hannaslillaliv.blogg.se

Jag heter Hanna Andersson och är 27 år gammal. Mitt liv är inte alltid det enklaste att leva. Jag lever med tre "huvud-diagnoser" som alla är svåra, kroniska sjukdomar, ME (Myalgisk encefalomyelit), EDS (Ehlers-Danlos syndrom), Fibromyalgi, diagnoser jag fått efter många års sökande efter orsak för min kropps dåliga mående. Jag har också segmentall rörelsesmärta i ryggen, sju diskbråck, en svår refluxsjukdom samt en tarmsjukdom. Det är med andra ord ingen dans på rosor, mitt liv eller min vardag. Men jag har så mycket positivt och så mycket att vara glad över och leva för! Min egna- och två bonushundar, familj och vänner betyder allt för mig. Detta är lite om mig, min vardag och mitt lilla liv!

Älskade, finaste lilla Hollie, som vi älskar dig! 🐶❤️

Älskade, lilla Hollie. Om du visste så mycket vi älskar dig och så mycket du betyder för oss! Du är underbar, helt fantastisk och du bär på så mycket kärlek i din lilla kropp! 

Hollie är född i Rumänien, troligtvis på en så kallad "valpfarm" där förhållanden är allt annat än roliga. Tikarna behandlas som maskiner snarare än djur med känslor och valparna säljs fortast möjligast och skickas över hela Europa/världen. Allt för att tjäna så mycket pengar som möjligt, så enkelt och på så kort tid som möjligt. 

Vi har ingen aning om hur Hollies första tid i livet såg ut. Men efter att jag läst väldigt mycket om valpfarmar, som inte sällan finns i just Rumänien kan vi gissa och anta att hon haft en mycket tuff start i livet. 

När hon var ungefär ett halvår kom Hollie till Sverige. Mellan det att hon var ett halv år till ett och ett halvt (då vi tog över- köpte- henne) hade hon hunnit vara i inte mindre än FYRA olika hem. 

När Hollie först kom hem till oss var hon fysiskt väldigt icke musklad, hon hade svamp på tassarna och hon var väldigt smal, ännu smalare än hon är nu, på grund av att hon hade mycket mask i magen som stal hennes näring, till följd av utebliven avmaskning.
 
Men vi avmaskade och följde behandling vi fått från veterinär och långsamt gick hon upp lite mer i vikt samt musklade på sig och hon är nu i väldigt fin fysisk form. Muskulös, slank och med god kondition. 

När Hollie kom hem till oss var hon osäker och vi märkte snabbt att hon med allra största sannolikhet blivit slagen i något av hennes tidigare hem eftersom att hon (tyvärr väldigt ofta) la sig på rygg och blundade och hela hennes kroppsspråk och ansiktsuttryck sa "snälla! Slå mig inte!". 

Vilket vi ju såklart aldrig gjort och heller aldrig någonsin kommer att göra, såklart! I vårt hem finns det inga hårda händer, ingen som skriker och skrämmer eller liknande. 

Här finns det kärlek, värme, omsorg, närhet (om så önskas!) och klappar, kramar, kel och pussar. Detta märkte Hollie snabbt och hennes traumareaktioner (förutom att hon kröp ihop på golvet stelnade hon även till och blev orörlig så fort något krävdes av henne, som att ta på halsband inför promenad) blev mindre och mindre och Hollie utvecklades sakta men säkert till den glada, trygga individ hon är idag. 
 
Hollie är en helt fantastisk liten tjej som kommer otroligt bra överens med Trisse, och gjorde från första stund, och hon är fantastiskt anpassningsbar och har inga som helst problem med att ligga inne hos mig (och Trisse) många timmar i sträck för att sedan gå ut på promenader och äventyr och då bli väldigt pigg och alert. 

Vi älskar Hollie så otroligt, oerhört, oändligt mycket och vi är så oändligt tacksamma att hon kom till just vårt hem, att hennes förra ägare valde just oss. 

Det känns också fantastiskt skönt och bra att veta, inte minst för Hollies skull, att hon aldrig kommer behöva flytta igen. Hon hamnade till sist i sitt för-alltid-hem och det vet vi att Hollie tackar oss för. Det gör hon varje dag med all den kärlek och alla pussar hon ger.
 
Som vi älskar dig, finaste, bästa, helt underbara lilla Hollie! 
 
 
 

 
 
 
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Anonym
skriven :

Ni är ju en HELT fantastisk familj, som jag och alla vet vid det här laget.
Vilken tur hon hade lilla Hollie som kom till er.
Vilken historia hon har varit med om.
Ändå bli så trygg och så kärleksfull, tack vare er.
Tänk om fler hundar fick den chansen.
Alldeles för många som får lida i deras ofta korta liv.
Klappa om henne extra mycket från mig.
Varm kram min vän, vi vet alla att varken du eller någon annan har valt ett liv med sjukdomar.
Vad vi än får för kommentar.
Vi får försöka stå över allt sånt hur svårt det än är.
Älskar dig min kära hjärtevän.❤️🤗🐶❤️🐶❤️👩‍❤️‍💋‍👩😘😘🥰♥️💙💙💜💜I-M

Svar: Jag vet verkligen inte om vi är fantastiska men vi gör vårt bästa, så gott vi kan för att hundarna ska ha det bra här hos oss. Så bra som det bara är möjligt!
Ja, visst är det fantastiskt att hon blivit så trygg och kärleksfull trots allt hemskt hon varit med om.

Jag önskar verkligen att fler- alla- hundar fick ha det bra! De förtjänar verkligen att ha det bra, de förhållandevis få år de finns här på denna jord.

Jag lovar att jag ska klappa och pussa henne extra mycket från Extramatte! 🐶❤️❤️

Nej, vi har absolut INTE valt dessa sjukdomar och att ha det på detta viset! Det är ett som är säkert!

Tillsammans är vi starka och vi fortsätter att kämpa vidare!
Stora kramar och all kärlek till dig, älskade Ing-Marie ❤️❤️❤️
Jag älskar dig så mycket! ❤️❤️❤️
Hanna Andersson

2 sandra ledin
skriven :

Det är helt sjukt att hundfarmer får finnas. Man tycke tjuvat andra länder borde jobba hårdare för djurens rättigheter. För de måste ju också bra sig tycker man. Vem gillar inte hundar och andra djur lixom? Blir lidelses tårögd av att läsa hur tufft Hollie haft det. Hon har haft sådan tur som hamnat hos er där hon kan få allt en hund önskar sig. Det önskar man alla hundar. Men det känns så fint att höra hur hon har tagit till sig er och hennes nya liv. En saga med lyckligt slut på riktigt 🤗🌺♥️🍀

Svar: Jag håller med! Det är helt sjukt, helt galet att hundfarmer och liknande får finnas! Tänk så många hundar (och andra djur!) det finns som lider. Och visst skulle olika länders regeringar kunna göra mer för att skydda djur! Ja, visst är det hemskt att tänka på hur Hollie haft det! Hon har troligtvis haft det mycket, mycket värre än vi kan och vågar föreställa oss.
Men nu är hon ju hos oss sedan ett och ett halvt år och hon kommer aldrig mer lida, vara skrämd eller gå hungrig.
Vi kommer för alltid göra vårt yttersta för att se till att hon har det så bra som det bara är möjligt här hos oss. Älskade lilla Hollie!
Så fint du skriver! En saga med lyckligt slut, ja, det är det! ❤️❤️❤️
Hanna Andersson

3 Anonym
skriven :

Åååh! Denna kom upp som förslag på blogg.se Klickade in bara för att bilden var så söt!
Vilken vinstlott den lilla hunden dragit som hamnat hos er. ❤️ Så älskad, och trygg, efter allt som hänt henne. Värmer i hjärtat!


Svar: Åh så roligt att du klickade på bilden på söta Hollie och hamnade här på bloggen! Hoppas du kommer hit och läser och tittar på fina bilder fler gånger! Det är alltid så roligt med nya läsare!

Ja, både hon och vi drog en vinstlott som fick henne som ny familjemedlem!
Ja, visst värmer det hjärtat! <3
Hanna Andersson

4 SE
skriven :

Åh, vilken solskenshistoria och så himla skönt att ni hittade just henne att bli din o Trisses nya kompis <3!

Svar: Ja, det är en fin historia, som man absolut skulle kunna kalla för en ”solskenshistoria”! Ja, väldigt skönt för både oss och henne att vi hittade just henne och att hon blev vår och Trisses nya kompis och lillasyster! <3 <3
Hanna Andersson