hannaslillaliv.blogg.se

Jag heter Hanna Andersson och är 23 år gammal. Mitt liv är inte alltid det enklaste att leva. Jag lever med tre "huvud-diagnoser" som alla är svåra, kroniska sjukdomar, ME (Myalgisk encefalomyelit), EDS (Ehlers-Danlos syndrom), Fibromyalgi, diagnoser jag fått efter många års sökande efter orsak för min kropps dåliga mående. Jag har också segmentall rörelsesmärta i ryggen, sju diskbråck, refluxsjukdom samt en tarmsjukdom. Det är med andra ord ingen dans på rosor, mitt liv eller min vardag. Men jag har så mycket positivt och så mycket att vara glad över och leva för! Min egna- och två bonushundar, familj och vänner betyder allt för mig. Detta är lite om mig, min vardag och mitt lilla liv!

Blomtur med Lina! 🌸🌷💐

Gör som jag och följ med min tvillingsyster Lina på blomtur så här på kvällskvisten! Jag bad Lina gå ut och gå en sväng på vår tomt och fotografera lite blommor som mamma och hon har köpt och planterat. Jag är nästan aldrig ute på tomten men älskar ju, som de flesta vet vid det här laget vet, blommor. Så lösningen fick bli att Lina tar sig en tur på tomten och fotograferar blommorna hon ser och så skickar hon de bilderna till mig så jag på så vis också får gå med på blomtur, fast jag ligger här i sängen. Eftersom jag vet att jag har flera läsare som liksom jag är mycket, eller så gott som helt, sängliggande tänker jag att vi är flera stycken som vill gå på blomtur. Därav detta inlägg. Så häng med nu, njut och titta, föreställ er doften av blommor, frisk luft som leker i håret och solens strålar som smeker huden. Nu går vi!

Här står blommorna på trappan, tripp trapp trull. Nederst har vi rosmarin, på mellansteget står lavendeln och doftar gott och överst har vi timjan! 

 Här har vi en till trappa, denna leder upp till altanen utanför friggeboden. På översta trappsteget, närmast i bild, har vi en kruka med tre olika blommor. Två stycken tagetes, en gul och en orange, och en rosa/röd petunia. Väldigt vackra tillsammans, tycker jag! Nedanför denna kruka står en mindre kruka med rosa/vita pelargoner. Också väldigt vackra!

Här står vår hängampel på gräsmattan. Den brukar vanligtvis inte stå på gräsmattan, såklart, men nu när det blåst storm har den stått på gräsmattan för att inte blåsa sönder. Jag vet inte namnet på dessa blommor, men de är tre stycken. En gul, en vit och en blå. Alla med små, söta blommor. Väldigt gullig! 

Här har vi två stycken pelargoner, en rosa ocH en vit, som står i en avlång "plåtkruka". Pelargoner är så fina, tycker jag! Men säg en blomma som inte är fin! 

Denna blåa kruka är Linas lilla hjärtebarn! Här i har hon sått sommarblommor. De små gröna skotten som sticker upp vet hon inte riktigt vad det är, om det är sommarblommorna eller ogräs. Därför vågar hon inte heller rensa i krukan, med risk för att rensa bort själva blommorna. Så vi får vänta tills de små gröna liven har växt till sig lite, sedan får se antingen stanna kvar eller rensas bort för att ge plats åt blommorna som tar väl tid på sig att dyka upp! 

Tack snälla Lina för dessa bilder! Nu har jag fått min dagliga blomdos väl tillgodosedd! Så tack så mycket för det, utmärkta fotografen Lina! 💙🌸🌷💐

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Lina
skriven :

Så lite så! Alltid trevligt att ta bilder och visa dig dom så du får känslan av att vara ute, även när du inte är det.
Haha, ja jag vågar inte rensa bort ngt i krukan. Ogräset är kanske inte ogräs och väldigt tråkigt att plocka bort mina små blom-bebisar😝😎
Puss Honey❤️❤️❤️

Svar: Tack igen, Linis! <3 Det är så trevligt och snällt av er andra att ni tar bilder och skickar till mig. Nej, det förstår jag att du inte gör. Fy så hemskt det skulle vara om du råkade rensa bort dina egna blom-barn! Det får ju bara inte ske! Så du får helt enkelt vänta och se om de små gröna liven växer upp till efterlängtade blom-barn eller icke omtyckta och oönskade ogräs-huliganer! ;)
Puss på dig min älskling <3 <3 <3
Hanna Andersson

2 Fina Stina
skriven :

Spännande med blå krukan! Känner igen det där med att inte våga rensa. 😊 Tänk om det inte är ogräs utan själva blomman!

Ser fram emot bild när de vuxit upp. 🌸

Bra idé förresten. Ska skicka ut barnen en vända med kameran ibland. 📷
Inte bara trädgården utan när de åker iväg på aktiviteter kan de ju fota!

Svar: Det är verkligen spännande! Nej, precis! Lina vågar inte riskera att hon rensar bort sina egna blom-barn! Så hon får avvakta lite till med rensningen! ;) Jag ska absolut lägga upp bilder på blommorna eller ogräset, vilket det nu blir! ;)
Det är en smart idé och de andra i familjen brukar vara duktiga på att fotografera under deras utflykter och aktiviteter så jag får vara med på hörn. Det är jag väldigt glad och tacksam att de vill göra! <3
Hanna Andersson