hannaslillaliv.blogg.se

Jag heter Hanna Andersson och Àr 27 Är gammal. Mitt liv Àr inte alltid det enklaste att leva. Jag lever med tre "huvud-diagnoser" som alla Àr svÄra, kroniska sjukdomar, ME (Myalgisk encefalomyelit), EDS (Ehlers-Danlos syndrom), Fibromyalgi, diagnoser jag fÄtt efter mÄnga Ärs sökande efter orsak för min kropps dÄliga mÄende. Jag har ocksÄ segmentall rörelsesmÀrta i ryggen, sju diskbrÄck, en svÄr refluxsjukdom samt en tarmsjukdom. Det Àr med andra ord ingen dans pÄ rosor, mitt liv eller min vardag. Men jag har sÄ mycket positivt och sÄ mycket att vara glad över och leva för! Min egna- och tvÄ bonushundar, familj och vÀnner betyder allt för mig. Detta Àr lite om mig, min vardag och mitt lilla liv!

Jag klarar INTE stress lĂ€ngre! đŸ˜ŹđŸ€•

"Förr i tiden", innan jag blev sÄhÀr svÄrt sjuk i ME (och alla andra sjukdomar) var jag stresstÄlig. Jag klarade av att ha mÄnga bollar i luften, jag inte bara klarade av det, jag tyckte ocksÄ om det. Jag var effektiv, organiserad och strukturerad och jobbade bra, Àven under stress.

Sedan förvÀrrades alla sjukdomar sÄ till den grad att jag inte lÀngre "bara" var sjuk. Jag var plötsligt vÀldigt svÄrt sjuk och helt sÀngliggande. Och plötsligt vÀldigt kÀnslig mot stress. Nu för tiden klarar jag stress vÀldigt dÄligt. Jag mÄr vÀldigt dÄligt av stress, symtomen förvÀrras, jag blir snabbt full av adrenalin och fungerar Ànnu sÀmre Àn annars.

PÄ grund av att jag mÄr sÄ dÄligt av stress och inte kan hantera det försöker jag att undvika stress sÄ lÄngt det gÄr. Men det fungerar sÄklart bara till en viss grÀns. Det gÄr inte att undvika stress helt och hÄllet. Saker och ting hÀnder, ofta oförberedda saker, som orsakar stress och dÄ finns det inte sÄ mycket att göra Ät saken. Förutom att försöka andas, ta det lugnt och lösa situationen, med eller utan hjÀlp. Oftast med.

Det som hÀnde i förrgÄr Àr ett sÄdant exempel pÄ en situation jag inte kunde undvika som var vÀldigt stressig och som jag mÄdde vÀldigt dÄligt av. Min lÀkare hade glömt att skriva ut ett nytt recept pÄ en mycket viktig medicin jag Àter och jag blev tvungen att snabbt som bara den ringa runt och fixa ett nytt recept. STRESS. Vad som gjorde situationen och mig Ànnu mer stressande var att det krÄnglade Ànnu mer att fÄ ett nytt recept sÄ jag fick inte löst det pÄ en dag utan blev tvungen att Àgna ocksÄ gÄrdagen Ät att jaga runt pÄ ett nytt recept.

Jag som inte ens har energi och ork tillrÀckligt att Àta mat eller gÄ pÄ toa har definitivt INTE energi för sÄnt hÀr. Och att prata i telefon Àr dessutom vÀldigt anstrÀngande för mig och inte helt enkelt pÄ grund av min svÄra hjÀrntrötthet.

Men till slut gick det, jag fick receptet förnyat och kunde pusta ut och Àntligen vila lugnt igen. Magen lugnade ner sig den med och adrenalinet har avtagit under natten. Jag visste det redan men har fÄtt det bekrÀftat för mig en gÄng till. Jag klarar INTE stress lÀngre!

Namn:
Kom ihÄg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Nilla
skriven :

Stress Àr hemskt. Tur att det löste sig. Kram

Svar: Ja, vÀldigt jobbigt. TÄl inte det alls! Kram
Hanna Andersson

2 Linnea
skriven :

Nu var det ett tag sen jag kommenterade hÀr, men jag lÀser varje dag!
FörstÄr mycket vÀl att du inte klarar stress. Det mÄste man mÄ bra för att klara av! Kram!!

Svar: Nej, jag klarar inte stress alls. Ja, sÄ Àr det faktiskt! Kram
Hanna Andersson

3 Therese Åström
skriven :

Det Àr likadant för mig. Jag klarar inte heller av stress lÀngre utan kroppen blir full av adrenalin vÀldigt snabbt. Vad bra att det löste sig med receptet till slut.

Svar: Jag förstÄr det. Ja, adrenalinet kommer pÄ en gÄng! TyvÀrr. Ja, tur det!
Hanna Andersson