hannaslillaliv.blogg.se

Jag heter Hanna Andersson och är 27 år gammal. Mitt liv är inte alltid det enklaste att leva. Jag lever med tre "huvud-diagnoser" som alla är svåra, kroniska sjukdomar, ME (Myalgisk encefalomyelit), EDS (Ehlers-Danlos syndrom), Fibromyalgi, diagnoser jag fått efter många års sökande efter orsak för min kropps dåliga mående. Jag har också segmentall rörelsesmärta i ryggen, sju diskbråck, en svår refluxsjukdom samt en tarmsjukdom. Det är med andra ord ingen dans på rosor, mitt liv eller min vardag. Men jag har så mycket positivt och så mycket att vara glad över och leva för! Min egna- och två bonushundar, familj och vänner betyder allt för mig. Detta är lite om mig, min vardag och mitt lilla liv!

Jag faller ofta…

 
Jag faller tyvärr rätt som det är. Ibland ofta och ibland mer sällan. Jag är däremot inte säker på att det är min egen styrka som får mig att resa mig upp igen, gång efter gång, utan det är snarare min älskade familj som tillsammans försiktigt drar upp mig på fötter igen, placerar mig i min rullstol eller i sängen och är sedan med och tar emot när jag ramlar igen så landningen blir så mjuk som möjligt så jag inte slår mig. Och så håller det på så.
 
Jag hade såklart önskat att jag inte ramlade (metaforiskt talat alltså, men det framgår väl tack vare bilden hoppas jag) lika ofta som det tyvärr blir. Men jag kan inte hjälpa det. Jag försöker balansera så gott det går, ändå tappar jag fotfästet igen och finner mig själv på backen ännu en gång. Det är tur att jag har min älskade familj (ni vet vilka ni är som tillhör den) som plockar upp mig igen. Utan dem hade jag inte klarat mig många minuter. Det är ett som är säkert. 
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Anonym
skriven :

Så otäckt det låter med dina fall.
En period för många år sedan när jag blev felmedicinerad ramlade jag ständigt och var alltid blåslagen.
Revbenen fick sina smällar och en skadad axel. Jag hoppas verkligen att du slipper ifrån såna fall.
Hur går det på vardagarna när du är ensam hemma och du skulle ramla? Vet att du har mobilen med dig, men det kan ta tid innan någon hjälp kommer. Jag är alltid orolig för vad som kan hända dig mer än det du har nu. Det räcker med allt elände du redan har. Var rädd om dig mitt hjärta. Varma kramar kommer🤗Min älskade Hanna❤️🐶❤️👩‍❤️‍💋‍👩😘🥰💙💙💙I-M

Svar: Men fy så hemskt att du ramlade så mycket förr, då när du blev så felmedicinerad. Jag minns att vi har skrivit om detta och du har berättat om detta tidigare. Jag är så ledsen för dig att det blev så för dig. :(
Jag har alltid telefonen med mig. Det har hänt att jag har ramlat när jag svimmat när Trisse och jag varit ensamma hemma. Efter en stund på golvet har jag ändå lyckats ta mig upp. Men i takt med att kroppen blir sämre och sämre är det nog så att jag inte skulle klara av att ta mig upp själv. Då får jag ringa pappa så kommer han hem på 10-15 minuter. Är det riktigt illa får jag ringa våra grannar, de som går ut med Trisse på lunchpromenad. De har nyckel hit hem. Men jag försöker att undvika att ramla. Och det förstår jag att du också gör, kära du!
Jag är alltid orolig för dig med, älskade Ing-Marie och jag vet att du också fortsätter att bli sämre och det skrämmer mig så!
Var rädd om dig! <333 <333
Massa varma kramar och all kärlek till dig, älskade Ing-Marie <333 <333
Hanna Andersson