hannaslillaliv.blogg.se

Jag heter Hanna Andersson och är 27 år gammal. Mitt liv är inte alltid det enklaste att leva. Jag lever med tre "huvud-diagnoser" som alla är svåra, kroniska sjukdomar, ME (Myalgisk encefalomyelit), EDS (Ehlers-Danlos syndrom), Fibromyalgi, diagnoser jag fått efter många års sökande efter orsak för min kropps dåliga mående. Jag har också segmentall rörelsesmärta i ryggen, sju diskbråck, en svår refluxsjukdom samt en tarmsjukdom. Det är med andra ord ingen dans på rosor, mitt liv eller min vardag. Men jag har så mycket positivt och så mycket att vara glad över och leva för! Min egna- och två bonushundar, familj och vänner betyder allt för mig. Detta är lite om mig, min vardag och mitt lilla liv!

Vackra blommor, glömda hörselproppar och bil-selfie!

Efter en hel dag i sängen och soffan ställde jag mig upp på mina skakiga ben, bytte om från nattlinne till min blåa, svala klänning och gick ut i trädgården. Trisse följde med mig, betade lite gräs och la sig sedan för att vila i skuggan. Jag gjorde en bukett med blåklint, akleja, prästkragar och gräslöks-blomman (heter den något?). Det blev en vacker bukett. Jag tog även in lite rodedendron och la i två skålar med vatten. Nu är vårt köksbord väldigt fint, färgglatt och väldoftande!

Hundkursen var lika rolig som alltid. Jag är inte med själv, utan agerar publik. Men det är inte det sämsta, det är roligt att titta på alla. Vi är en härlig grupp, både hundar och ägare är trevliga. Jag glömde mina hörselproppar, inte så smart...! Jag höll för öronen en del, vilket känns oerhört töntigt, men det var tvunget. Ljudvolymen blir så hög när hundarna skäller. Början en drar den igång de andra och plötsligt blir det olidligt för mig.

Jag var "lite lätt" slut i hjärnan när vi åkte därifrån. Trisse också. Han tog en bil-selfie och den visar ungefär hur trött och varm han var. Det är jobbigt att springa i tunnlar, hoppa över hinder och uppvakta tjejer! 

När Trisse åker i den lilla bilen sitter han i sin bilbarnstol bakom passagerarsätet, där jag brukar sitta. Då sticker han fram hucudet och sniffar på min axel, eller i detta fallet, flåsar som en galning. För att kyla ner honom hade vi fönster nervevat en bit på hans sida. Det tyckte han var skönt. 

Det är betydligt svalare nu än tidigare idag. Så hinna skönt! Nu kan jag andas igen och svettas inte lika mycket. Vi har ätit kvällsmat, jag inväntar eventuell effekt på mina kvällsmediciner och snart är det dags för säng och sova igen. Det ska bli skönt. Jag har trots allt varit uppe ett tag nu!

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Heléna
skriven :

Vad roligt att du hittade in till mig! Jag skriven en samhällsskildrande roman med en kvinna som huvudkaraktär. Den handlar om livet kring henne och de som finns omkring henne. Spelmissbruk, nätdejting, misslyckade förhållanden och psykisk ohälsa är återkommande tema i boken. Tror jag har kommit ungefär halvvägs i boken, men jag får se hur omfattande boken blir när materialet i huvudet hamnar i ord på papper :) Jag blev jättenyfiken på din bok! Vad handlar den om? Jättefina sommarblommor på bordet - tror att gräslöksblomman heter det. Har aldrig hört något annat namn på den i alla fall :) Kram <3

Svar: Detsamma! Min bok har jag skrivit tillsammans med min syster. Den handlar om en kvinna som nyss flyttat till en ny stad. Hon förmer få ihop vardagen som ensamstående trebarnsmor med hund, jobb och ett trassligt förflutet. Samtidigt som hon är på väg att hitta kärleken igen hinner hennes förflutna ikapp och hon måste hantera det i sin nya tillvaro. Den handlar om kärlek, vänskap, om att anpassa sig och hotta sig själv och om svåra saker.
Vi skrev färdigt den för snart två år sedan och tanken var att vi skulle ge ut den. Men eftersom jag blivit så kraftigt försämrad i mina sjukdomar har inte energin funnits. Men det är ju inte för sent, boken finns kvar, försöker jag tänka!

Din bok låter väldigt intressant. Visst är det kul att skriva? Lycka till med fortsättningen av boken!
Nej, visst heter den gräslöksblomma! Har heller aldrig hört något annat! Haha
Kram <3
Hanna Andersson

2 Heléna
skriven :

Tack! Jag är mycket intresserad av att få läsa din bok om den kommer ut- låter som en intressant och bra bok! Jag tycker det är jättekul att skriva - skönt att få ner saker man funderar på i ord på papper och då ser man dem ofta ur ett annat perspektiv. Tråkigt att dina sjukdomar har tagit så mycket av din energi! Håller tummar och tår för att det ska vända för dig så energin kommer tillbaka! Kram <3

Svar: Tack! Ja men så är det, jag älskar att skriva! När jag har skrivflyt mår jag som bäst, är helt underbart när hjärnan jobbar fortare än fingrarna hinner med! Ja, verkligen. Saker och ting blir annorlunda på papper jämfört med i huvudet som tankar. Tack, det hoppas jag med! Kram <3
Hanna Andersson