fått efter många års sökande efter orsak för min kropps dåliga mående. Jag har också segmentall rörelsesmärta i ryggen, sju diskbråck, en svår refluxsjukdom samt en tarmsjukdom. Det är med andra ord ingen dans på rosor, mitt liv eller min vardag. Men jag har så mycket positivt och så mycket att vara glad över och leva för! Min egna- och två bonushundar, familj och vänner betyder allt för mig. Detta är lite om mig, min vardag och mitt lilla liv!

Brev från Försäkringskassan ger mig ångest och lite panik! 😩🤕

För ungefär tre veckor sedan fick jag ett brev från Försäkringskassan. Bara att få ett brev från dem ger mig ångest och lite panik. Jag bad Lina öppna det och läsa för jag blev så nervös och orolig för vad det skulle stå där i så jag klarade inte av att öppna och läsa det som stod själv. 
 
Jag har alltid, eller inte alltid utan i fem års tid, alltså så många år som jag har haft Sjukersättning (eller Aktivitetsersättning som det heter för mig eftersom att jag är under 29 år, men det är exakt samma sak som Sjukersättning, det är bara namnet som skiljer) varit så glad och tacksam att det inte strulat för mig med FK.
 
Det är ju så galet många, inte minst vi med ME, som bedöms kunna arbeta 100 % av FK trots att läkare bedömer något helt annat. Så jag har alltid varit väldigt lättad att jag inte haft något problem med FK. Men jag är väldigt nervös att jag ska börja få problem nu. 
 
Det är nämligen så att jag måste göra en ny ansökan för att fortsätta få min ersättning på 100 % som jag har haft i snart fem års tid nu. 
 
Första gången jag ansökte om Aktivitetsersättning 100 % var hösten 2014. Då fick jag beviljat ett år. Så ansökte jag på bytt hösten 2015 och fick beviljat ytterligare ett PR. Hösten 2016 ansökte jag igen och fick beviljat i tre år framåt. Och det är det som tar slut/går ut nu till hösten. Så nu är det dags att skicka in en ny ansökan med läkarintyg och hela köret! 
 
Det är bara att hoppas, hoppas, hoppas att jag blir beviljad ytterligare en omgång. Helst i tre år till, men om inte det går så i ett år till åtminstone. 
 
Om inte FK köper att jag inte kan arbeta ett endaste dugg på grund av alla mina kroniska, mycket svåra och mycket funktionsnedsättande sjukdomar (bl a mycket svår ME, svår fibromyalgi, EDS, svår mage-tarmsjukdom, svår refluxsjukdom, svår skolios, sju diskbråck- samtliga med nervpåverkan) får vi hoppas att de köper att jag inte kan arbeta något alls på grund av mina psykiska sjukdomar (bl a svår PTSD, lätt-måttlig depression, ångestdyndrom).
 
Jag bara MÅSTE få igenom min ansökan och bli beviljad Aktivitetsersättning 100 % en gång till. Varken min familj eller jag orkar bråka och kriga mot FK. Det går bara INTE. Vi orkar absolut inte det. 
 
Jag läser så gott som dagligen hur otroligt många det är som får avslag efter avslag på sina ansökningar och det är hemskt att det ska behöva vara så i dagens Sverige. Att personer som är sjuka och som absolut inte kan arbeta bedöms vara friska och helt arbetsföra. Jag vill INTE bli en av dem. Jag vill och orkar verkligen INTE det. 
 
Denna logga som får mig och väldigt, väldigt många fler att känna ångest och panik. Det är helt galet att det gått så långt att det är så!