hannaslillaliv.blogg.se

Jag heter Hanna Andersson och är 27 år gammal. Mitt liv är inte alltid det enklaste att leva. Jag lever med tre "huvud-diagnoser" som alla är svåra, kroniska sjukdomar, ME (Myalgisk encefalomyelit), EDS (Ehlers-Danlos syndrom), Fibromyalgi, diagnoser jag fått efter många års sökande efter orsak för min kropps dåliga mående. Jag har också segmentall rörelsesmärta i ryggen, sju diskbråck, en svår refluxsjukdom samt en tarmsjukdom. Det är med andra ord ingen dans på rosor, mitt liv eller min vardag. Men jag har så mycket positivt och så mycket att vara glad över och leva för! Min egna- och två bonushundar, familj och vänner betyder allt för mig. Detta är lite om mig, min vardag och mitt lilla liv!

Det är inte helt enkelt att äta så väldigt många olika mediciner samtidigt…! 💊🤕

Nej, det är verkligen inte det! 

Som jag ju skrev och berättade i gårdagens blogginlägg har jag dessvärre drabbats av ytterligare en sjukdom, Hypothyreos. Detta på grund av att halva min skölkörtel togs bort i samband med en operation. 
 
På grund av den nya sjukdomen äter jag en ny medicin. Detta är bara en av väldigt, väldigt många olika mediciner jag äter dagligen.
 
Förutom att levern, och i vissa fall också njurarna och andra organ, kan ta stryk av att äta så många mediciner finns det andra problem med att äta så många olika mediciner på en och samma gång/dag. 

Ett sådant problem är att vissa mediciner inte kan tas tillsammans på grund av olika saker. I mitt fall är det två olika mediciner som inte kan tas tillsammans.
 
Inte för att det är farligt att ta dem tillsammans utan för att upptaget av den aktiva substansen hos den ena medicinen inte tas upp om den tas samtidigt som den andra medicinen.
 
Att dessa två mediciner inte kan tas samtidigt har lett till att jag äter mediciner vid tre olika tidpunkter nu för tiden, istället för två som det varit innan.
 
Men det går det med. Det måste det göra om inte annat för att medicinerna måste tas. Så är det bara. Punkt slut. 
 
Bilden är lånad från Google! 💊
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Anonym
skriven :

Kan inte ens tänka mig allt du måste stoppa i dig. Har för mig att du har svårt att svälja också. Samma för mig. Jag tar mina doser 4 ggr/ dag. Ibland går det inte att svälja, ibland känns det som de fastnat i halsen. Vi tar dem inte frivilligt,vi är i behov av dem som du skriver. Som jag skriver till dig, du är en kämpe på alla sätt och en krigare som klarar av varje dag utan att ge upp. Älskar dig för det och för den underbara kärleksfulla person du är. Kramar mitt hjärta.❤️🤗❤️🐶❤️👩‍❤️‍💋‍👩😘😘💙💙💙I-M

Svar: Mycket mediciner blir det! Tyvärr. Ja, precis. Jag har svårt att svälja varje dag.
Exakt så blir det för mig!
Nej, jag tar medicinerna för att jag måste och inte för att jag vill! Det är ett som är säkert!
Du är en otroligt stor kämpe, Ing-Marie! Du är helt fantastisk och så stark!
Jag älskar dig med och hälsa C så mycket från mig och jag vill tacka honom så mycket för att han bryr sig och frågar hur jag har det, hur jag mår.
Massa stora kramar och all kärlek till dig, finaste, bästa, älskade Ing-Marie! <333 <333
Hanna Andersson

2 sandra ledin
skriven :

Vilket heltids göra med alla medeciner. Hoppas det går bra och att du slipper biverkningar <3

Svar: Ja, det är det! Inte minst för mamma som får gå till Apoteket var och varannan dag för att hämta ut mediciner till mig. Tack så mycket!
Kram <3
Hanna Andersson