hannaslillaliv.blogg.se

Jag heter Hanna Andersson och är 27 år gammal. Mitt liv är inte alltid det enklaste att leva. Jag lever med tre "huvud-diagnoser" som alla är svåra, kroniska sjukdomar, ME (Myalgisk encefalomyelit), EDS (Ehlers-Danlos syndrom), Fibromyalgi, diagnoser jag fått efter många års sökande efter orsak för min kropps dåliga mående. Jag har också segmentall rörelsesmärta i ryggen, sju diskbråck, en svår refluxsjukdom samt en tarmsjukdom. Det är med andra ord ingen dans på rosor, mitt liv eller min vardag. Men jag har så mycket positivt och så mycket att vara glad över och leva för! Min egna- och två bonushundar, familj och vänner betyder allt för mig. Detta är lite om mig, min vardag och mitt lilla liv!

Förtydligande kring undersökningen i Lund och…

…den eventuella operationen som följer! 

Jag inser att jag nog inte varit tillräckligt tydligt och förklarat tillräckligt väl vad det är som egentligen ska hända nu den kommande tiden. Men såhär är det! 

Nästa fredag, alltså fredagen den 10/3, åker mamma, pappa och jag ner till Lund (hur vi tar oss dit och tillbaka ska jag berätta i ett eget blogginlägg! Så håll utkik efter det!) för att jag ska göra en undersökning.

Undersökningen går ut på att jag ska få en särskild kontrast (som fram tills alldeles nyligen endast fanns i Uppsala) in i en PVK. Och med hjälp av en särskild röntgenapparat kan en/två sjuka/icke fungerande bisköldkörtlar lysa upp och bli synliga. 

Och det är alltså det som är hela grejen med den här undersökningen! Att den/de sjuka/icke fungerande bisköldkörtlarna ska lokaliseras, hittas. 

Om det då går så som vi önskar, att en/två sjuka/icke fungerande bisköldkörtlar hittas på undersökningen i Lund blir det en till operation. 

Det blir ett TREDJE försök att öppna upp vid halsen och gå in och kika runt efter den/de sjuka/icke fungerande bisköldkörtlarna och när de hittas (OM de hittas!) ska de tas ut! 

Så det är alltså så att undersökningen måste gå bra för att det ska bli en till operation! 

Och operationen måste lyckas (tredje gången gillt!) för att den här situationen med kalkvärdet ska lösa sig! 

Jag hoppas att jag tydliggjort saker och ting nu! 

Trisse håller alla sina fyra tassar och han hoppas, hoppas att både undersökningen och operationen ska gå bra! 🐶❤️