hannaslillaliv.blogg.se

Jag heter Hanna Andersson och är 23 år gammal. Mitt liv är inte alltid det enklaste att leva. Jag lever med tre "huvud-diagnoser" som alla är svåra, kroniska sjukdomar, ME (Myalgisk encefalomyelit), EDS (Ehlers-Danlos syndrom), Fibromyalgi, diagnoser jag fått efter många års sökande efter orsak för min kropps dåliga mående. Jag har också segmentall rörelsesmärta i ryggen, sju diskbråck, refluxsjukdom samt en tarmsjukdom. Det är med andra ord ingen dans på rosor, mitt liv eller min vardag. Men jag har så mycket positivt och så mycket att vara glad över och leva för! Min egna- och två bonushundar, familj och vänner betyder allt för mig. Detta är lite om mig, min vardag och mitt lilla liv!

Glad Påsk från Trisse! 🐶❤️

Trisse vill också önska er alla fina läsare Glad Påsk och tacka så mycket för att ni läser och tar del av både hans och mitt liv. 🐶❤️
 
Trisse stortrivs här ute på landet där han kan gå runt ute och träffa sina tjejer, Tyra och Tjorven, som vi bor grannar med här ute på landet. Trisse vill med detta kort på sig själv önska alla, både hundar och människor, en riktigt Glad Påsk! 💛🐥🐣💛🐶❤️   

💛 Glad Påsk alla fina läsare! 💛

Nu har vi sovit första natten här ute i stugan. Även om det inte var mitt förstahandsval att åka ut hit till landet känns det ändå bra att vara här. Visst är värken ÄNNU lite jävligare i framförallt rygg och höfter efter bilturen hit igår men det får det vara värt eftersom att de andra så gärna ville hit. Och nu är vi här och det känner jag mig också nöjd med.

Pappa och jag sov i mammas och pappa säng i natt (och kommer fortsätta med det nu över påsken) och Lina och mamma sov i bäddsoffan ute i vardagsrummet. Detta eftersom att vår friggebod inte är öppnad och "igång" än. Ingen värme är på och där inne står trädgårdsmöbler och annat så det går knappt inte ens att komma in, än mindre att sova där. Det stör inte mig eftersom att jag ändå inte skulle orka gå de 20-30 meter dit. Hur vi ska lösa hela sov-problemet, vart alla ska sova, i sommar vet jag inte. Men jag får ångest av att tänka på det, så jag väljer att låta bli. Sommaren är ändå inte här än på några månader så vi har tid att fundera ut något alternativ som passar hela familjen.

Precis som jag visste har Lina påskpyntat och gjort fint här i stugan också. Jag har däremot inte tagit bilder på hur fint det blir och inte Lina heller. Därför kör jag en liten energi-sparande variant och visar bilder på hur fint och påskpyntat vi hade det här i stugan förra påsken. Det ser i stort sett likadant ut i år eftersom att Lina pyntade nästan helt likadant i år som förra året, varför byta ut ett vinnande koncept?!

Jag vill önska alla mina fina läsare en riktigt Glad Påsk! Tack för att ni läser, kommenterar och stöttar. Hoppas att ni alla får en fin påskhelg vart ni än bor och hur ni än mår. Glad Påsk!

Grattis mormor 80 år! ❤️

Stort grattis till min älskade mormor som fyller 80 år idag! Mormor och morfar är födda samma år, 1938, och mormor är faktiskt lite äldre än morfar som fyller år på sommaren. De andra ska iväg och fira mormor idag vid lunchtid. Jag stannar hemma och fortsätter vila så mycket det bara går och försöker ladda energi inför bilturen ut till landet när de kommer tillbaka från kalaset.

Något annat som också känns väldigt jobbigt är just detta, att de andra i familjen samt min moster med familj, ska fira mormor idag på hennes stora dag. Alla utom jag. Vissa sammankomster, middagar och födelsedagar är jobbigare än andra att missa. Det här är definitivt en sådan. Att fylla 80 år är stort! Och jag kan inte följa med och fira. Det känns tufft och tungt.

De andra kommer såklart hälsa från mig och de har lovat att ta bilder och skicka till mig så att jag får vara med på ett litet, litet hörn ändå. Men det blir ju inte samma sak som att vara med på riktigt, att fysiskt vara på plats. Krama mormor, säga grattis till henne, se hennes leende när hon öppnar presenterna omgiven av barn och barnbarn. Två av två barn kommer vara där. En av en make! Och två av två svärsöner. Men endast tre av fyra barnbarn. Det är alltid jag som fattas. Jag som saknas och jag som saknar.

Den här vackra buketten rosor fick mormor och morfar när de firade 50-årig bröllopsdag den 27 augusti 2016. Så det är alltså ingen bukett som mormor kommer få idag, för de blommorna har jag ingen bild på! Men jag tycker den här vackra buketten var värd att visa igen. Den är verkligen fin och den gavs också till mormor, fast i ett annat firande än just födelsedag. ❤️

Jag hoppas kalaset blir lyckat och att mormor blir nöjd och glad med dagen. Stort grattis, älskade mormor, på din 80-års dag! ❤️