hannaslillaliv.blogg.se

Jag heter Hanna Andersson och är 27 år gammal. Mitt liv är inte alltid det enklaste att leva. Jag lever med tre "huvud-diagnoser" som alla är svåra, kroniska sjukdomar, ME (Myalgisk encefalomyelit), EDS (Ehlers-Danlos syndrom), Fibromyalgi, diagnoser jag fått efter många års sökande efter orsak för min kropps dåliga mående. Jag har också segmentall rörelsesmärta i ryggen, sju diskbråck, en svår refluxsjukdom samt en tarmsjukdom. Det är med andra ord ingen dans på rosor, mitt liv eller min vardag. Men jag har så mycket positivt och så mycket att vara glad över och leva för! Min egna- och två bonushundar, familj och vänner betyder allt för mig. Detta är lite om mig, min vardag och mitt lilla liv!

Mina älskade ringar! 💙💙💙

Dagens inlägg skrev samt publicerade jag för nästan exakt två år sedan. Jag tycker det är ett fint inlägg och jag vill gärna lägga ut detta inlägg igen. Jag hoppas att ni, mina kära läsare, tycker om detta inlägg. TACK så mycket för att ni läser. TACK! 

Jag har alltid, så länge jag kan minnas, älskat smycken och då framförallt ringar. Jag älskar ringar och har alltid burit ringar på minst ett finger, sedan jag var barn. Olika ringar men mestadels silverringar med eller utan någon sten och har det varit en sten med har det varit en ädelsten som heter Cubik Zirkonia, vardagligt kallad Zirkon (den är populär att använda i smycken eftersom att den liknar en diamant). 

Just nu bär jag alltid två stycken ringar på mitt högra ringfinger. Den som jag bär längst in är smal silverring som betyder otroligt mycket för mig då jag fått den av min mormor för ungefär tio år sedan (jag har burit den så gott som varje dag sedan dess). Den tillhörde en av min mormors mostrar, hon hade två stycken (moster Catrin och moster Christin). 

Jag vet dock inte vem av dem som hade denna ring, men en av mostrarna fick denna ring i studentpresent/examenspresent (vad det nu kallades på den tiden). Så detta är en väldigt gammal silverring och eftersom att den kommer från släkten och har burits först av en av mormors mostrar i många år och sedan av mormor själv när hon var ung så känns det fantastiskt fint att jag själv bär denna ring nu sedan ca tio år tillbaka. 

Om jag någon gång får en dotter ska hon få någon av dessa ringar i studentpresent. 

Den andra ring jag har på höger ringfinger är också en silverring fast av lite bredare/kraftigare modell. Den köpte jag för ungefär 10 år sedan, den med. Jag bar den först i ca två år, varje dag. Sedan tappade jag den här ute på landet uppe på den gamla altanen som var utanför friggeboden (när jag bodde där tillsammans med Lina, nu bor jag ju nere i stugan). 

Ringen åkte igenom brädorna och där låg den i ca 7-8 år. Fram tills för ca tre år sedan då pappa bröt upp brädorna och den gamla altanen och gjorde en ny och då letade han och mamma i jorden under altanen och vad fann de där- jo min silverring! Jag skrev faktiskt ett inlägg om just detta, när de hade hittat min mycket saknade silverring. Sedan dess att den grävdes fram har jag burit den varje dag igen. 

Den har två små hjärtan som man kan skaka på så låter det lite. Den är väldigt söt, denna ring, tycker jag. 

På vänsterhanden bär jag en annan ring, inte jämt och ständigt längre (det första året bar jag den varje dag men det gör jag inte längre) utan bara när jag ska iväg på saker, vilket ju tyvärr inte händer allt för ofta nu för tiden. Jag har berättat om och visat denna ring tidigare. Jag fick den, 2014 när jag fyllde 20 år och vi var hos våra vänner i Dubai (för fjärde gången, sedan var vi där en sista gång 2016, det går att läsa om senaste resan i bloggen, gå till arkivet, november 2016).  

Ringen är av vitt guld och den blå stenen är av en av mina favoriter av ädelstenarna, nämligen safir. Runt safiren finns 12 stycken diamanter. Diamant är min andra favorit bland ädelstenar. 

Jag älskar verkligen denna ring! Jag tycker den är så vacker och den är så JAG. Mamma och pappa gjorde ett utmärkt jobb när de valde ut den. De kunde inte valt en finare eller bättre passande ring till mig. Det är den finaste present jag någonsin fått och förutom Trisse min dyraste ägodel och jag älskar den så mycket. Tack igen, mamma och pappa, för min vackra safir- och diamantring. Jag älskar den! 💙💙💙

Ja, detta var en liten beskrivning av mina ringar. Jag äger väldigt, väldigt många fler ringar än dessa tre, men det är dessa tre jag bär mest och det är dessa tre som betyder mest för mig. Jag är väldigt glad och tacksam att ni, mina kära läsare, ville ta del av också detta. TACK för att ni läser, gillar, kommenterar och stöttar på alla sätt och vis. 

Har ni någon (eller flera) ringar som ni brukar bära och som betyder mycket för er? Skriv gärna och berätta i kommentarerna så lovar jag att jag svarar så snabbt jag bara kan! 💙💙💙

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Anonym
skriven :

Förr hade jag massor av smycken på mig. Många ringar, älskar smycken. Nu har jag alltid två ringar varje dag. På vänster ringfinger en guldring med rubin i som jag fick av C på vår 40- åriga bröllopsdag. På höger finger varierar jag. Just nu har jag en vitguld med diamant i. När jag någon gång ska ut blir det ett par ringar till. Har ett enkelt armband på vänster arm som jag kompletterar med ett armband från samma ställe.Skultuna mässing som heter Key Lock Bangle. Båda i stål. Sen lite halskedjor och ett armband på höger arm som jag aldrig tar av mig. Det har suttit där i så många år så jag kommer inte ihåg hur många. Christer har köpt många fina smycken åt mig. Men har inte lika mycket på mig nu.
I år firar vi 45 år, får se om det blir något med safirer.😉. Jag kan ju alltid hoppas. Visst är det roligt att byta smycken ibland. Nu orkar jag inte lika ofta som förr. Men älskar mina smycken. Roligt att bli påmind om dina ringar. Kommer ihåg när du berättade om den. Förstår att de också betyder väldigt mycket för dig. Där är vi också lika, som med mycket annat.Tack för trevligt inlägg idag också. Ha en dag min fina vän. Kramar och kärlek till dig.❤️👩‍❤️‍💋‍👩❤️🐶❤️💍❤️💞💕💞💗🌸I-M

2 Anonym
skriven :

Jag har två ringar som jag bär i princip dagligen. Dessa är min förlovningsring och min vigselring. De är i guld och vigselringen har en diamant. En ring jag också tycker väldigt mycket om är min älskade farmors förlovningsring. Den är lite för stor så jag vågar inte ha den på ringfingret, men ibland på långfingruzJag har också en ring i blodsten som jag har då och då. Dessa ringar har tyvärr en benägenhet att gå sönder om man tappar dem i golvet eller klappar i händerna och den möter en annan ring. Då detta har hänt har jag köpt en ny då de brukar finnas att köpa på marknader. 😊

3 Anonym
skriven :

Dina ringar är jättefina!