hannaslillaliv.blogg.se

Jag heter Hanna Andersson och är 27 år gammal. Mitt liv är inte alltid det enklaste att leva. Jag lever med tre "huvud-diagnoser" som alla är svåra, kroniska sjukdomar, ME (Myalgisk encefalomyelit), EDS (Ehlers-Danlos syndrom), Fibromyalgi, diagnoser jag fått efter många års sökande efter orsak för min kropps dåliga mående. Jag har också segmentall rörelsesmärta i ryggen, sju diskbråck, en svår refluxsjukdom samt en tarmsjukdom. Det är med andra ord ingen dans på rosor, mitt liv eller min vardag. Men jag har så mycket positivt och så mycket att vara glad över och leva för! Min egna- och två bonushundar, familj och vänner betyder allt för mig. Detta är lite om mig, min vardag och mitt lilla liv!

I vår familj namnges olika saker och ting! 🪴🐻❤️

vår familj har vi något av en vana, tradition, att namnge saker och ting. Det kan vara alla möjliga saker som får sig ett eget namn. 

Bilar, motorcyklar, blommor, dammsugare och många, många andra saker har fått och har ett namn. 

Förutom att det är lite roligt att namnge olika saker är det dessutom praktiskt. Om bara vissa blommor ska vattnas är det enkelt att säga ”vattna alla blommor förutom Tilda och Inez, de fick vatten imorse”. Eller ”du får ta Einar till jobbet imorgon för Sixten ska besiktigas”. 

Från början var det mamma som namngav saker men i takt med att Lina och jag blev större började vi namnge saker vi också. Det är en lite rolig grej vi gör här hemma, det är en tradition vi ägnar oss åt i familjen. 

När mamma och pappa köpte hem robotdammsugaren var det helt självklart att den skulle få ett namn.

Den gamle hette Börje, det var pappa som döpte den. Och den nya heter Junior, det var jag som bestämde det namnet. Vi turas om och hjälps ofta åt med namnen! 

Likadant är det med nya bilar och andra saker. Det är helt enkelt så det fungerar här i vår familj! 

Här har vi en av de tidigare nämnda blommorna, nämligen min blomma Inez! Hon har dock flyttat ut från mitt rum då hon inte längre fick plats på fönsterbrädan! Men hon är inte mindre omtyckt för det. 


Nere i vardagsrummet, på sterioskåpet, står Palme! Han har fått detta namnet eftersom hans utseende påminner lite om en palms. Han ser lite ut som en dvärgpalm. Och det är enbart positivt! 
 
Slutligen har vi mammas gamla nalle som hon hade när hon var liten. Han bor i trappan och mamma minns inte att han någonsin hade ett namn, så jag gav honom ett. Möt Bugsy, denna söta, gamla nallen vars jobb är att lysa upp i trappan, något han lyckas mycket väl med, tycker jag! ❤️
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Anonym
skriven :

Ni har verkligen många fina roliga traditioner i er familj. Det här var något helt nytt, och roligt. Log för mig själv när jag läste om alla namn. En rolig idé som också blev en tradition. Ni är en riktigt fin och härlig familj. Varm kram till er alla.
Ha en så bra dag du kan, trots alla dina smärtor och svårigheter.
Varm kram🤗 Min älskade hjärtevän.💖🐶💖👩‍❤️‍💋‍👩😘💖💙💙I-M

Svar: Ja, det är en rolig tradition! Jag log när jag skrev om de olika namnen!
Tack så mycket, finaste Ing-Marie! <333 <333
Detsamma, ha det så bra du också kan!
Varma kramar <333 <333
Hanna Andersson

2 sandra ledin
skriven :

Vilken roligt tradition ni har. Det är ju jätte sött att namnge olika ting 😊

Svar: Tack, fina Sandra!
Hanna Andersson

3 Hannas krypin
skriven :

Vad roligt att läsa om hur ni namnger olika ting. Innan jag kikade in här hos dig så gjorde jag just det. Namngav något. Vi hämtade vår nya bil igår och eftersom vi nu kommer ha två bilar av samma märke har jag gett vår nya lilla bil namnet Agda. Tycker det känns som en liten Agda med sin feminina känsla.

Svar: Åh så roligt att du tyckte det var underhållande läsning! Det, och att du läser, gör mig väldigt glad att veta! Men så passande, att du/ni namngav/döpte något precis nyligen!
Agda tycker jag är gulligt! Ja, precis! En söt, feminin liten Agda som åker runt på vägarna! Perfekt!
Kram <3
Hanna Andersson