hannaslillaliv.blogg.se

Jag heter Hanna Andersson och är 27 år gammal. Mitt liv är inte alltid det enklaste att leva. Jag lever med tre "huvud-diagnoser" som alla är svåra, kroniska sjukdomar, ME (Myalgisk encefalomyelit), EDS (Ehlers-Danlos syndrom), Fibromyalgi, diagnoser jag fått efter många års sökande efter orsak för min kropps dåliga mående. Jag har också segmentall rörelsesmärta i ryggen, sju diskbråck, en svår refluxsjukdom samt en tarmsjukdom. Det är med andra ord ingen dans på rosor, mitt liv eller min vardag. Men jag har så mycket positivt och så mycket att vara glad över och leva för! Min egna- och två bonushundar, familj och vänner betyder allt för mig. Detta är lite om mig, min vardag och mitt lilla liv!

Målet, för min del, med denna helgen är…

...att jag, med mammas hjälp- såklart, ska kämpa mig in i duschen för att duscha och tvätta håret. Det är målet och förhoppningen att det ska gå att göra nu i helgen.
 
Antingen idag eller imorgon. Jag bara hoppas att jag har möjlighet och kraft att ta det enorma klivet in i duschen för att få detta gjort. 
 
Det är flera veckor sedan jag tvättade håret så det är definitivt dags för det nu. Men det är inte så lätt som man kan tro. Verkligen inte. 

Vi är många ME-sjuka som alla är överens om att duscha och tvätta håret är något av det mest energikrävande som finns.
 
För min del är det dessutom hemskt plågsamt för kroppen att sitta på min duschpall där inne i duschen och vattnets strålar brinner som eld mot min hud och allting gör bara vansinnigt ont! 

Men men. Trots detta ska jag göra mitt bästa att ta mig in i duschen och försöka få detta elände avklarat! Det är verkligen dags för det, så jag har inte så mycket till val. Idag eller imorgon ska det bli gjort. Punkt slut!