hannaslillaliv.blogg.se

Jag heter Hanna Andersson och Àr 27 Är gammal. Mitt liv Àr inte alltid det enklaste att leva. Jag lever med tre "huvud-diagnoser" som alla Àr svÄra, kroniska sjukdomar, ME (Myalgisk encefalomyelit), EDS (Ehlers-Danlos syndrom), Fibromyalgi, diagnoser jag fÄtt efter mÄnga Ärs sökande efter orsak för min kropps dÄliga mÄende. Jag har ocksÄ segmentall rörelsesmÀrta i ryggen, sju diskbrÄck, en svÄr refluxsjukdom samt en tarmsjukdom. Det Àr med andra ord ingen dans pÄ rosor, mitt liv eller min vardag. Men jag har sÄ mycket positivt och sÄ mycket att vara glad över och leva för! Min egna- och tvÄ bonushundar, familj och vÀnner betyder allt för mig. Detta Àr lite om mig, min vardag och mitt lilla liv!

Blomtur med Lina! đŸŒžđŸŒ·đŸ’

Gör som jag och följ med min tvillingsyster Lina pÄ blomtur sÄ hÀr pÄ kvÀllskvisten! Jag bad Lina gÄ ut och gÄ en svÀng pÄ vÄr tomt och fotografera lite blommor som mamma och hon har köpt och planterat. Jag Àr nÀstan aldrig ute pÄ tomten men Àlskar ju, som de flesta vet vid det hÀr laget vet, blommor. SÄ lösningen fick bli att Lina tar sig en tur pÄ tomten och fotograferar blommorna hon ser och sÄ skickar hon de bilderna till mig sÄ jag pÄ sÄ vis ocksÄ fÄr gÄ med pÄ blomtur, fast jag ligger hÀr i sÀngen. Eftersom jag vet att jag har flera lÀsare som liksom jag Àr mycket, eller sÄ gott som helt, sÀngliggande tÀnker jag att vi Àr flera stycken som vill gÄ pÄ blomtur. DÀrav detta inlÀgg. SÄ hÀng med nu, njut och titta, förestÀll er doften av blommor, frisk luft som leker i hÄret och solens strÄlar som smeker huden. Nu gÄr vi!

HÀr stÄr blommorna pÄ trappan, tripp trapp trull. Nederst har vi rosmarin, pÄ mellansteget stÄr lavendeln och doftar gott och överst har vi timjan! 

 HÀr har vi en till trappa, denna leder upp till altanen utanför friggeboden. PÄ översta trappsteget, nÀrmast i bild, har vi en kruka med tre olika blommor. TvÄ stycken tagetes, en gul och en orange, och en rosa/röd petunia. VÀldigt vackra tillsammans, tycker jag! Nedanför denna kruka stÄr en mindre kruka med rosa/vita pelargoner. OcksÄ vÀldigt vackra!

HÀr stÄr vÄr hÀngampel pÄ grÀsmattan. Den brukar vanligtvis inte stÄ pÄ grÀsmattan, sÄklart, men nu nÀr det blÄst storm har den stÄtt pÄ grÀsmattan för att inte blÄsa sönder. Jag vet inte namnet pÄ dessa blommor, men de Àr tre stycken. En gul, en vit och en blÄ. Alla med smÄ, söta blommor. VÀldigt gullig! 

HÀr har vi tvÄ stycken pelargoner, en rosa ocH en vit, som stÄr i en avlÄng "plÄtkruka". Pelargoner Àr sÄ fina, tycker jag! Men sÀg en blomma som inte Àr fin! 

Denna blÄa kruka Àr Linas lilla hjÀrtebarn! HÀr i har hon sÄtt sommarblommor. De smÄ gröna skotten som sticker upp vet hon inte riktigt vad det Àr, om det Àr sommarblommorna eller ogrÀs. DÀrför vÄgar hon inte heller rensa i krukan, med risk för att rensa bort sjÀlva blommorna. SÄ vi fÄr vÀnta tills de smÄ gröna liven har vÀxt till sig lite, sedan fÄr se antingen stanna kvar eller rensas bort för att ge plats Ät blommorna som tar vÀl tid pÄ sig att dyka upp! 

Tack snĂ€lla Lina för dessa bilder! Nu har jag fĂ„tt min dagliga blomdos vĂ€l tillgodosedd! SĂ„ tack sĂ„ mycket för det, utmĂ€rkta fotografen Lina! đŸ’™đŸŒžđŸŒ·đŸ’

Namn:
Kom ihÄg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Lina
skriven :

SÄ lite sÄ! Alltid trevligt att ta bilder och visa dig dom sÄ du fÄr kÀnslan av att vara ute, Àven nÀr du inte Àr det.
Haha, ja jag vĂ„gar inte rensa bort ngt i krukan. OgrĂ€set Ă€r kanske inte ogrĂ€s och vĂ€ldigt trĂ„kigt att plocka bort mina smĂ„ blom-bebisar😝😎
Puss Honey❀❀❀

Svar: Tack igen, Linis! <3 Det Àr sÄ trevligt och snÀllt av er andra att ni tar bilder och skickar till mig. Nej, det förstÄr jag att du inte gör. Fy sÄ hemskt det skulle vara om du rÄkade rensa bort dina egna blom-barn! Det fÄr ju bara inte ske! SÄ du fÄr helt enkelt vÀnta och se om de smÄ gröna liven vÀxer upp till efterlÀngtade blom-barn eller icke omtyckta och oönskade ogrÀs-huliganer! ;)
Puss pÄ dig min Àlskling <3 <3 <3
Hanna Andersson

2 Fina Stina
skriven :

SpĂ€nnande med blĂ„ krukan! KĂ€nner igen det dĂ€r med att inte vĂ„ga rensa. 😊 TĂ€nk om det inte Ă€r ogrĂ€s utan sjĂ€lva blomman!

Ser fram emot bild nĂ€r de vuxit upp. 🌾

Bra idĂ© förresten. Ska skicka ut barnen en vĂ€nda med kameran ibland. đŸ“·
Inte bara trÀdgÄrden utan nÀr de Äker ivÀg pÄ aktiviteter kan de ju fota!

Svar: Det Àr verkligen spÀnnande! Nej, precis! Lina vÄgar inte riskera att hon rensar bort sina egna blom-barn! SÄ hon fÄr avvakta lite till med rensningen! ;) Jag ska absolut lÀgga upp bilder pÄ blommorna eller ogrÀset, vilket det nu blir! ;)
Det Àr en smart idé och de andra i familjen brukar vara duktiga pÄ att fotografera under deras utflykter och aktiviteter sÄ jag fÄr vara med pÄ hörn. Det Àr jag vÀldigt glad och tacksam att de vill göra! <3
Hanna Andersson