hannaslillaliv.blogg.se

Jag heter Hanna Andersson och är 23 år gammal. Mitt liv är inte alltid det enklaste att leva. Jag lever med tre "huvud-diagnoser" som alla är svåra, kroniska sjukdomar, ME (Myalgisk encefalomyelit), EDS (Ehlers-Danlos syndrom), Fibromyalgi, diagnoser jag fått efter många års sökande efter orsak för min kropps dåliga mående. Jag har också segmentall rörelsesmärta i ryggen, sju diskbråck, refluxsjukdom samt en tarmsjukdom. Det är med andra ord ingen dans på rosor, mitt liv eller min vardag. Men jag har så mycket positivt och så mycket att vara glad över och leva för! Min egna- och två bonushundar, familj och vänner betyder allt för mig. Detta är lite om mig, min vardag och mitt lilla liv!

💙 8/8 är internationella dagen för mycket svårt ME-sjuka 💙

Idag, den 8/8, är en dag då man internationellt uppmärksammar de som är allra svårast sjuk i ME. Denna neurologiska sjukdom, Myalgisk Encefalomyelit, delas in i olika "grupper", den finns i olika svårighetsgrader. Det finns de med ME som kan arbeta och leva ett hyfsat normalt liv och det finns de som är totalt sängliggande och som måste sondmatas.

Ni som läser min blogg vet och förstår att jag hör till den grupp som är svårast sjuk, även om det såklart finns de som är ännu svårare sjuk än jag. Jag sondmatas inte, men ibland (ofta) undrar jag om jag inte snart behöver det med tanke på hur svårt jag har att få i mig mat och dryck. Jag tvättas inte i sängen, men jag duschar inte mer än någon gång i månaden, max två, för att det är så otroligt slitsamt. Jag kommer ut på vårdbesök, men det är inte för att jag egentligen orkar (för det gör jag inte) utan för att jag trots upprepade försök inte får någon läkare att göra hembesök. Enligt min läkare på Gottfriesmottagningen (som ställde ME- och fibromyalgi diagnoser och som jag fortfarande har kontakt med) tillhör jag den grupp som är svårast sjuk i Sverige.

Därför tänder min familj och jag, och förhoppningsvis väldigt många fler runt om i världen, ett ljus för mig och för alla andra som är svårast drabbade av ME. Detta gör vi för att bringa ljus i ett kolossalt mörker som denna svåra sjukdom innebär för den enskilda drabbade och för dennes familj och nära och kära.

Tänd ett ljus och låt det brinna. Låt aldrig hoppet försvinna. Det är mörkt nu, men en dag blir det förhoppningvis lite ljusare igen...

Ni som läser är mer än välkomna att tända ett ljus. För mig och för alla andra med mycket svår ME. Ni får också gärna dela detta inlägg eller på annat sätt sprida kunskap och uppmärksamhet om ME. Det behövs om vi sjuka någon gång ska få våra liv tillbaka. För att det ska börja forskas om ME måste vi sjuka och denna sjukdom uppmärksammas. Idag är den fortfarande mycket okänd trots att så många som cirka 40 000 personer är drabbade enbart i Sverige.

Sängen är min plats. Mitt hem. Sängen är där jag spenderar mina dygn, hela mitt liv. "Liv". Där jag överlever. Sängen är min räddning, utan dem vore jag död för längesen. Sängen är också mitt fängelse. Platsen jag vill lämna mer än något annat, men platsen jag är dömd att ligga i, hela tiden, dag och natt. 

Jag skulle också bli väldigt glad och oändligt tacksam om någon/några av er, mina fina och mycket uppskattade läsare, vill bidra med några kronor till ME-forskningen. Nedan kommer Swish-numret till RME's (Riksförbundet för ME-sjuka) Forskningskonto.
 
Swisha valfritt belopp till nummer: 123 056 33 95 för att bidra till ME-forskningen. Varje litet öre behövs. Den saken är klar! Och många bäckar små...

Tack för att ni läser, kommenterar, stöttar och ger mig uppmuntran och kärlek. 💙 TACK! 💙

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Grethe Hagen
skriven :

Tenner lys for deg elskede Hanna 💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙 og alle som er drabbet av ME💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙Varm klemz fra Grethe 💙💙💙💙💙💙💙💜💜💜

Svar: Åh, tack så mycket, älskade Grethe 💙💙💙💙💙💙💙💙 Det uppskattar jag verkligen! Du har ett gott och stort hjärta och du är så fin och betydelsefull för mig! 💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙 kramar 💙💙💙💙
Hanna Andersson

2 Jessica Högberg
skriven :

Tä det ett ljus för dej ikväll!

Svar: Tack så mycket, snälla rara du 💙
Hanna Andersson

3 Bella
skriven :

Kram på dig Hanna, på eran dag! Så viktigt att det uppmärksammas.

Svar: Kram Bella <3 ja, det är det verkligen!
Hanna Andersson

4 Ing-Marie%20Nordstr%F6m
skriven :

Älskade Hanna. Naturligtvis tänder jag ljus för er och ett par extra för dig. Varmaste kramar min kära vän.💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙

Svar: Tack så mycket, älskade fina Ing-Marie! 💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙 Många kramar, fina vän 💙💙💙💙💙💙💙💙💙
Hanna Andersson

5 Days by Johanna
skriven :

Skall genast tända ett ljus för dig och alla som lider av ME <3

Tråkigt och läsa att du drömmer mardrömmar varje gång du sover, låter inte alls kul :(

Vet inte hur mycket sanning det ligger i det där med räkna och hur mycket man kan lita på det. Men jag räknar ändå haha :)

Svar: Tack så mycket, Johanna! Det var fint gjort av dig <3
Det är väldigt jobbigt att jämt drömma mardrömmar. Den ena brutala, hemska händelsen efter den andra. Och det slutar nästan alltid med att någon i familjen dör. Eller allihop...! :(

Nej, det vet inte jag heller. Antingen är det sant, eller också är det en gammal myt som hängt med i många år! Jag med ;) Varför chansa, det kan ju fungera! ;)
Hanna Andersson

6 Margit Kääntä
skriven :

Många stora varma kramar till dig Hanna <3

Svar: Många stora kramar tillbaka till dig, Margit! <3
Hanna Andersson

7 ME alltidvila
skriven :

Tänd ett ljus och låt det brinna... En underbar låt som passar bra in för att hålla hoppet!!! Många varma kramar <3

Svar: Ja, den låten passar fint för att förmedla att hoppet inte får försvinna. Jag ändrade lite i texten, men den passar bra som den är också!
Många stora kramar <3
Hanna Andersson

8 Netti Starby
skriven :

Åh Hanna och självklart tänder jag ljus för dig och alla andra drabbade! <3 Många styrkekramar från mig <3

Svar: Tack så mycket, snälla Netti! Det uppskattar jag att du gör/gjorde! <3 Många kramar <3
Hanna Andersson