hannaslillaliv.blogg.se

Jag heter Hanna Andersson och är 27 år gammal. Mitt liv är inte alltid det enklaste att leva. Jag lever med tre "huvud-diagnoser" som alla är svåra, kroniska sjukdomar, ME (Myalgisk encefalomyelit), EDS (Ehlers-Danlos syndrom), Fibromyalgi, diagnoser jag fått efter många års sökande efter orsak för min kropps dåliga mående. Jag har också segmentall rörelsesmärta i ryggen, sju diskbråck, en svår refluxsjukdom samt en tarmsjukdom. Det är med andra ord ingen dans på rosor, mitt liv eller min vardag. Men jag har så mycket positivt och så mycket att vara glad över och leva för! Min egna- och två bonushundar, familj och vänner betyder allt för mig. Detta är lite om mig, min vardag och mitt lilla liv!

Det är alldeles för mycket hemskt som händer och jag mår sämre än någonsin... 😔🤕

Det har hänt, och händer fortfarande, en hel del tuffa, hemska saker kring mig och familjen just nu och om jag inte mådde tillräckligt dåligt innan så gör jag det definitivt nu!
 
För en vecka sedan, alltså förra onsdagen på morgonen, fick morfar en stroke. Han togs till sjukhuset (där ju mamma arbetar) med ambulans och på akuten satte de "Strokelarm" på honom efter några tester. 

Strokelarm innebär då alltså att de bedömde att han hade en pågående/nyss övergången stroke och att han akut måste genomgå en datortomograf (CT scan) över hjärnan för att eventuellt kunna lokalisera en propp och/eller en hjärnblödning. 
 
Morfar lades in på Avdeling 6 som är en Geriatrik och Stroke avdelning och som jag varit och jobbat på i sex veckor (praktik) under utbildningen till Undersköterska på gymnasiet. 

Morfar hade sned mun och det har han fortfarande, såhär en vecka senare. Han hade även ingen/dålig kraft och rörelse i handen på samma sida som munnen hängde åt, men jag tror att han har återgått kraft, känsel och styrka i handen igen. Det är så jag förstått det i alla fall.  

Efter att han var inlagd två dagar, alltså till fredagen, är han hemma hos mormor igen. Det känns så bra i hjärtat att de är återförenade igen för de behöver varandra. Inte minst mormor som är dement och som har haft (alternativ har) cancer. 
 
Samtidigt som detta pågår med morfar skulle mormor varit på en undersökning på sjukhuset för att få klarhet i huruvida hennes cancer är tillbaka eller inte. Men den undersökningen avbokades då den var så nära inpå morfars stroke och mormor inte kände att hon klarade att åka iväg då. 

Mormor var, som några kanske minns, otroligt sjuk och väldigt nära att dö förra året i november då hon hade cancer i urinblåsa/urinledaren och ett hål uppstod i urinblåsan. Hon var alltså otroligt dålig och så nära att dö, men världens starkaste lilla mormor på 154 cm klarade kampen och bättrade sig, otroligt nog! 

Det känns otroligt tufft att både mormors och morfars hälsa är, och framförallt nyss var, så dålig. Både Lina och jag står våra älskade morföräldrar oerhört nära och jag känner sån sorg och ångest inför att de mår så dåligt och att jag också mår så dåligt att jag inte kan besöka dem. 

Samtidigt som detta med mormor och morfar pågår har jag själv haft några läkarbesök det senaste och det har tagit enormt mycket på krafterna. Jag är dessutom permanent försämrad i sjukdomarna, ME:n framförallt, efter sommaren på landet.
 
Det känns så tufft att jag inte ens orkar tänka på det. Därför låter jag bli tills det kommer över mig som en flodvåg och då gråter jag nätterna igenom så Trisses päls blir full av mina salta tårar som balanserar på hans sträva täckhår innan de faller ner i hans underull, den lilla han har, och blöter huden. Stackarn blir helt blöt efter en timma eller två! 

Min mage-tarm inflammation (som jag ska skriva mer om, jag vet att många av er- mina kära läsare- väntar på inlägg om just min inflammatoriska tarmsjukdom och jag lovar! Inlägg kommer, snälla ha lite mer tålamod bara! TACK!) är inne i ett riktigt skov nu och det är inte roligt det minsta. 

Allt detta i kombination med att Trisse börjat halta igen, direkt efter att jag skrivit ett blogginlägg om att han är så gott som återställd så börjar han halta igen, den lille älsklingen. Så det känns riktigt jobbigt det också!
 
Vad är det med hans leder som är fel?! Är det att vi slutade helt med kortisonet som gjorde att hältan kom tillbaka igen?! Jag vet inte men det är ingen rolig känsla och nu är den där oron över honom och hans hälsa tillbaka igen. Just som den hade börjat avta, nästan försvunnit, så är den där igen som en brinnande boll av ångest och oro i magen. 

Älskade, finaste morfar som jag älskar så otroligt mycket! ❤️❤️❤️
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Katarina
skriven :

Det gör mig ledsen att läsa om allt tufft du och din familj går igenom just nu. 😢 Önskar och hoppas att din morfar ska få må bättre och så klart din mormor också. Hoppas och önskar av hela mitt hjärta att även du Hanna ska få må lite bättre och detsamma även till goaste Trisse-pojken. Tänker på er alla och skickar mina varmaste kramar och tankar till dig finaste Hanna och till hela din
familj💙💙💙

Svar: Det förstår jag att det gör, finaste Katarina! <3 Tack så mycket för att du skriver och tack så mycket för dina fina ord. Du skriver så fint, stort tack för det. <3 Jag tänker på dig också Katarina, varje dag.
Stora, varma kramar och tankar och kraft tillbaka till dig, finaste du <3 Tack för att du är min fina vän, Katarina! <3
Hanna Andersson

2 Karl
skriven :

Hej Hanna, precis börjat läsa din blogg. Själv hamnat i lite sjukliga tillstånd, än så länge utan diagnoser, så jag stärks av att se att du har klarat av att hantera så mycket mer än jag. Även om jag också har fått en familjemedlem som insjuknat i cancer har jag fortfarande kvar dem än, om så bara i två år till eller så. Det visar på vikten av att spendera så mycket tid vi kan med dem medan vi fortfarande har dem kvar.

Svar: Hej Karl! Jag ber om ursäkt att detta svar har dröjt. Det blir så ibland, jag är ledsen för det. Åh så roligt att du börjat läsa min blogg. Jag hoppas verkligen att du fortfarande läser, att du är här för att stanna!
Så tråkigt och jobbigt för dig att du inte mår helt bra. Och såklart också otroligt jobbigt och tufft för både dig, familjen samt den som drabbats av cancer. Jag är så ledsen för er skull och jag beklagar att ni tvingas gå igenom det här tuffa.
Ja, det har du verkligen helt rätt i. Det är kloka ord du skriver.
Jag hoppas verkligen att allt går så bra som det bara kan gå för både dig och din cancersjuka familjemedlem.
Stor kram <3
Hanna Andersson

3 Anonym
skriven :

Önskar jag hade några tröstande ord i allt ditt elände. 💞 Jag tänker på dig och hoppas allt som kan bli bättre skyndar sig att göra just det.
Styrkekramar 🌺💗 Helene K

Svar: Bara att du skriver betyder så mycket för mig och erbjuder tröst i detta elände. Tack så mycket, för dina fina ord. Och tack så mycket för att du bryr dig. Stora, varma kramar tillbaka till dig, fina Helene <3
Hanna Andersson

4 Sofia
skriven :

❤️❤️❤️

Svar: <3<3<3
Hanna Andersson

5 Ing-Marie Nordström
skriven :

Åh,lilla hjärtat,din älskade,kära morfar.Jag hittar inga ord,vet inte vad jag ska skriva. Så fin han är,lika fin och ser lika snäll och god ut som ni alla gör i er familj. Skönt att han är hemma hos din mormor igen,något positivt i allt elände.
Har inget minne av att jag läst om din mormor och hennes sjukdommar.
Kanske för att det var i samma veva som jag hade opererats och var väldigt dålig vid hemkomsten. Vi får verkligen tro och hoppas att allt går bra för dem båda.
Sen vår lilla Trisse pojk.Hur mycket otur ska han ha? Hoppas att det är att han behöver mer antibiotika bara.
Förstår att du är helt söndergråten. Tros allt är det bra att gråta och släppa ut allt.
Det är mycket tårar här också just nu.
Det har varit ett läkarbesök idag 30/9.också. Först var det ögonen,idag kirurgen. Har fått brock i stomin. Jag vill inte att du ska oroa dig för mig.Jag klarar mig,du har så mycket mer att vara orolig för nu.Jag skriver för mycket om mig själv på din blogg.Det är inte meningen,men när jag ska förklara mig blir det ofta lite för mycket. Så sluta oroa dig för min skull.
Du har alldeles för mycket ändå nu.
Jag kan bara hoppas att allt ska gå bra för er alla,och att du kanske kan hämta dig lite när allt har lagt sig.
Det är inte lätt att hitta några tröstande ord till dig nu.Jag är så ledsen för det och att jag inte kan hjälpa dig.
Men vi måste tro att alla ska få må bättre. Du och din familj finns i mina tankar.Min kära älskade kämpande Hanna,du är en riktig Kämpe. Kramar och pussar till dig😙Klappa och krama om Trisse extra mycket från mig.
❤️❤️❤️🐶❤️❤️❤️🥰🥰🤗🤗💞💕🌷💞💕🌷💞💕🌷💞💕🌷😘😘

Svar: Kära Ing-Marie! Det är inte klokt så många vi är som har det otroligt tufft nu. Det är verkligen inte alls roligt. Älskade du! Du skriver absolut INTE för mycket om dig själv här i bloggen! Absolut inte, Ing-Marie! Så vill jag inte alls att du ska tänka! Så snälla du, tänk inte så något mer och skriv så mycket du bara vill om vad som helst. Här finns inga regler! Skriv det du vill, skriv om det du känner att du behöver skriva om. Låt det som behöver få komma ut komma ut!
Det är klart att jag blir orolig för dig, älskade du!
Ett bråck i stomin låter inte alls bra. Det låter allvarligt! Klart jag blir orolig för dig nu!
Vi måste fortsätta kämpa allihop.
Med mormor är det som hon är. Cancern i urinblåsan är där den är och det är svårt att göra något åt, men den försöker hållas under kontroll. Demensen, hon har småkärlssjuka, är också som det är med. Hon blir långsamt mer och mer dement och det är såklart väldigt jobbigt och ledsamt för hela familjen. Värst är det såklart för morfar.
Och vad gäller morfar är han helt okej. Han har Post-polio sedan innan, han hade Polio som barn, och det har nu kommit tillbaka och det gör honom svag i höger ben. Musklerna på det benet är nästan helt borta.
Stroken han fick gör att han inte får köra bil eller jaga på tre månader. Det gör honom väldigt deppig och han blir såklart väldigt låst när han inte kan åka någonstans och inte handla mat till sig själv och sin fru. Så han är deppig. Det är han.
Men men. Mormor och morfar är båda två 82 år gamla, de fyller 83 år i mars och i juni så de är inte purunga och då blir det så här. Då blir man sjuk och drabbas av ohälsa av olika slag. Det är såklart väldigt tråkigt. Men det är så livet fungerar.
Vi måste fortsätta kämpa vidare allihop, inklusive du och jag! Jag älskar dig, finaste du!
Massa kramar och all kärlek i världen till dig, finaste vän! <333 <333
Hanna Andersson

6 Anonym
skriven :

♥️

Svar: <3
Hanna Andersson