hannaslillaliv.blogg.se

Jag heter Hanna Andersson och är 27 år gammal. Mitt liv är inte alltid det enklaste att leva. Jag lever med tre "huvud-diagnoser" som alla är svåra, kroniska sjukdomar, ME (Myalgisk encefalomyelit), EDS (Ehlers-Danlos syndrom), Fibromyalgi, diagnoser jag fått efter många års sökande efter orsak för min kropps dåliga mående. Jag har också segmentall rörelsesmärta i ryggen, sju diskbråck, en svår refluxsjukdom samt en tarmsjukdom. Det är med andra ord ingen dans på rosor, mitt liv eller min vardag. Men jag har så mycket positivt och så mycket att vara glad över och leva för! Min egna- och två bonushundar, familj och vänner betyder allt för mig. Detta är lite om mig, min vardag och mitt lilla liv!

Perfekt temperatur!

Någon gång ibland, i snitt kanske en gång i månaden, några minuter i taget, händer något helt otroligt och väldigt härligt. Jag är i perfekt temperatur! Högst tillfälligt svettas jag inte, jag fryser inte, jag är inte heller febrig och blossande varm samtidigt som jag skakar och fryser ända in i märgen. Nej, för några minuter är jag i helt perfekt, helt lagom temperatur. Det är lika skönt som det är sällsynt och chockerande.

Några minuter passerar fort och antingen börjar jag frysa eller så kommer febern över mig först. Och när något av det väl startat är hela feberfrossa-karusellen igång igen. Det är verkligen plågsamt att ha så svår feberfrossa dygnet runt. Att så gott som alltid, med undantag för några minuter någon gång ibland, svettas, frysa, skaka, vara blossande varm och isande kall och allt på samma gång. Jag njuter av dessa minuter av perfekt temperatur. Som jag njuter och önskar att jag kunde pausa detta ögonblick...

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Katarina
skriven :

Skulle gå att pausa dessa minuter med perfekt temperatur. Det minsta man kunde begära vore ju att du skulle få ha perfekt temperatur några timmar åt gången ; ) Hoppas du får en lite bättre sömn kommande natt och även med ok temp i kroppen. Många kramar fina Hanna <333

Svar: Ja, det skulle gå! Så härligt om det skulle gå! Visst är det det minsta att begära! Tack, det hoppas jag med!
Många kramar fina Katarina <333
Hanna Andersson

2 INA
skriven :

Det låter verkligen jobbigt, men bra att du i alla fall kan uppskatta de korta stunderna.

Svar: Det är väldigt jobbigt, men ändå skönt att få små korta pauser då och då.
Hanna Andersson

3 Bella
skriven :

Förstår verkligen ditt tankesätt i att vilja pausa tiden, men skönt ändå att du faktiskt får njuta utav stunderna åtminstone ibland! Förstår att det måste kännas helt underbart. Hoppas att fler utav dina symtom kan bli så, att dom faktiskt avtar då och då (för att sedan bli allt oftare)!

Svar: Ja, jag vill verkligen pausa tiden just där och då när febern är borta. Men tyvärr är det högst tillfälligt. Och feberfrossan är det enda av symtomen som faktiskt tar en paus, om än alldeles för sällan. Allt annat är pågående konstant, ingen paus i sikte.
Hanna Andersson