hannaslillaliv.blogg.se

Jag heter Hanna Andersson och är 27 år gammal. Mitt liv är inte alltid det enklaste att leva. Jag lever med tre "huvud-diagnoser" som alla är svåra, kroniska sjukdomar, ME (Myalgisk encefalomyelit), EDS (Ehlers-Danlos syndrom), Fibromyalgi, diagnoser jag fått efter många års sökande efter orsak för min kropps dåliga mående. Jag har också segmentall rörelsesmärta i ryggen, sju diskbråck, en svår refluxsjukdom samt en tarmsjukdom. Det är med andra ord ingen dans på rosor, mitt liv eller min vardag. Men jag har så mycket positivt och så mycket att vara glad över och leva för! Min egna- och två bonushundar, familj och vänner betyder allt för mig. Detta är lite om mig, min vardag och mitt lilla liv!

På bristningsgränsen! Hur länge till ska jag orka fortsätta stå ut och fortsätta kämpa...?!

Efter ännu en natt helt utan sömn och med ett katastrofalt fysiskt mående befinner jag mig på bristningsgränsen, som så många andra gånger. Jag har så fruktansvärt svår vidrig värk och såna hemska nervsmärtor att jag ligger och skakar. Jag mår så illa att jag är nära att spy och jag kallsvettas dygnet runt på grund av värken och smärtorna. 
 
Jag är med andra ord inte tillräckligt smärtlindrad på långa vägar. Men jag får ingen mer eller bättre smärtlindring, hur mycket jag än ber om det och försöker beskriva hur fruktansvärt ont jag har. 
 
Någon sömnmedicin får jag inte heller med motiveringen att jag har så stark smärtstillande medicin (men som ju ändå är långt från tillräcklig) att det blir för mycket med sömnmedicin också. Det argumentet tycker jag inte håller. Men vad ska jag göra?! Säger läkarna nej så är det ju nej. Så sätt har de fullkomlig kontroll över mitt liv, min överlevnad, och det hatar jag!
 
Värken och smärtorna, nervsmärtorna, är långt från det enda jag tvingas stå ut med. Jag lider av mer än 100 symtom varje dag. Bland annat förlamande, sjuklig utmattning, svår yrsel, illamående, svår feber och feberfrossa, ont i magen, diarréer blandat med förstoppning, POTS, aptitlöshet, sömnlöshet och mycket svår ljud- och ljuskänslighet, samt känslighet för rörelser, dofter mm.
 
Jag har ständigt svullna lymfkörtlar, snuva, svullen och irriterad hals och mjölksyra i kroppens alla muskler. Jag har mycket svår muskel- och ledvärk och mina muskler blir trötta extremt fort och förutom att de då fylls med mjölksyra börjar de också skaka väldigt mycket då.  
 
Ett annat symtom, som är mycket typiskt vid ME, är att jag är helt intolerant mot all slags ansträngning. Minsta lilla överansträngning straffar sig och gör att jag blir ÄNNU sämre kommande dygn/veckor.
 
Och överanstränger jag mig på tok för mycket riskerar jag att bli permanent försämrad. Något som tyvärr sker alldeles för ofta och som gör att jag fortsätter att bli sämre och sämre, mer och svårare sjuk i ME. 
 
Som jag skrivit så många gånger tidigare så är ENDA anledningen till att jag fortsätter att kämpa för min överlevnad att jag har min familj. Min älskade, finaste familj som såklart inte vill förlora mig. 
 
Men det finns en gräns för hur mycket man orkar stå ut med. Det finns en gräns för hur mycket man klarar av, hur mycket lidande man tål och hur mycket man klarar av att kämpa för någon annans skull. Och jag är, som sagt, på bristningsgränsen. 
 
Min familj vill inte att jag ska dö. Såklart inte. Men saken är den att de redan har förlorat mig. Till ME:n och till alla de de andra hemska, svåra sjukdomar jag haft den stora oturen att drabbas av. 
 
Jag vill INTE dö. Jag vill LEVA. Frågan är om jag någonsin kommer att få börja göra det?! 
 
Det är sant. Och jag vill självklart inte att den enorma smärtan jag bär på ska skickas över till någon annan, framförallt inte till någon jag älskar mest på denna jord. Som min familj. 
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Anonym
skriven :

Varm kram till dig i ditt fruktansvärda mående. Önskar dig så lite sömn och smärtlindring.
🤗💞 /Helene K

Svar: Tack så mycket <3 Kram till dig <3
Hanna Andersson

2 Anonym
skriven :

😢 Jag var tvungen att ta en paus innan jag kunde kommentera ditt inlägg. Det är så oerhört svårt att läsa, trots att jag vet hur illa ställt det är med dig. Svart på vitt gör det så mycket verkligare. Tänk att läkare och vården ska ha så stor makt över våra liv. Enbart för att vi har fått ”fel” diagnos. Förstå mig rätt. Vi är för besvärliga och komplicerade för vården. Jag har verkligen fått känna på det. Läkare som bestämmer om hur mycket smärta vi ska klara av, hur mycket eller lite sömn vi ska ha. Det finns hur mycket som helst att ta upp. Men jag känner att vården är inte till för oss med så komplicerade diagnoser. Jag kan bara skicks All min kärlek till dig, med förhoppning om att du någon gång ska få lite hjälp mot alla dina besvär. Min stora kämpe och mitt stöd här i livet. Önskar att du kan få lite sömn under dagen tillsammans med Trisse. Du är alltid i mina tankar. Älskade Hanna❤️❤️🐶❤️❤️👩‍❤️‍💋‍👩❤️😘💙💙💙I-M

Svar: Älskade vän, tack för att du läser och för dina kommentarer <3 Jag förstår vad du menar, det är skillnad att veta det, och att läsa det. Det kan bli väldigt tydligt när man får det svart på vitt. Så många gånger jag tänkt att det är FEL diagnos vi fått, nästan vilken som helst hade varit bättre för då finns det hjälp att få och så mycket mer förståelse och kunskap från omvärlden. Tack, jag tar emot all kärlek du skickar till mig och skickar tillbaka till dig lika mycket kärlek och värme <333<333
Hanna Andersson

3 CV
skriven :

Fortsätt kämpa på!

Svar: <3
Hanna Andersson

4 Anonym
skriven :

Fina Hanna! ♥️

Svar: Tack <3
Hanna Andersson

5 Jessica
skriven :

❤️

Svar: <3
Hanna Andersson