hannaslillaliv.blogg.se

Jag heter Hanna Andersson och är 27 år gammal. Mitt liv är inte alltid det enklaste att leva. Jag lever med tre "huvud-diagnoser" som alla är svåra, kroniska sjukdomar, ME (Myalgisk encefalomyelit), EDS (Ehlers-Danlos syndrom), Fibromyalgi, diagnoser jag fått efter många års sökande efter orsak för min kropps dåliga mående. Jag har också segmentall rörelsesmärta i ryggen, sju diskbråck, en svår refluxsjukdom samt en tarmsjukdom. Det är med andra ord ingen dans på rosor, mitt liv eller min vardag. Men jag har så mycket positivt och så mycket att vara glad över och leva för! Min egna- och två bonushundar, familj och vänner betyder allt för mig. Detta är lite om mig, min vardag och mitt lilla liv!

Livet leker verkligen inte...!

Jag ligger ner här i sängen när jag skriver detta. Klockan är tre på natten och jag har inte sovit något hittills i natt och jag tvivlar starkt på att jag kommer få någon sömn på resten av natten. Det är så gott som omöjligt för kroppen att somna när man mår så här totalt katastrofalt dåligt och hjärnan är full av stress och hjärtat bankar hårt.
 
Hela kroppen skakar okontrollerat och svetten rinner samtidigt som jag fryser. Jag är så yr att jag känner mig onykter och mjölksyran i kroppen är så kraftig att den känns i hela kroppen och får varje muskel att väga ett ton.
 
Utmattningen är så svår och kraftig att jag är förlamad. Jag kan inte röra mig. Fingrarna rör sig som i slow motion och bildar dessa ord, det är en riktig kraftansträngning att skriva och jag måste blunda med ena ögat för att inte se dubbelt. Att jag lyckas få ut ett blogginlägg varje dag är ett mindre mirakel och jag är så tacksam att det överhuvudtaget går. 
 
Kroppen skriver av värk. Smärtorna är fullkomligt vidriga och huvudet gör katastrofalt ont. Jag vill gråta, men har ingen ork till det. Jag skulle behöva gå och kissa. Men det går inte. Benen bär mig inte och dessutom går de inte att röra sedan ett tag tillbaka. Detta på grund av både mjölksyran och den fullkomliga utmattningen som ligger som ett täcke av bly över hela min kropp.
 
Nu ska jag lägga bort telefonen, min lilla och enda kontakt med omvärlden, och försöka vila. Sova är ju något av en omöjlighet för mig och min stackars stressade hjärna och värkande kropp. Jag kallsvettas och det sticker, pirrar och kliar över hela min kropp och det öga jag tittar på börjat få synbortfall.
 
Det är bara att lägga bort mobilen illa kvickt, blunda och försöka överleva även denna natt. Livet leker...verkligen inte...
 
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Anonym
skriven :

😢Mitt älskade lilla hjärta så ont det gör i mig att läsa hur du lider. Det är inte mänskligt att du ska ha det så här. Jag har också riktigt tuffa dagar nu, men kan inte mäta mig med dina snärtor. Blev inte mycket sömn för mig i natt heller. Det kändes som jag låg på ett betongblock i sängen. Jag känner igen det här med benen. Det började i oktober förra året och blir bara värre. Nu kan jag inte heller stå upp eller ännu mindre gå. Jag har inte vetat vad som hänt med den. Försökte förklara för min läkare, det gick ju inte alls. Sen slog det mig att många skrivit om mjölksyra. Jag har aldrig haft det tidigare så jag visste inte hur det kändes. Men nu när du förklarar förstår jag att det är det jag har drabbats av. Plus komplikationer med magen så jag kan inte äta. Men allt du drabbats av har jag aldrig varit med om att någon måste stå ut med. Jag hoppas att du kan få en liten blund i ögonen under dagen. Jag älskar dig min finaste underbara vän och kämpe. Vet inte vad jag ska göra för att få dig må något bättre. Önskar att jag visste. Varma kramar hjärtat❤️❤️❤️🐶❤️👩‍❤️‍💋‍👩❤️😘🌷💕🌷💞🌷🌸I-M

Svar: Älskade du. Tack så mycket, än en gång, för att du skriver så fint och omtänksamt till mig. Jag tycker inte heller det är mänskligt, varken för dig, mig eller någon annan med svår/mycket svår ME. Det är garanterat mjölksyra du känner i benen. Det låter så när du beskriver det, samt att vi ME-sjuka ofta får mjölksyra i våra muskler eftersom att kolhydraterna vi äter dessvärre har svårt att omvandlas till energi, söm det ska göra och som det görs hos friska människor. För oss ME-sjuka omvandlas kolhydraterna istället till mjölksyra, istället för energi. Tyvärr är det så här och det är förklaringen (väldigt enkelt beskriven av mig nu) till att vi ME-sjuka så ofta är alldeles fulla av mjölksyra i våra muskler.
Jag lider verkligen med dig, älskade du. Allt du, och jag, måste stå ut med. Det är inte klokt.
Massa kramar och all kärlek till dig, finaste du <333 <333
Hanna Andersson

2 Lena
skriven :

Du är verkligen duktig på att beskriva hur det känns i kroppen när det känns som om kroppen ska lägga av.
Jag har nyligen legat på sjukhus och jag grät i ambulansen in till sjukhuset. Var så rädd för att bli smittad av Corona på sjukhuset Hade inte något val för rummet snurrade runt som den värsta karusell och blodtrycket var 220/190
Sedan jag fick diagnosen ME/cfs har jag drabbats av helt oförklarliga symtom Jag hade nu fått min tredje stroke. Är förvånad över hur mycket kroppen orkar.
Tack för att du orkar skriva och beskriva. Du får mig att känna mig mindre ensam.
Många kramar till dig

Svar: Hej fina Lena! <3 Jag vill börja med att tacka dig så hemskt mycket för att du läser. Det betyder så otroligt mycket för mig. Det betyder lika mycket för mig att läsa dina kommentarer och svara dig, vilket jag gör så snabbt och så bra jag kan. Stort tack för att du läser det jag skriver. Tack! <3
Tack så mycket för det fina du skriver till mig. Tack. Men fy så jobbigt för dig. Oj vilket högt blodtryck! Förstår att du behövde åka in till sjukhuset med ambulans. Och jag förstår verkligen din rädsla för att bli smittad av Corona.
Det är dessvärre så med ME som sjukdom och vi är så många ME-sjuka som upplever precis detta, att man drabbas av olika oförklarliga symtom åt höger och vänster. Exakt vad för förklaringen till dessa symtom är vet jag inte. Men det kan kopplas till ME:n. ME är en otroligt komplex sjukdom som påverkar hela kroppen och vi är, som sagt, så många ME-sjuka som upplever detta som du beskriver. Det är tufft, men det kan kännas lite bättre att veta att man inte är ensam. Du är absolut inte ensam och jag finns här för dig.
Det låter som att du har det helt otroligt tufft. En tredje stroke?! Kära du. Jag lider verkligen med dig, Lena! <3
Jag känner också förvåning över hur mycket kroppen faktiskt klarar av och orkar. Våra kroppar (och hjärnor) är bra starka, trots att vi är sjuka i en så svår sjukdom som ME.
Tack så mycket och tack själv för att du läser och kommenterar, skriver till mig. Det betyder så mycket för mig. Och jag är ledsen att svaret på denna fina kommentar har dröjt. Det är dessvärre så det blir, svaren dröjer, eftersom att jag har så extremt lite energi att "röra mig med".
Många kramar till dig, fina du <3
Hanna Andersson

3 Enhörningen
skriven :

Älskade älskade vän..... nej livet leker inte... man kan fråga sig varför sånt hör lidande ska få finnas...så sjuk orättvist....älskar dig till månen 💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜

Svar: Älskade, älskade vännen min! <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 Nej, livet leker inte. Absolut inte och allra minst för dig. Ja, det frågar jag mig ofta. Jag förstår det inte alls. Det borde inte få vara så. Det är verkligen sjukt orättvist. Vissa går genom sina liv utan några speciella motgångar eller problem. Och andra får inte annat än motgångar och problem som de måste ta sig igenom och försöka överleva. Sjukt orättvist är vad det är! Jag älskar dig till månen och tillbaka, älskade vännen min <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3
Hanna Andersson