hannaslillaliv.blogg.se

Jag heter Hanna Andersson och är 23 år gammal. Mitt liv är inte alltid det enklaste att leva. Jag lever med tre "huvud-diagnoser" som alla är svåra, kroniska sjukdomar, ME (Myalgisk encefalomyelit), EDS (Ehlers-Danlos syndrom), Fibromyalgi, diagnoser jag fått efter många års sökande efter orsak för min kropps dåliga mående. Jag har också segmentall rörelsesmärta i ryggen, sju diskbråck, refluxsjukdom samt en tarmsjukdom. Det är med andra ord ingen dans på rosor, mitt liv eller min vardag. Men jag har så mycket positivt och så mycket att vara glad över och leva för! Min egna- och två bonushundar, familj och vänner betyder allt för mig. Detta är lite om mig, min vardag och mitt lilla liv!

Vackra bilder från landet!

Idag var mamma, pappa och Trisse ute på landet, alltså vid vår sommarstuga, och gick en långpromenad vid havet. Det låg fortfarande lite snö kvar i bergen och i ljungen och isen låg kvar i viken men det är tunnare nu. Den skulle inte hålla att gå ut på. Min kära far tog bilder som han sen skickade till mig. De delar jag med mig av nu!

Trisse var klädd för vinterpromenad i sin jacka! 

Väldigt, väldigt vackert! 💙❄️

Fråga från en läsare! Kan jag sövas ner? 🤕

Igår fick jag en fråga från en läsare, Malin.Hon frågade om jag inte kunde bli nedsövd en tid? Så att min kropp och hjärna kanske kunde få lugn och ro och vila från alla intryck och kanske läka på så vis.

Detta var mitt svar: Det låter som en dröm att få bli nedsövd och inte bara ligga här i sängen 24/7 och plågas.
Men man söver ju inte bara ned människor utan anledning (som högt tryck i skallen, operation som kräver sövning, svåra trauman mot huvudet eller brännskador.).
Men jösses så skönt det hade varit att bli nedsövd och ligga så några månader eller år och hoppas att de har hittar ett botemedel/behandling under tiden. Så kan de väcka mig och ge mig behandlingen/botemedlet så jag blir frisk!
Vilken dröm det skulle vara! Verkligen en dröm!

Ytterligare reflektioner efter mitt svar till Malin!  Jag har varit sövd väldigt många gånger. Till exempel vid ca 30 operation och så vid ytterligare tillfällen då undersökningar krävt det och när jag låg i respiratorn såklart. Jag är alltså van vid att vara sövd. Och jag tycker om det. Då är jag ju helt smärtfri. Som vaken och medvetande måste jag stå ut med alla hemska symtom som plågar mig något så fruktansvärt. Nej. Då är jag hellre sövd faktiskt! 

Och faktum är att jag själv så gott som dagligen vill bli nedsövd, jag drömmer om att få bli det i väntan på behandling eller botemedel. För att ligga såhär, dygnet runt, månad efter månad. Det orkar jag snart inte längre. Jag lider alldeles för mycket för att orka stå ut. Om jag var nedsövd och inte vid medvetande hade väntan tills det kommer ett botemedel (om det nu någonsin gör det) mycket, mycket mindre plågsamt. Och det hade varit fantastiskt skönt!

Tack så mycket för din fråga Malin. Ni, mina kära läsare är varmt välkomna att ställa frågor. Det kan vara frågor om mig, mitt liv, de sjukdomar jag lever med (eller försöker överleva). Eller något annat. Jag svarar på nästan vad som helst och opassande frågor publicerar jag som vanligt inte.
Tack för att ni läser! 💙

Några bra citat...

...
... 
...