hannaslillaliv.blogg.se

Jag heter Hanna Andersson och är 27 år gammal. Mitt liv är inte alltid det enklaste att leva. Jag lever med tre "huvud-diagnoser" som alla är svåra, kroniska sjukdomar, ME (Myalgisk encefalomyelit), EDS (Ehlers-Danlos syndrom), Fibromyalgi, diagnoser jag fått efter många års sökande efter orsak för min kropps dåliga mående. Jag har också segmentall rörelsesmärta i ryggen, sju diskbråck, en svår refluxsjukdom samt en tarmsjukdom. Det är med andra ord ingen dans på rosor, mitt liv eller min vardag. Men jag har så mycket positivt och så mycket att vara glad över och leva för! Min egna- och två bonushundar, familj och vänner betyder allt för mig. Detta är lite om mig, min vardag och mitt lilla liv!

Första uppdateringen efter måndagens planerade operation!

Mamma och jag var på Sahlgrenska klockan sju på morgonen. Trafiken gjorde att det tog oss nästan 50 minuter att ta oss till sjukhuset och jag hade så fruktansvärt ONT precis överallt i hela kroppen att jag i stort sett hade panik när vi kom fram. 

Vi fick vårt rum, samma rum som vi hade vid Inskrivningen cirka två veckor tidigare. Vi fick en gullig och förstående sköterska och en lika snäll och rar Anestesiläkare (Narkosläkare). Det kändes bra och vi var tacksamma för det både mamma och jag. 

Anestesiläkaren satte en PVK på mig och jag fick dropp samt lite smärtstillande tabletter (utöver mina egna) samt lite lugnande medel direkt i infarten för att kunna vila och slappna av samt sänka min mycket höga ångestgrad. 

Så började väntan inför att få komma ner till operationen. Och väntan fortsatte och fortsatte. Och fortsatte. Tiden segade sig fram och jag hade fruktansvärt ONT av att ligga på den tunna, mycket obekväma madressen i sjukhussängen. 

Klockan blev tolv. Den blev ett. Och sedan kom min kirurg som skulle operera mig in till mig och mamma vid kvart över två-halv tre och meddelade att operationen blev inställd.
 
Vi var tvungna att åka hem och få en ny dag för operation, när hade han ingen aning om och det fanns ingen som helst garanti att det ens skulle bli snart. 

Mamma och jag tittade på varandra och vi var lika uppgivna, ledsna, slutkörda, frustrerade och sorgsna båda två. Vi hade spenderat nästan ÅTTA timmar där på sjukhuset HELT I ONÖDAN! 

Och jag hade blivit stucken och fått en PVK och blivit utsatt för sjukhusmiljön som är väldigt ångestfull för mig, jag hade inte ätit någon fast föda på nästan 18 timmar och jag hade legat i den där hemska sängen timma efter timma och min kropp kändes helt och fullkomligt misshandlad och förstörd av värk! 

Mamma packade snabbt ihop oss och vi åkte iväg och lyckades undvika det allra mesta av eftermiddagstrafiken hem, alltid något positivt! 

Igår (och också nu) är jag helt kraschad, verkligen fullkomligt, otroligt kraschad. Jag känner mig mer död än levande och min kropp känns som att den blivit överkörd av lastbil effer lastbil i ett dygn. Minst! 

Mamma jobbade hemifrån igår för att kunna ta hand om mig och hon ringde Operationsamordnaren för att stöta på och se om det finns någon ledig tid till mig för nytt datum till operation och det gjorde det! 

Måndagen den 23/5 är det dags igen! Då ska mamma och jag vara på Sahlgrenska klockan 06.30 och enligt schemat är jag den första patienten som ska opereras för dagen. 

Men man vet aldrig vad som händer. Jag var näst först enligt schemat i måndags men på grund av att det kom in två/tre stycken akuta traumafall blev min operation uppskjuten mer och mer tills det blev för sent och det finns dessvärre aldrig någon garanti för att något sådant inte händer igen. 

Men det får vi såklart inte hoppas att det gör! Sådan otur kan jag bara inte ha! 

Jag vill avsluta detta blogginlägg med att rikta ett riktigt, riktigt STORT TACK till er, mina kära läsare, för att ni hållit tummarna för mig och för att ni funnits med mig i tankarna. Jag har känt er värme, er positiva energi och er stöttning och jag är så otroligt glad och tacksam för att ni finns, varenda en av er! STORT TACK till er allihop! ❤️❤️❤️ 

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Katarina
skriven :

Åh, så otroligt ledsamt att din operation blev inställd.😢Förstår verkligen vad allt detta kostat dig i försämring. Hoppas du ska kunna återhämta dig så bra som det bara är möjligt nu. Nästa gång måste bara fungera. 🙏All styrka o kraft till dig nu. Massor av kramar till dig fina Hanna💙💙💙

Svar: Ja, det var verkligen otroligt ledsamt och dumt! Ja, jag har varit väldigt extra kraschad (haft PEM) efter detta! Helt i onödan! Tack så mycket! Ja, det är bara att hoppas, hoppas, hoppas på det!
Tack så mycket, finaste du! Stort tack!
Massvis med kramar och kärlek tillbaka till dig, finaste Katarina som jag tycker så mycket om! <3 <3 <3 <3 <3
Hanna Andersson

2 Anonym
skriven :

Som du kanske har hört så har jag redan fått berättat om din förfärliga dag som inte gav någonting. Om inte sängar och miljö var så svåra skulle det vara bra att läggas in dagen före operationen. Jag har gjort så och fått kämpa för det förstås. Jag var med dig hela dagen och undrade hur det gått. På kvällen kunde jag inte vänta längre på besked. Så jag skrev och fick all information av din fantastiska fina syster. Det verkade som hon blev glad när jag hörde av mig. Du kanske kan förstå min förtvivlan när jag hörde vad som hänt. Tänker hur du ska klara av att vara på plats så tidigt. Men ändå bra att operationen blir av före sommaren. Jag är helt kraschad idag, men måste ta mig till sjukhuset. Då tänker jag förstås på dig. Kan du så kan jag. Du ger mig enorm styrka av allt du klarar av. Hoppas att du kan återhämta dig lite efter allt som hänt. Min största kämpe❤️Jag älskar dig mitt hjärta❤️Glöm aldrig det.Stor varm mjuk kram🤗❤️❤️👩‍❤️‍💋‍👩❤️❤️🐶🐾❤️❤️💙💙💙I-M

Svar: Ja, L berättade att ni haft kontakt. Ja, precis. Jag har också tänkt så!
Jag förstår verkligen att du blev förtvivlad av det du fick reda på. Du om någon förstår hur otroligt mycket skada det gjorde för mig att behöva vänta i över åtta timmar helt i onödan! :(
Det blir otroligt tufft att vara på plats ännu tidigare! Men samtidigt är jag bara tacksam att jag (förhoppningsvis) blir av med operationen innan sommaren!
Det är verkligen extremt svårt för oss svårt/mycket svårt ME-sjuka att ta oss iväg till sjukhus osv. Extremt svårt är vad det är!
Du ger mig enorm styrka, Ing-Marie! <333 Jag älskar dig också, finaste, bästa du! <333
Stora kramar och all kärlek till dig, finaste du <333 <333
Hanna Andersson

3 sandra ledin
skriven :

Va jobbigt att operationen blev inställd. Men skönt att ny tid fanns inom räckhåll.
Hoppas att du snart mår bättre från sjukhus vistelsens och bilfarandet <3

Svar: Ja, det var verkligen otroligt jobbigt. Luften gick helt ur mig och det känns inte som att jag fått tillbaka luften än. Det är jag väldigt glad för, skönt att få det gjort innan sommaren!
Tack så mycket, fina du! <3
Hanna Andersson