hannaslillaliv.blogg.se

Jag heter Hanna Andersson och är 23 år gammal. Mitt liv är inte alltid det enklaste att leva. Jag lever med tre "huvud-diagnoser" som alla är svåra, kroniska sjukdomar, ME (Myalgisk encefalomyelit), EDS (Ehlers-Danlos syndrom), Fibromyalgi, diagnoser jag fått efter många års sökande efter orsak för min kropps dåliga mående. Jag har också segmentall rörelsesmärta i ryggen, sju diskbråck, refluxsjukdom samt en tarmsjukdom. Det är med andra ord ingen dans på rosor, mitt liv eller min vardag. Men jag har så mycket positivt och så mycket att vara glad över och leva för! Min egna- och två bonushundar, familj och vänner betyder allt för mig. Detta är lite om mig, min vardag och mitt lilla liv!

Trisse: legitimerad Mag-terapeut! 🐶❤️

Jag skrev ju igår i mitt blogginlägg (det som kom ut på eftermiddagen som handlar om semester) att Trisse är en Mag-terapeut och så lovade jag att återkomma med beskrivning om vad det innebär idag. Jag brukar hålla vad jag lovar, så länge jag inte glömmer av vad jag lovat, vilket tyvärr händer då och då.

Enda sedan Trisse var bebis har vi, hela familjen men framförallt vi kvinnor i familjen, varit extremt förtjusta i Trisses lilla mage samt de närliggande ljumskarna. Magen och ljumskarna är nästan hårlösa och varma och huden där är sammetslen och fin. Livsnjutare, avslappnad och cool som Trisse är så trivs han mycket bra med att ligga på rygg med magen upp i vädret och med bakbenen i vinkel ut så ljumskarna ligger där och ser sådär goa och mysiga ut så man inte kan låta bli att klappa på honom just där.

Då vi alla tre, Lina, mamma och jag, hyser en sån stor kärlek för Trisses lille mage och gosiga ljumskar har vi alltid sagt att hans lena hud och värme gör under om man är ledsen och/eller nere. Att ta några minuter och bara klappa honom på magen, pussa honom mjukt på den lena huden och känna hans värme sprida sig i sin kropp är som terapi! Därav fick han titeln Mag-terapeut. Just för att mys med hans lille runda, goa mage (han är inte tjock, utan magen ska vara lite rund på denna typ av hund) och lena ljumskar är så terapeutiskt.

Visst ser det inbjudande ut att mysa med hans lille mage och de goa ljumskarna?! Det är inte svårt att förstå att Trisse blev just Mag-terapeut med tanke på att han spenderar stora delar v dygnet att ligga just såhär! 😍

Han är legitimerad Mag-terapeut, vår lille Trisse och han har jour dygnet runt, redo att rycka ut med sin mjuka hud, värme och lugna andetag för att göra en kär familjemedlem glad igen. Det är nog inget krävande jobb att vara Mag-terapeut skulle jag inte tro, med tanke på att hans jobb går ut på att ligga på rygg i någon familjemedlems knä, bli kliad och klappad på och kelad med och bara vara. Så jag skulle inte kalla det ett jobb, det han gör, vår lille Trisse. Det är mer ett kall, många goda gärningar och en livstil.

Mag-terapi in action! Det är en väldigt bra terapiform eftersom den kan utföras när både terapeuten och den som får terapin sover! Mycket trevligt med kvalitetstid med herr Mag-terapeut. Någon fördel ska man väl ha av att terspeuten i fråga är ens son?! ;) Vad skulle vi göra utan vår lille Mag-terapeut och bästa vän?!

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Netti Starby
skriven :

Så himla mysigt och han är verkligen fin! <3 Kramis

Svar: Väldigt mysigt! Visst är han <3 kram
Hanna Andersson

2 Katarina
skriven :

Ååh, kan verkligen instämma i att det ser inbjudande ut att gosa med din lille Trisses mage : ) Tänk vilken lycka med en egen mag-terapeut ; ) Många kramar till er båda <333

Svar: Ja, visst gör det! <3 Hans lille mage är oslagbar! Det är verkligen en stor lycka! :)
Många kramar från oss <333
Hanna Andersson

3 N
skriven :

Molly är också magterapeut. Och min privat magmassör :)

Svar: De är för härliga våra små fyrbenta vänner <3 Massör är inte Trisse, kanske borde utbilda honom till det...?! ;)
Hanna Andersson