hannaslillaliv.blogg.se

Jag heter Hanna Andersson och är 29 år gammal. Mitt liv är inte alltid det enklaste att leva. Jag lever med tre "huvud-diagnoser" som alla är svåra, kroniska sjukdomar, ME (Myalgisk encefalomyelit), EDS (Ehlers-Danlos syndrom), Fibromyalgi, diagnoser jag fått efter många års sökande efter orsak för min kropps dåliga mående. Jag har också segmentall rörelsesmärta i ryggen, sju diskbråck, en svår refluxsjukdom samt en tarmsjukdom. Det är med andra ord ingen dans på rosor, mitt liv eller min vardag. Men jag har så mycket positivt och så mycket att vara glad över och leva för! Min egna- och två bonushundar, familj och vänner betyder allt för mig. Detta är lite om mig, min vardag och mitt lilla liv!

Det är så mycket som inte alls står rätt till med min kropp…! 😔🤕

Denna våren var tuff av ett flertal anledningar. Inte minst flytten till nya huset och alla veckors packning och förberedelser som krävdes innan flytten och som förstörde lugnet som jag är så beroende av för att kunna vila. 

Att jag opererade ögat den 28:e februari, med allt vad en operation innebär för mig, plus att jag blev så otroligt dåligt behandlad av ett flertal läkare och sjuksköterskor påverkade mig starkt efteråt. 

Och så flyttade Lina och Sofia också. Även om inte jag var med och flyttade rent fysiskt innebar det ändå en anspänning och en stor förändring för mig, att de flyttade in i det hus där jag (och mamma, pappa och delvis Lina också) bott i så väldigt många år. 26 år, för att vara exakt. 

Min kropp har verkligen inte mått väl alls denna vinter och vår och början på sommaren och den blir bara sämre och sämre, vilket såklart är oroande! 

Kalkvärdet är återigen skyhögt, farligt högt, och försätter min kropp under mycket stor stress och press. ÄNNU MER än den redan är under och kämpar med. 

Jag har även andra besvär, som jag inte brukar ha, som att jag blöder mycket (vi pratar skrämmande mycket) från tarmen vid varje toalettbesök. Det har gjort att jag fått mycket lågt Hb- nu igen! 

Jag gör mitt bästa och försöker att få i mig både medicinen (rävgiftet!) som ska sänka kalkvärdet samt kosttillskottet som innehåller järn (några "riktiga" järntabletter skrev inte min läkare ut, vilket var helt idiotiskt!).
 
Men det är verkligen INTE lätt när jag mår så fruktansvärt illa hela tiden och spyr upp både mat och tabletter med jämna mellanrum. 
 
För ungefär fem år sedan fick jag diagnosen "Ospecificerad inflammatorisk tarmsjukdom" efter att jag bland annat genomgått två koloskopier, kontraströntgen osv osv. 

Jag har blött från tarmen tidigare men aldrig såhär mycket, och det är verkligen mycket jag blöder. Men trots att jag berättat detta för min läkare händer det ingenting. Jag har bara fått en telefontid med en Mage/tarmläkare längre fram, i augusti någon gång, och ska lämna några blodprover. Det är allt. 

Som om inte allt detta jag redan skrivit om inte skulle räckt har jag dessutom extra tufft med andningen. Jag har ännu svårare än vanligt att få luft till mig och känner sådan lufthunger (som till slut ger mig panik) att jag inte kan ligga ner platt. 

Så jag får halvsitta upp och ta extradoser av mina astmamediciner (inhalationer) och försöka andas så gott det går. Men det är verkligen inte lätt. Framförallt inte i kombination med allt annat som är extra plågsamt och tufft med kroppen och mitt mående nu.
 
Det är så mycket som inte står rätt till med min kropp att jag ofta förvånas över det faktum att den överhuvudtaget fungerar. Eller ja, fungerar gör den ju inte, men att den fungerar så väl som den ändå fungerar. Även om den egentligen inte fungerar särskilt väl alls.
 
Det är ändå rätt otroligt att min kropp fungerar överhuvudtaget när man tänker på allt den gått igenom (och fortsätter att gå igenom dagligen) och allt den blivit utsatt för (alla operationer, alla sjukdomar, diagnoser och syndrom den är drabbad av och alla gånger jag varit ett ögonblick från att dö osv osv).

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Anonym
skriven :

Älskade vännen min😰
Du vet hur jag reagerar när jag läser om hur du mår, trots att jag redan vet.
Det är helt omänskligt att behöva lida som du gör.
Känner igen det där med Medicinmottagningen.
Jag har inte ens haft en läkare där sedan februari.
När jag ringer blir det ett telefonsamtal med ännu en ny läkare i augusti.
Som inte känner mig och med all sannolikhet inte känner till min diagnos, som är riktigt illa nu.
Familjeläkaren tar semester och bryr sig inte.
Ska vi verkligen behöva ha det så här??
Jag har skrivit till Patientnämnden ett flertal gånger.
Anmälde min region för att ingen vård finns för ME sjuka.
Direktören för vård och omsorg svarade, ungefär godag yxskaft.
Så ännu ett brev till honom.
Väntar på svar från både honom och min familjeläkare.
Som tar ledigt och semester, som de ska ha.
Men vi får aldrig ens en dag semester från all smärta och andr hemska symtom.
De måste sätta in läkare vi kan nå under sommartiderna.
Du om någon behöver all hjälp du någonsin kan få.
Hela jag värker av oro och sorg över hur du har det.
Nu blev det lite för långt för dig att läsa.
Ta det lite då och då om du har ork.
Jag skickar All min kärlek till dig och du finns i mina tankar och i mitt hjärta, nu och för alltid.
Klappa om mina bonusar extra mycket från mig.
Kraamar i massor❤️🐶❤️🐶❤️👩‍❤️‍💋‍👩😘😘💞💞💙💙💜💜I-M

Svar: Älskade Ing-Marie! ❤️❤️❤️ Jag vet att du oroar dig för mig och jag oroar mig så för dig!
Vi har det verkligen inte lätt!
Och det är som du säger, alla får semester utom vi! Vi får inte ens en kort liten paus från eländet!

Jag blir helt bedrövad när jag läser hur du behandlas/ignoreras av läkare!
Det är väldigt bra att du/ni anmäler och skriver brev mm. Det borde ALLA göra när det uppstår felaktigheter inom vården. Men det är ju dessvärre inte alla som har möjlighet av olika orsaker.

Du finns som alltid med mig i både tankar och hjärta dygnet runt! Jag älskar dig! ❤️❤️❤️❤️❤️
Många stora kramar och all kärlek till dig, finaste Ing-Marie ❤️❤️❤️❤️❤️
Hanna Andersson

2 Thérese
skriven :

❤️

Svar: ❤️❤️
Hanna Andersson

3 sandra ledin
skriven :

Kroppen är makalös på sett att den kan gå genom eld och vatten och ändå fungera. Det är det som är så speciellt med oss människor tycker jag.
Jag hör dig vännen och jag önskar tusen gånger om att det skulle va annorlunda för dig. Lägger hopp hos forskningen att botemedel för allt kommer inom kort. ♥️🤗🌷🌺

Svar: Ja, det har du helt rätt i! Jag brukar också tänka så och förundras och imponeras över hur fantastiska, anpassningsbara och starka våra kroppar verkligen är!
Ja, vi får verkligen hoppas att forskningen fortsätter att gå framåt! Snabbt!

Tack så mycket, älskade Sandra, för att du läser och skriver så fint! Det och du betyder så mycket för mig! ❤️❤️❤️
Stora kramar, finaste du ❤️❤️❤️
Hanna Andersson

4 Hannas krypin
skriven :

Tycker det är ytterst märkligt att läkarna inte gör något när du har en aktiv och pågående blödning. Kram

Svar: Ja, det håller jag helt med dig om! När jag berättade för min läkare i början av maj att jag blöder var och varannan dag och beskrev hur mycket jag blöder (det är verkligen väldigt mycket!) trodde/hoppades jag att jag skulle få träffa en Mage-tarmläkare och ta prover och undersökas inom en/max några veckor. Men inte då!
Istället blev det ett telefonsamtal tre månader bort i tiden!
Helt otroligt!

Tack så mycket för att du läser och skriver så klokt och fint till mig! Det och du betyder mycket för mig! Stor kram ❤️❤️❤️
Hanna Andersson

5 Anonym
skriven :

Jag har ju bra hjälp av Christer när jag skriver.
Annars skulle jag inte klara av det.
Hjärnan hänger inte med som förr när jag skriver.
Men blir både upprörd och förtvivlad hur vården kan avvisa oss på så enkelt sätt.
De har all makt över oss.
Varm kram mitt hjärta ❤️❤️❤️❤️I-M

Svar: Ja, det förstår jag! Jag är helt medveten om att du inte hade klarat det själv och att du har finfin hjälp av fina C. Jag skrev otydligt och ber om ursäkt för det.

Ja, vården och läkarna har all makt över oss sjuka och vi sitter verkligen i beroendeställning till dem. Och det är hemskt och en riktigt jobbig situation att befinna sig i.

Kramar och kärlek, älskade du ❤️❤️❤️❤️❤️
Hanna Andersson