hannaslillaliv.blogg.se

Jag heter Hanna Andersson och är 27 år gammal. Mitt liv är inte alltid det enklaste att leva. Jag lever med tre "huvud-diagnoser" som alla är svåra, kroniska sjukdomar, ME (Myalgisk encefalomyelit), EDS (Ehlers-Danlos syndrom), Fibromyalgi, diagnoser jag fått efter många års sökande efter orsak för min kropps dåliga mående. Jag har också segmentall rörelsesmärta i ryggen, sju diskbråck, en svår refluxsjukdom samt en tarmsjukdom. Det är med andra ord ingen dans på rosor, mitt liv eller min vardag. Men jag har så mycket positivt och så mycket att vara glad över och leva för! Min egna- och två bonushundar, familj och vänner betyder allt för mig. Detta är lite om mig, min vardag och mitt lilla liv!

Inte roligt med bältros...

...men det går ju att bli frisk från!

Jag fick flera kommentarer från er fina läsare när jag berättade att jag fått bältros nu också. Ni tyckte, precis som jag, att det väl måste räcka snart med elände och grejer jag drabbas av! Ja, det tycker jag också. Bältrosen är lite bättre nu, medicinen verkade ge effekt direkt så det är skönt. Jag fick, som sagt? flera kommentarer från er när jag berättade om bältrosen och om det låga Hb:t jag fått. Flera skrev att det måste vara väldigt tufft för mig och att ni hört att bältros ska vara väldigt plågsamt att drabbas av. Så här svarade jag på era funderingar:

Ja, det är tufft att blivit drabbad av ännu mer. Men det är ju skönt med något som går att göra något åt!

Jag tror helt ärligt att jag har så hemskt ONT och skit med all klåda och nervsmärtor som sticker, bränner och domnar bort huden redan som det är så bältros hänger bara med på köpet i de andra symtom jag redan har. Men visst gör det lite extra ont just där utslagen/bubblorna är, men inte värre än så. Jag har ju redan de andra symtomen! Jag är van... Mina andra symtom gör så att det är som att ha bältros hela tiden. Därför är det inte så farligt att ha bältros nu.

Och det är så skönt att drabbas av något som går att behandla och äta mediciner för. Jag äter duroferon för att få upp Hb:t och en annan medicin, två tabletter om dagen i 14 dagar, mot bältrosen och den verkar ge god effekt och gjorde från dag ett. Bältrosen är nästan borta nu. Så det känns bra. Nu är det värmen, denna hemska jäkla hetta, som är mitt största problem. Tillsammans med allt annat helvete, sjukdomarna och alla svåra symtom som plågar mig så otroligt svårt dygnet runt.

Innnan behandling: 

Efter behandling: 
 
Det kliar fortfarande väldigt envist, men svider inte lika mycket i huden. Det sticker dock fortfarande. Men det är några dagar kvar av behandlingen, så vi får se om jag blir ännu bättre snart. 
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Linnea
skriven :

Jag tyckte så synd om dig som fick detta oxå! Så det är en lättnad att du är bättre nu! Med bältrosen alltså. Kram!!

Svar: Visst är det skönt att bältrosen är bättre! Synd bara att inget annat blev bättre på köpet. Kram
Hanna Andersson

2 Anna. T
skriven :

Underbart att det går åt rätt håll och att du fått upp ditt HB! 😊 Så, nu räcker det med jobbiga saker för dig!! ❤ hoppas verkligen ni oxå får lite svalare väder till er. Efter onsdag har de sagt att lite svalare väder är på ingång, iaf i Stockholm. Sen har jag en fråga, igen, har du testa hoppa fallskärm (eller vad det var, kommer inte ihåg) som du fick i födelsedagspresent av Lina för något år sedan? ❤❤ massa kramar och kärlek till dig fina Hanna ❤❤

Svar: Ja, med bältrosen går det verkligen åt rätt gållvoch jag tror nog att Hb:t går uppåt eftersom att jag äter så mycket järntabletter nu. Det tycker jag med!
Det var lite, lite svalare härrom kvällen. Men annars är det tyvärr precis lika hett och jobbigt som vanligt och jag lider verkligen av det och har så jobbigt med andningen.

Nej! Jag har tyvärr inte det och det gör mig så himla ledsen att jag inte kunde komma iväg på det.
Efter att jag fått det, som jag önskade mig och verkligen ville göra, fick jag ännu fler diskbråck och blev permanent försämrad efter resan. Så det gick bara inte. Så tråkigt. Verkligen :(
Du får fråga vad du vill, nästan iaf, så det är bara att fråga på om du vill!
Massa kramar och kärlek tillbaka till dig, fina du ❤️❤️❤️❤️
Hanna Andersson