hannaslillaliv.blogg.se

Jag heter Hanna Andersson och är 27 år gammal. Mitt liv är inte alltid det enklaste att leva. Jag lever med tre "huvud-diagnoser" som alla är svåra, kroniska sjukdomar, ME (Myalgisk encefalomyelit), EDS (Ehlers-Danlos syndrom), Fibromyalgi, diagnoser jag fått efter många års sökande efter orsak för min kropps dåliga mående. Jag har också segmentall rörelsesmärta i ryggen, sju diskbråck, en svår refluxsjukdom samt en tarmsjukdom. Det är med andra ord ingen dans på rosor, mitt liv eller min vardag. Men jag har så mycket positivt och så mycket att vara glad över och leva för! Min egna- och två bonushundar, familj och vänner betyder allt för mig. Detta är lite om mig, min vardag och mitt lilla liv!

Det är så otroligt tufft nu, inte minst psykiskt och känslomässigt, efter att Trisse blev så akut sjuk tidigare i veckan...

Det har verkligen inte varit någon bra vecka. Förra fredagen, på kvällen, försvann ju Trisse. Eller ja, han försvann ju inte egentligen, han återfanns ju igen på vår tomt, liggandes och vilade i skuggan. Men eftersom att ingen hittade honom, trots mycket sökande efter honom, blev rädlan mycket stor att han verkligen var borta. Försvunnen. På riktigt. 
 
Det var en otroligt stor påfrestning på dig där på förra fredagen innan Trisse hittades av sin älskade morfar och min älskade pappa. Förr var jag stresstålig och jag klarade av att ha många bollar i luften samtidigt. Jag tänkte klart och snabbt och effektivt och jag kunde ta snabba beslut och agera därefter. Så är det inte längre. Inte på något vis. Ingenting är som det en gång var på grund av alla jäkla, svåra kronsiska sjukdomar. 
 
Alla kroniska, svåra sjukdomar gör såklart sitt, alla bidrar med sina specifika symtom och gör lidandet till det stora, plågsamma helvete det är för mig, varje vaken minut, dygnet runt. Året om. Men den sjukdom av dem alla som gör mitt så kallade lilla liv allra svårast är förstås ME:n. Och då särskilt det faktum att jag är så väldigt svårt drabbad av just ME:n.
 
Som om det inte räckte att Trisse "försvann" förra fredagen blev han dessutom riktigt sjuk i tisdags. Jag har inte orkat skriva om det förrän nu. Dagarna innan tisdagen märkte vi att Trisse var lite extra seg och att han var lite slö. Men det var inte så märkbart att vi reagerade något större av det. Men natten till i tisdags reagerade jag däremot på att Trisse låg i stort sett helt still i vår säng hela natten. Det brukar han inte göra. 
 
Så när Lina skulle ta ut Trisse på morgonpromenaden i tisdags ställde hon ner honom på marken utanför ytterdörren och då kunde inte Trisse gå. Han stod helt vingligt och han tog inte ett enda steg. Lina lyfte upp Trisse på en gång och gick in i sovrummet och hämtade mig.
 
Vi gick utanför dörren och Lina satte ner Trisse på marken igen. Men han kunde verkligen inte gå. Och hela hans hållning och hela hans kropp och ansiktsuttryck visade tydligt att han inte alls mådde bra, samt att han hade väldigt, väldigt ont. 
 
Jag gjorde några böjprover på honom (det är ett sätt att kontrollera framförallt lederna, om de gör ont eller inte) och han hade väldigt, väldigt ont i alla leder på alla fyra ben. Så det var bara för oss att slänga oss i bilen och åka till veterinären. Jag var redan där och då så gott som helt säker på att Trisse drabbats av borrelia baserat på de symtom han hade.
 
Men så var det ju det där "lilla" problemet att jag inte på långa vägar orkar åka enda till Blå Stjärnan som ligger på Hisingen. Men Trisse hade så väldigt ont att jag bara var tvungen att åka med i bilen. Det gick bara INTE att stoppa in honom i hans hundbur i bagaget. 
 
Så Lina, Trisse och jag åkte hem till huset i Kungälv. Där möttes vi upp med pappa som jag ringt i bilen på väg in till huset. Så jag gick in i huset och gick och la mig och vilade resten av dagen, som vanligt, med enda skillnaden att lille Trisse inte var med mig och att jag var otroligt orolig för honom. 
 
Så fortsatte Lina och pappa och Trisse ner till Blå Stjärnan. På grund av Corona pandemin fick endast en person gå med in på Blå Stjärnan med Trisse och det blev pappa som gjorde det. Så Lina fick sitta i bilen och vänta. Och väntan blev det, en mycket lång sådan. De var borta hela dagen. 
 
När mamma slutat jobbet vid tre åkte hon och jag ut till landet, till stugan, igen och klockan var närmare halv sju-sju innan Lina, pappa och Trisse kom ut till landet till mig och mamma i stugan. Efter en lång dag med blodprover, sedering så att ledvätska kunde tas för att titta på i mikroskop och efter smärtstillande och till slut en diagnos och en behandling återförenades alltså vår lilla familj. 
 
Det var precis som både mamma och jag trodde. Trisse hade fått borrelia och det gav honom väldigt svår smärta i lederna, högt CRP (infektionsvärde i blodet) samt väldigt många vita blodkroppar i ledvätskan (alltså infektion i lederna). I frambenen var det mycket infektion och inflammaion och i bakbenen var det ÄNNU mer, alltså väldigt, väldigt mycket. Så det var tur att vi kom in med honom i så pass god tid som vi gjorde! 
 
Som behandling fick Trisse kortisontabletter, antibiotikatabletter samt smärtstillande mediciner. Dessa tar han fortfarande. Men mamma och Trisse är på återbesök hos veterinären just nu när jag skriver detta inlägg strax före klockan tio. Så när de är tillbaka vet jag mer om vad veterinären tycker om Trisses tillfriskning och om han ska fortsätta med medicinerna längre än det bestämdes i tisdags eller inte. Vi får se.
 
Jag lovar att uppdatera er, mina kära läsare, hur lille Trisse pojken mår och hur hans tillfrisknande fortgår. Precis som ni är så otroligt snälla och omtänksamma och håller era tummar för mig när det är någon undersökning eller liknande jag ska göra eller om jag väntar på något jobbgt besked från vården eller sådant så skulle jag önska att ni alla vill hålla era tummar för vår älskade lille Trisse! Så han blir helt frisk och återhämtad efter borrelian. 
 
Så idag är det ju då alltså fredag och detta inlägg kommer ut lite senare än mina blogginlägg normalt sett brukar komma ut på morgonen. Men men, det är som det är. Jag hoppas, och tror, att ni, mina kära läsare, har förståelse för det. 
 
Det har, som ni nog säkert förstår, varit en tuff vecka, inte minst psykiskt och känslomässigt för mig. Trisse hann ju i stort sett bara hittas efter "försvinnandet" innan han blev akut väldigt sjuk. Och jag klarar verkligen INTE stress nu för tiden, på grund av den hemska ME:n som förstår så otroligt mycket för mig. 
 
Nu ska jag lägga bort min telefon och återgå till min strikta vila och nu gäller det att hålla tummarna. Både för att Trisse återhämtar sig helt och hållet efter hans senaste "äventyr" men också för att det inte ska bli något mer sådant. "Äventyr", i brist på bättre ord.
 
Nej, nu klarar jag snart inte att oroa mig mer över min lille älskade Trisse pojk. För att jag, och hela familjen för den delen, ska orka fortsätta kämpa för min överlevnad i kampen mot sjukdomarna bara MÅSTE vi ha vår lille bebis, vårt lille hjärta, vårt ALLT, Trisse, med oss hela tiden.  


Gissa om jag blev nöjd med färgen på Trisses bandage! 💙💙💙
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Anonym
skriven :

Jag förstod att det var något som hänt när det inte kom ut något inlägg direkt. Älskade Trisse❤️🐶Älskade Älskade Hanna❤️❤️Håller alla tummar och tår för er båda.✊✊✊❤️❤️❤️💙💙❤️❤️🐶❤️Ha en dag min käraste vän🤗🤗I-M

Svar: Du har helt rätt! Fick fokusera på älskade Trisse istället för att lägga ut inlägget direkt på morgonen som jag brukar. Ja, älskade Trisse <3 Tack så mycket finaste I-M <3 Vi håller alla tummar och tår och hoppas att vår Trisse mår bra snart! Kramar till dig käraste I-M <3333
Hanna Andersson

2 S
skriven :

Här håller jag tummarna för att er lille Trisse snabbt blir frisk igen....kram!

Svar: Tack så mycket! Det får vi verkligen hoppas att han blir! Kram <3
Hanna Andersson

3 Anonym
skriven :

Trisse 💙 Krya på dig!

Svar: Trisse, vår kärlek och älskling <3 Tack så mycket!
Hanna Andersson

4 Lotta
skriven :

Åh nej, så jobbigt för er alla och speciellt för dig och Trisse. Det kanske var därför han gömde sig dagen innan. Håller alla tummar, tår och tassar för att medicinerna ska hjälpa! Ella har också varit dålig så jag vet precis hur det är och hur mycket det tar på energin, kroppen och hur orolig man är. Kramar ❤🐾🐶


____________________________________
P.S. Du behöver inte svara. Gör inte det! Använd din lilla energi till Trisse. Jag ville bara höra av mig ❤. Läser och gillar varje dag 🙂

Svar: Otroligt jobbigt för stackars Trisse och inte kul för oss andra när vår lille pojk mår så dåligt. Det var på fredagen han gick och lade sig under en bänk på altanen, så fyra dagar innan och då var han som vanligt, så tror att det berodde på värmen, men man vet aldrig. Tack så mycket, det gör vi också! Så tråkigt att Ella också varit dålig. Inte roligt när de små liven är sjuka och det, som du säger, tar otroligt mycket energi och kraft att oroa sig. Kramar <333P.s. Klart att jag svarar! Ibland tar det ett tag, men jag vill svara på alla fina kommentarer jag får av alla mina kära läsare. Tack<3 Kul att du läser och gillar varje dag!
Hanna Andersson

5 Anonym
skriven :

Men vad otäckt att Trisse blev så sjuk.
Vilken tur ni åkte in med honom så snabbt. Jag håller tummarna för ett snabbt tillfrisknande. Han är som sin matte en kämpe.
Kramar till er båda 💞 /Helene K

Svar: Oerhört otäckt! Det kom så plötsligt och han blev så dålig. Väldig tur att vi åkte in direkt och fick snabb och bra hjälp på djursjukhuset. Tack, vi håller tummarna för det! Det är han, vår lille pojk. Kramar till dig <333
Hanna Andersson

6 Katarina
skriven :

Så ledsamt och tufft med Trisse-pojkens borrelia 😔 Jag håller mina tummar så hårt det går för att han ska återhämta sig så fort som möjligt🐶💙 Jag förstår också hur tufft det varit och hur mycket det tagit på dina krafter Hanna. Vet så väl vilken dipp man får i måendet av stor oro och stress. Hoppas du får vila ordentligt och att Trisse ska bli av med borrelian med hjälp av medicinerna. Fästingar är otäcka kryp. Massor av krya-kramar till Trisse och så klart kramar till dig också fina Hanna❤️❤️❤️

Svar: Ja, det är väldigt ledsamt och tufft. Självklart framförallt för Trisse som mår dåligt, men också för resten av familjen som mår dåligt när han inte mår bra. Vi hoppas och håller tummar och tår att han återhämtar sig snabbt och snart är som vanligt igen. Fästingar är väldigt otäcka! Tack så mycket <333 Kramar till dig också fina Katarina
Hanna Andersson