hannaslillaliv.blogg.se

Jag heter Hanna Andersson och är 25 år gammal. Mitt liv är inte alltid det enklaste att leva. Jag lever med tre "huvud-diagnoser" som alla är svåra, kroniska sjukdomar, ME (Myalgisk encefalomyelit), EDS (Ehlers-Danlos syndrom), Fibromyalgi, diagnoser jag fått efter många års sökande efter orsak för min kropps dåliga mående. Jag har också segmentall rörelsesmärta i ryggen, sju diskbråck, en svår refluxsjukdom samt en tarmsjukdom. Det är med andra ord ingen dans på rosor, mitt liv eller min vardag. Men jag har så mycket positivt och så mycket att vara glad över och leva för! Min egna- och två bonushundar, familj och vänner betyder allt för mig. Detta är lite om mig, min vardag och mitt lilla liv!

❤️🕯Den 25/11 är internationella dagen för mäns våld mot kvinnor! 🕯❤️

Precis som titeln säger så var det igår, den 25/11 internationella dagen (som FN infört) för mäns våld mot kvinnor.
 
Denna dag finns för uppmärksamma mäns våld mot kvinnor och för att förhoppningvis kunna påverka och minska detta samhällsproblem och dessa tragedier som det handlar om när män ger sig på en närstående kvinna. 
 
Förra året, 2018 dog 22 kvinnor endast i Sverige på grund av männens våld mot kvinnor. 22 kvinnor blev alltså dödade av en man de har eller hade haft en relation med. 22 kvinnor. 
 
Barn förlorade sina mammor, föräldrar förlorade sina döttrar, syskon förlorade sina systrar och världen förlorade dessa enastående kvinnor. Det är helt fruktansvärt. 
 
Vi måste våga stå upp mot våldet mot kvinnor och barn. Ingen kvinna ska behöva dö på detta hemska sätt. Mäns våld mot kvinnor måste stoppas. Så är det bara. 
 
För att uppmärksamma samt hedra dessa 22 kvinnor som 2018 dog till följd av den misshandel deras män utsatt dem för tändes ljus på olika platser runt om i Sverige igår. 
 
Och mamma och jag tände ljus hemma hos oss här ikväll. 22 ljus som stod samlade tillsammans. Mamma och jag stod en stund och tittade in i lågorna och tänkte på dessa kvinnor. Hoppas de har det bra, där de är nu, och att de funnit den frid och frihet de inte fann på jorden. 🕯❤️
 
Mamma tände ljusen vi placerat på en blå bricka tillsammans med några vackra höstlöv. 🕯❤️
 
 
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: