hannaslillaliv.blogg.se

Jag heter Hanna Andersson och är 27 år gammal. Mitt liv är inte alltid det enklaste att leva. Jag lever med tre "huvud-diagnoser" som alla är svåra, kroniska sjukdomar, ME (Myalgisk encefalomyelit), EDS (Ehlers-Danlos syndrom), Fibromyalgi, diagnoser jag fått efter många års sökande efter orsak för min kropps dåliga mående. Jag har också segmentall rörelsesmärta i ryggen, sju diskbråck, en svår refluxsjukdom samt en tarmsjukdom. Det är med andra ord ingen dans på rosor, mitt liv eller min vardag. Men jag har så mycket positivt och så mycket att vara glad över och leva för! Min egna- och två bonushundar, familj och vänner betyder allt för mig. Detta är lite om mig, min vardag och mitt lilla liv!

Att vara den som alltid blir lämnad kvar helt ensam... 😔🤕

Jag är lite deppig att jag inte kan följa med på gårdagens utflykt heller. Samtidigt är jag så otroligt van vid att de andra åker iväg på äventyr och jag är kvar hemma i min ensamhet.

Och just det att jag är så otroligt van vid att inte kunna följa med, att alltid vara den som lämnas ensam, oförmögen att kunna vara med på det roliga, gör mig ledsen det med! Det är inte klokt att jag blivit så van vid att INTE LEVA!

Jag är ändå bara 25 år. Det är klart att det gör mig ledsen att alltid vara den som blir lämnad ensam kvar. Fängslad i min egen kropp. Dömd till ett liv i sängen.

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Anonym
skriven :

Visst är det konstigt att våra ickeliv är normalt för oss. Jag kan tycka att det är konstigt hur folk kan bara åka iväg eller hur mycket de kan gå utan att bli trötta. De visar hur sjuka vi är och hur tankarna påverkas av sjukdomarna. Det är extra svårt när vi får besök och inte kunna delta. Värst är när barnen med fam. kommer. Jag hör hur de pratar och skrattar. Men inte vad de säger. Samtidigt som det är oerhört jobbigt med allt ljud och rörelser. När man sen blir lämnad ensam är det lika jobbigt. Det spelar ingen roll hur vi vrider och vänder på oss. Allt blir bara så fel. Hoppas att Trisse mår bra nu. Jag antar att han mår bättre eftersom han var med på utflykten. Jag önskar att jag har rätt. Ha en dag min käraste vän och min ME-d kämpe som gör mina dagar uthärdliga trots allt ME innebär. Älskar dig mitt hjärta. Varmaste mjuka kramar till dig.💝💝💝🐶💝💝💙💙💙I-M

Svar: Ja, det är konstigt. Sådant som är verkligen allt annat än "normalt" för friska är just det, normalt, för oss! Vi har tvingats anpassa oss så otroligt mycket till olika saker och ting att vi inte har ens en tillstymmelse till vanligt liv kvar. Vi överlever enbart, och det är knappt. Du har helt rätt i det du skriver, Ing-Marie! Helt rätt!
Det är otroligt jobbigt att vara med på t ex fikabesök hemma, alla ljud, alla rörelser mm men samtidigt är det otroligt tufft att bli lämnad ensam kvar i sovrummet, och som du säger, endast höra skratt och prat men inte exakt vad de säger. Man blir så ensam och utanför.
Trisse är ju tyvärr inte bättre alls, stackarn! Detta gör mig såå orolig och ledsen. Han bara måste bli bättre snart!
Jag älskar dig, älskade, finaste du! Så otroligt, otroligt mycket! Massa massa kramar och all kärlek till dig <333 <333
Hanna Andersson

2 Anonym
skriven :

Förstår att du känner dig ensam, men du är med i mina och andras tankar! ❤️

Svar: Ja, jag känner mig verkligen såå ensam! :( Tack så hemskt mycket, fina du, för det! <333
Hanna Andersson