hannaslillaliv.blogg.se

Jag heter Hanna Andersson och är 27 år gammal. Mitt liv är inte alltid det enklaste att leva. Jag lever med tre "huvud-diagnoser" som alla är svåra, kroniska sjukdomar, ME (Myalgisk encefalomyelit), EDS (Ehlers-Danlos syndrom), Fibromyalgi, diagnoser jag fått efter många års sökande efter orsak för min kropps dåliga mående. Jag har också segmentall rörelsesmärta i ryggen, sju diskbråck, en svår refluxsjukdom samt en tarmsjukdom. Det är med andra ord ingen dans på rosor, mitt liv eller min vardag. Men jag har så mycket positivt och så mycket att vara glad över och leva för! Min egna- och två bonushundar, familj och vänner betyder allt för mig. Detta är lite om mig, min vardag och mitt lilla liv!

Olika aktiviteter, kungens födelsedag och fika på stan!

Jag fick inte många timmars sömn inatt. Men det gör inte så stor skillnad. Jag är lika trött, oavsett. Halv åtta var jag nere i soffan och startade morgon-tv och väntade på att sändningen om Kungens 70-års firande skulle sätta igång. Klockan tio hade vi sett kungafamiljen, några utländska kungligheter och utvärderat dräkterna, kapporna och huvudbonaderna. Jag hade även sett nyhetssändningen hela tre gånger. Kanske det som behöva för min hjärna att förstå innehållet? Men lite tjötigt blev det ändå! ;)

Tjejerna är hämtade. Vi sörjer en smula. Haha. Lina, Trisse och mamma är iväg på Hundens Dag som hålls på fästningen. Det är första gången de är där. Jag har aldrig varit där, jag ville såklart hänga med. Men det går inte. Även om jag skulle kunna använda någon hiss för att ta mig in i fästningen så är det gräsmattor och kullersten även där inne. Så det blir för besvärligt. Och min rygg blir bara sämre och sämre så just nu fixar jag inte att sitta ner i rullstolen mer än några minuter i taget.

Men för att jag ska få komma ut en liten stund idag ska pappa och jag på ett eget äventyr. Vi ska till- hör och häpna- hästarna. Mysa lite med dem, fylla på mitt glädje-konto och ladda batterierna. Om pappa stannar kvar i bilen eller inte kvarstår att se. Men risken är överhängande stor!

Eventuellt ska vi mötas upp på stan när vi kommer från hästarna och Lina, mamma och Trisse från fästningen. En liten fika på stan kan bli trevligt. Hoppas jag har en liten gnutta energi kvar bara. Annars blir det svårt.

Idag hoppas jag det blir en bra dag. Jag gör alltid mitt yttersta för att det ska bli det och även om jag inte kan påverka allt så kan jag påverka en del. Och med ett leende på läpparna kommer man långt. Dessutom är det Valborgsmässoafton idag. Snart första maj. Och Kungens födelsedag. Så förutsättningarna finns för att det ska bli en fin lördag. Jag håller mina tummar och passar på att önska Kungen grattis på födelsedagen!

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: