hannaslillaliv.blogg.se

Jag heter Hanna Andersson och är 27 år gammal. Mitt liv är inte alltid det enklaste att leva. Jag lever med tre "huvud-diagnoser" som alla är svåra, kroniska sjukdomar, ME (Myalgisk encefalomyelit), EDS (Ehlers-Danlos syndrom), Fibromyalgi, diagnoser jag fått efter många års sökande efter orsak för min kropps dåliga mående. Jag har också segmentall rörelsesmärta i ryggen, sju diskbråck, en svår refluxsjukdom samt en tarmsjukdom. Det är med andra ord ingen dans på rosor, mitt liv eller min vardag. Men jag har så mycket positivt och så mycket att vara glad över och leva för! Min egna- och två bonushundar, familj och vänner betyder allt för mig. Detta är lite om mig, min vardag och mitt lilla liv!

På grund av den misslyckade operationen har jag nu ytterligare en sjukdom att förhålla mig till!

Den misslyckade operationen jag pratar om var den operationen jag gjorde i maj i ett försök att ta bort en/två bisköldkörtlar, i ett försök att få ner mitt höga kalkvärde. 

Men operationen misslyckades helt totalt och något som gjordes, helt i onödan som det skulle visa sig, var att hälften av min sköldkörtel plockades bort. 

Och det är just det, att halva min sköldkörtel plockades bort, som har gett mig min nya sjukdom, nämligen Hypothyreos. Nu när endast halva min sköldkörtel finns kvar och det leder till en underfunktion av sköldkörtelhormon. 
 
Den underfunktionen ger mig en rad olika symtom och det är därför jag nu har börjat med en ny medicin, en medicin som heter Levaxin. 

Att äta ÄNNU en medicin var inte direkt det jag behövde med tanke på att jag redan äter en sådan stor mängd mediciner dagligen.
 
Men det var helt och hållet nödvändigt att börja medicinera och det är som det är, det finns ingenting att göra åt saken. Jag får helt enkelt äta den nya medicinen, vars dos håller på att ställas in, dag ut och dag in. 

Att få ännu en sjukdom var inte direkt något jag önskade mig. Jag har redan så det räcker och blir över flera gånger om. Men det är dessvärre så här livet är. 

Allt jag kan hoppas på nu, gällande just denna sjukdom, är att medicinen, Levaxinet, går att ställa in så snart och så enkelt som möjligt och att symtomen känns mycket bättre när medicinen väl är inställd. 

För det är det som är det kluriga! Det ska inte enbart se bra ut på blodproverna som tas utan det ska också kännas mycket bättre, helst bra, gällande just de symtomen som rör den sjukdomen- Hypothyreos.
 
Det måste stämma överens. Och det hoppas jag att det kommer göra för mig om ett tag när vi väl kommit så långt att medicinen är inställd. 

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Anonym
skriven :

Visste du att de hade tagit bort halva köldkörteln? Eller har du fått veta det nu efteråt?
Min mamma har ätit just Levaxin i många år och bara reagerat positivt av dem. Men det går inte att jämföra med dig. Du behöver verkligen inte fler sjukdomar eller mediciner nu. Men hoppas att du får en poititv verkan av dem. Vet du om det blir någon mer op för dig? Hoppas att du slipper gå igenom allt igen. Min stora kämpe. Jag skickar All min kärlek till dig. Älskar dig nu och för alltid hjärtat.❤️🤗👩‍❤️‍💋‍👩😘😘🐶❤️💙💙💙I-M

2 Thérese
skriven :

Det är aldrig roligt att behöva fler mediciner så förstår dig. Framförallt kommer det ofta med biverkningar och för min del tar magen stryk av medicin. Jag hoppas ändå att det får dig att må lite bättre.

Svar: Nej, det är aldrig roligt! Hoppas att du mår bättre snart. Kram!
Hanna Andersson

3 Jasmine
skriven :

Varför tog de bort halva sköldkörteln? Hur kunde de bli så fel? Har bara läst din blogg till och från så kanske missat inlägget om det. Helt sjukt. Har du anmält detta till IVO och ansökt om ersättning för vårdskada?? Borde ju va solklart att du borde få pengar för det här att de gav dig en livslång sjukdom!!

Svar: När de tog bort min halva sköldkörtel var ju vid min första operation för att hitta min sjuka bisköldkörtel. Jag hade varit sövd länge och blev ju mycket dålig under operationen. Som en chansning, då det tydligen händer (trots att det är mycket ovanligt) att bisköldkörtlarna kan ligga inbäddade i sköldkörteln, tog de bort halva sköldkörteln. De tänkte att den kanske fanns där och att jag kanske skulle klara mig utan medicinering av Levaxin med halva sköldkörteln kvar. Nu var det ju ingen bisköldkörtel där och jag behöver Levaxin livet ut. Jag har varit så frustrerad, arg och ledsen över detta. Jag och min familj väntar med IVO till vi vet mer hur det blir.
Hanna Andersson