hannaslillaliv.blogg.se

Jag heter Hanna Andersson och är 27 år gammal. Mitt liv är inte alltid det enklaste att leva. Jag lever med tre "huvud-diagnoser" som alla är svåra, kroniska sjukdomar, ME (Myalgisk encefalomyelit), EDS (Ehlers-Danlos syndrom), Fibromyalgi, diagnoser jag fått efter många års sökande efter orsak för min kropps dåliga mående. Jag har också segmentall rörelsesmärta i ryggen, sju diskbråck, en svår refluxsjukdom samt en tarmsjukdom. Det är med andra ord ingen dans på rosor, mitt liv eller min vardag. Men jag har så mycket positivt och så mycket att vara glad över och leva för! Min egna- och två bonushundar, familj och vänner betyder allt för mig. Detta är lite om mig, min vardag och mitt lilla liv!

Många minus och mycket blåst...

Vi har riktigt kallt här på västkusten just nu. Det var runt - 8 grader på dagen igår och igår kväll hade graderna sjunkit till - 13 grader. Fy så kallt. Inte nog med denna kyla, det var längesen vi hade så många minus här, blåser det dessutom mer eller mindre storm. Vinden tar tag i huset och ger ifrån sig ett dånande ljud som min hjärna inte uppskattar.

Det är nästan så det känns helt okej att vara sängliggande när det är sån här hemsk kyla ute. Jag skulle inte vilja gå ut ens om jag kunde! Usch. Jag får kramp i alla muskler och nästan panik bara jag tänker på hur plågsamt det kommer bli på fredag när jag ska på ett viktigt vårdbesök och måste tvinga mig ut i kylan. Att sitta still i en rullstol är ännu värre än att gå och stå. Jag hoppas det slutar blåsa och att kylan är lite mildare på fredag. Att komma ut från huset är en riktigt svår utmaning utan den här hemska kylan som gör allt ännu lite värre för mig och min stackars värkande kropp.

Trisse får ha sitt vintertäcke på nu när han är ute och går. Han fryser lite ändå, tyvärr. Då är han ändå mycket mer tålig mot kylan än Tyra och Tjorven. De fryser och skakar som små asplöv. Jag är inte ensam om att hoppas kylan blir mildare snart. 🐶❤️