hannaslillaliv.blogg.se

Jag heter Hanna Andersson och är 27 år gammal. Mitt liv är inte alltid det enklaste att leva. Jag lever med tre "huvud-diagnoser" som alla är svåra, kroniska sjukdomar, ME (Myalgisk encefalomyelit), EDS (Ehlers-Danlos syndrom), Fibromyalgi, diagnoser jag fått efter många års sökande efter orsak för min kropps dåliga mående. Jag har också segmentall rörelsesmärta i ryggen, sju diskbråck, en svår refluxsjukdom samt en tarmsjukdom. Det är med andra ord ingen dans på rosor, mitt liv eller min vardag. Men jag har så mycket positivt och så mycket att vara glad över och leva för! Min egna- och två bonushundar, familj och vänner betyder allt för mig. Detta är lite om mig, min vardag och mitt lilla liv!

Grusiga ögon och alla andra vanliga ögonbesvär... 👀

De senaste dagarna/veckorna har jag haft problem med väldigt grusiga ögon. Det gör ont att blinka, som om det låg grus på ögat som ögonlocket måste ta sig över för att stänga och återfukta ögat. Det känns torrt och gör ont. Värst är det på kvällarna. Har jag väl stängt ögonen, trots obehaget, gör det ont att ha dem stängda. Men det gör nästan lika ont att öppna ögonen igen. Det är svårt att beskriva, men det är inte skönt. När mamma fortfarande hade linser, nu har hon bytt till glasögon på grund av problem med tårkanalerna, beskrev hon en liknande känsla. När ögonen blev trötta och torra och linsen blev torr och gjorde ont. Nu har jag förvisso inga linser, utan glasögon, men det jag upplever påminner om det mamma beskrev när hon hade linser.

Jag är allt en riktig Glasögon-orm, som Lina sa till mig när jag var sju år gammal och fick mina första par glasögon. De var blå (såklart), små och ovala. Vad Lina inte visste då var att även hon skulle behöva glasögon något år senare. Då ångrade hon nog vad hon sagt till sin enda och kära syster...! 🤓

För övrigt är ögonen som de brukar. Jag ser dubbelt hela tiden, har väldigt dåligt mörkerseende, har konstant problem med dimsyn, synbortfall och flimmer framför ögonen. Plus att jag är extremt ljuskänslig och får pulserande värk i ögonen, så ont att det känns som att ögonen ska ploppa ur sin plats i ögonhålan. Då gör det ont... Och så nu någon form av grus i ögonen. Det är nog bra att jag ska till ögonläkaren snart så kanske de kan utreda och ge mig svar på ett och annat. Och i bästa fall lindring på något av mina många problem som rör ögonen och synen.

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Netti Starby
skriven :

Vad jobbigt med ögonen och vilket roligt minne med glasögonen från eran barndom! :-D Kramis

Svar: Det är väldigt jobbigt :( Nu är det ett roligt minne att se tillbaka på, men just då var det inte roligt alls att bli kallad glasögon-orm! ;)
Kram
Hanna Andersson