hannaslillaliv.blogg.se

Jag heter Hanna Andersson och är 27 år gammal. Mitt liv är inte alltid det enklaste att leva. Jag lever med tre "huvud-diagnoser" som alla är svåra, kroniska sjukdomar, ME (Myalgisk encefalomyelit), EDS (Ehlers-Danlos syndrom), Fibromyalgi, diagnoser jag fått efter många års sökande efter orsak för min kropps dåliga mående. Jag har också segmentall rörelsesmärta i ryggen, sju diskbråck, en svår refluxsjukdom samt en tarmsjukdom. Det är med andra ord ingen dans på rosor, mitt liv eller min vardag. Men jag har så mycket positivt och så mycket att vara glad över och leva för! Min egna- och två bonushundar, familj och vänner betyder allt för mig. Detta är lite om mig, min vardag och mitt lilla liv!

En lista över saker jag skulle göra direkt, OM jag bara kunde!

Någonting jag funderar på väldigt ofta är vad för saker jag skulle göra om jag inte var såhär sjuk. Om jag var frisk, eller mycket mindre sjuk. Saker jag skulle göra om jag kunde, helt enkelt. Det är såklart otroligt, otroligt många saker jag skulle göra då, alldeles för många för att ta med i en någorlunda kort lista.

Men jag tänker nämna några saker jag VET helt säkert att jag skulle göra direkt, om jag bara kunde.

- Börja rida en gång i veckan och vara i stallet flera gånger i veckan
- Gå långa, långa promenader med Trisse (och Tyra och Tjorven)
- Träna lydnad och agility med Trisse och kanske tävla
- Börja skriva på olika bokidéer jag har, bland annat sätta ihop x antal av mina bloggtexter till en bok om mina sjukdomar och om mitt liv som ung och svårt, kroniskt sjuk
- Laga middagar och baka till min familj
- Storstäda hela huset och göra alla möjliga hushållssysslor för att avlasta framförallt mamma
- Börja studera till Vårdadministratör och sedan söka jobb som det efter avslutade studier
- Börja träna styrketräning på gym
- Börja yoga aktivt
- Ta upp mitt tecknade
- Börja läsa böcker
- Gå massagekurs
- Umgås med vänner och släkt
- Börja dejta och skaffa pojkvän
- Bada och simma i havet på sommaren och i bassäng på badhus på vinterhalvåret
- Resa utomlands
- Lära mig ett nytt språk (spanska eller italienska eller arabiska)
- Vara ute i naturen och plocka blommor till buketter och bordsdekorationer
- Ge mig ut på cykelturer  
- Flytta hemifrån
- BÖRJA LEVA MITT LIV!

Så det var det! Några av alla hundratals saker jag skulle vilja göra direkt och om och om igen, om inte hela tiden, OM jag bara kunde!

De flesta av punkterna jag skrivit upp som saker jag skulle vilja göra/börja med omedelbart om jag bara kunde är saker jag sysslat med tidigare, som ridning och stallet, läsa och skriva böcker, yoga, hundpromenader och hundträning, men som jag varit tvungen att sluta med på grund av mina sjukdomar. Men några saker på listan är nya saker jag vill göra, som att börja plugga till och sedan arbeta som Vårdadministratör.

Allt jag kan göra är att hoppas, hoppas, hoppas och fortsätta tro att jag en vacker dag kommer få chansen att göra allt det, eller åtminstone några av sakerna som står på listan, igen eller för första gången. Jag hoppas, hoppas, hoppas verkligen det.

Älskade Baltazar OCH älskade lille Trisse! Två av mina tre favoritkillar (pappa är den tredje) på samma bild. Det är inte klokt hur mycket jag saknar Baltazar och att rida och vara i stallet. Jag saknar verkligen att rida något helt otroligt mycket. Jag kommer dessvärre (med största sannolikhet) aldrig mer varken rida på eller träffa och mysa med Baltazar något mer då han har flyttat från "mitt" stall. Det gör mig väldigt, väldigt ledsen att tänka på det, så jag försöker att undvika att tänka på det. Älskade, saknade Baltazar. 🐴💙