hannaslillaliv.blogg.se

Jag heter Hanna Andersson och är 23 år gammal. Mitt liv är inte alltid det enklaste att leva. Jag lever med tre "huvud-diagnoser" som alla är svåra, kroniska sjukdomar, ME (Myalgisk encefalomyelit), EDS (Ehlers-Danlos syndrom), Fibromyalgi, diagnoser jag fått efter många års sökande efter orsak för min kropps dåliga mående. Jag har också segmentall rörelsesmärta i ryggen, sju diskbråck, refluxsjukdom samt en tarmsjukdom. Det är med andra ord ingen dans på rosor, mitt liv eller min vardag. Men jag har så mycket positivt och så mycket att vara glad över och leva för! Min egna- och två bonushundar, familj och vänner betyder allt för mig. Detta är lite om mig, min vardag och mitt lilla liv!

🍋 Lemon-Lover! 🍋

Något av det absolut bästa jag vet är citron! Smaken, doften, utseendet, allt. I perioder (jag är en extrem periodare) äter jag flera citroner varje dag. Jag skär upp dem i klyftor och skär bort skal och det vita mellan klyftorna (vad nu det heter) och äter rätt uppochner med gaffel. Så otroligt gott! Och nyttigt. Med tanke på att C-vitamin är känt för att pigga upp och citron är en riktig C-vitamin boost borde jag piggna till av allt mitt citron-ätande. Det gör jag tyvärr inte. Men det är inte därför jag äter citron utan för att det är så otroligt gott. Jag är en riktig Lemon-Lover!

Är de inte vackra? Och goda! Och sura? Nej, faktiskt inte. Efter år av ihärdigt citron-ätande ha jag blivit immun. Jag äter en hel citron utan att grimasera eller ens tycka det är surt. Magen däremot kan protestera ibland. Likadant refluxsjukdomen önskar nog att jag inte var så förtjust i citron. Men men. Det kan inte hjälpas! 

Det är min älskade mormor som fått mig att uppskatta denna citrusfrukt. När Lina och jag var barn, under nästan hela vår uppväxt, åt vi middag minst en gång i veckan hos mormor och morfar. Mormor serverade citronklyftor till allt! Fisk, älgkött, pannkakor, efterrätt i form av sockerkaka och mycket mer. Det resulterade i att jag tycker citron passar till allt! Tror inte det finns en enda måltid som inte passar ihop med citron. Citronen är inte bara god, vacker och nyttIG. Den är mångsidig också! Love Lemons! 🍋
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: