hannaslillaliv.blogg.se

Jag heter Hanna Andersson och är 23 år gammal. Mitt liv är inte alltid det enklaste att leva. Jag lever med tre "huvud-diagnoser" som alla är svåra, kroniska sjukdomar, ME (Myalgisk encefalomyelit), EDS (Ehlers-Danlos syndrom), Fibromyalgi, diagnoser jag fått efter många års sökande efter orsak för min kropps dåliga mående. Jag har också segmentall rörelsesmärta i ryggen, sju diskbråck, refluxsjukdom samt en tarmsjukdom. Det är med andra ord ingen dans på rosor, mitt liv eller min vardag. Men jag har så mycket positivt och så mycket att vara glad över och leva för! Min egna- och två bonushundar, familj och vänner betyder allt för mig. Detta är lite om mig, min vardag och mitt lilla liv!

Lila, röda och blå händer, ben och fötter...💜❤️💙

Precis som att mina händer och fötter (och ofta också benen) är iskalla är de också lila/röda och blåfärgade. Framförallt min högra fot och mitt högra smalben. De är så färgglada och fula att skäms! Det är också mitt högra smalben som har åderbråck, och har haft i många år, trots min låga ålder. När jag ligger ner är mina händer, ben och fötter inte så farligt färgade.

Men så fort jag ställer mig upp, eller om jag på annat sätt anstränger mig, som att ta på mig en jacka eller ta mig ut och in från bilen, blir mina naglar HELT blå. Och mina fötter blir helt röda och lila och benen likaså. Det är läskigt så färgglada de blir bara sådär, på en sekund.

Och det gör så ONT när mina ben blir så färgglada. Det pirrar och sticker och brinner i hela smalbenet, som nervsmärtor fast ändå inte riktigt. Det stasar sig och gör ont vid åderbråcken. Fötterna och fingrarna får inte riktigt tillräckligt med blod eller syre. Inte hjärnan heller. Och det syns verkligen så tydligt att saker och ting är väldigt fel när händer, ben och fötter blir så lila, röda och blå.

Och avslutningsvis vill jag bara uppdatera om min stackars inflammerade och infekterade tå. Den är lite bättre, den veekar bli något bättre i takt med att nageln växer. Men den är fortfarande röd, svullen och värmeökad och gör riktigt ont. Och det kommer fortfarande var. Ibland är det gult och ibland mer grönt. Det kommer som mest var efter jag har badat fotbad med salt, saltet ska locka fram "skiten" och det gör det också! 

Trots varet ser det ändå bättre ut än på långe. Mamma fortsätter att badda och göra omslag med alsolsprit. Hoppas det ger sig snart, detta envisa elände! 😢🤕

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Linnea
skriven :

Obehagligt att du får så blå ben när du står upp. Din tå ser inte rolig ut. Hoppas hoppas den blir bra snart!
Kram!!

Svar: Det är obehagligt och plågsamt, det gör ont. Nej, min stackars tå är ett kapitel för sig! Är så jäkla trött på den. Att den inte bara kan läka?!
Tack, det hoppas jag med! Kram
Hanna Andersson