hannaslillaliv.blogg.se

Jag heter Hanna Andersson och är 27 år gammal. Mitt liv är inte alltid det enklaste att leva. Jag lever med tre "huvud-diagnoser" som alla är svåra, kroniska sjukdomar, ME (Myalgisk encefalomyelit), EDS (Ehlers-Danlos syndrom), Fibromyalgi, diagnoser jag fått efter många års sökande efter orsak för min kropps dåliga mående. Jag har också segmentall rörelsesmärta i ryggen, sju diskbråck, en svår refluxsjukdom samt en tarmsjukdom. Det är med andra ord ingen dans på rosor, mitt liv eller min vardag. Men jag har så mycket positivt och så mycket att vara glad över och leva för! Min egna- och två bonushundar, familj och vänner betyder allt för mig. Detta är lite om mig, min vardag och mitt lilla liv!

Nu har vi alla semester...utom jag då...

Idag arbetade pappa sin sista dag innan semestern. Så nu ikväll har vi hela familjen semester. Alla utom jag då. Jag låtsas förvisso att Trisse och jag har en åtta veckor lång semester som började vid midsommar och visst är det skönt att kunna tänka så, att jag har semester. Men om sanningen ska fram så har jag ju egentligen inte semester alls. Inte i ordets rätta bemärkelse och inte heller från sjukdomarna och livet som ung och svårt kroniskt multisjuk. Så semester är mycket sagt. Tyvärr. Men låtsas går ju. Grattis till alla andra som har "riktig" semester i alla fall. Det är ni väl värda. Och till alla oss sjukskriva och sjukpensionärer som också är värda semester, allra mest från våra sjukdomar, vår tid kommer förhoppningsvis en dag. Och då jäklar ska vi fira och utnyttja att vi har semester och att vi kan LEVA och njuta av livet och ledigheten som aldrig förr. Lita på det...!

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Netti Starby
skriven :

Ha en jättefin semester och ta hand om dig! <3 Kramis

Svar: Tack, detsamma! Kram <3
Hanna Andersson

2 Bella
skriven :

Någon semester från sjukdomarna får man ju inte, men jag tycker ändå du gör helt rätt i ditt tänk om 8 veckors semester. Ta vara på dom! Herregud, det är ju din semester, klart du ska njuta ;) Sjukdomarna försvinner inte, men unna dig i den mån du kan. Gör något som får dig att må bra när orken finns, smått som stort. Kram på dig!

Svar: Nej, man får ju tyvärr inte det. Ja, det känns nödvändigt att tänka att jag har åtta veckors semester! Ska försöka njuta av det jag kan, stort som smått! Lyckligtvis blir man bra på det när man spenderar livet i en säng!
Kram <3
Hanna Andersson