hannaslillaliv.blogg.se

Jag heter Hanna Andersson och är 27 år gammal. Mitt liv är inte alltid det enklaste att leva. Jag lever med tre "huvud-diagnoser" som alla är svåra, kroniska sjukdomar, ME (Myalgisk encefalomyelit), EDS (Ehlers-Danlos syndrom), Fibromyalgi, diagnoser jag fått efter många års sökande efter orsak för min kropps dåliga mående. Jag har också segmentall rörelsesmärta i ryggen, sju diskbråck, en svår refluxsjukdom samt en tarmsjukdom. Det är med andra ord ingen dans på rosor, mitt liv eller min vardag. Men jag har så mycket positivt och så mycket att vara glad över och leva för! Min egna- och två bonushundar, familj och vänner betyder allt för mig. Detta är lite om mig, min vardag och mitt lilla liv!

Fördelar och nackdelar med att bo här hemma vs att bo i sommarstugan!

Ja, det är frågan det! Vilka är egentligen fördelarna och nackdelarna med att bo i huset i stan jämgört med att bo i sommarstugan på landet? Och vilka är nackdelarna?
 
Det är det jag ska försöka ta reda på nu, men det kommer inte bli enkelt, jag älskar att bo och vistas på båda ställena! 
 
FÖRDELAR MED ATT BO I HUSET I STAN: 
- det är större, köket är mycket rymligare och alla ytor är helt enkelt större! 
- sängarna är mycket skönare och alla har var sitt sovrum, Trisse och jag delar som alltid både sovrum och säng!  
- det finns två toaletter vilket faktiskt underlättar en hel del, oftare än man kanske kan tro! 
- det är såklart helt och hållet vinterbonat  
- i huset finns bra med förvaring och garderober och tvättmaskin och torktumlare, som vi inte har på landet! 
 
FÖRDELAR MED ATT BO I SOMMARSTUGAN PÅ LANDET: 
- enplanshus, alltså ingen trappa 
- alla rum är väldigt nära för mig eftersom att det är så pass litet 
- flera fina altaner i alla väderstreck  
- det är oftast tyst och stilla 
- på kvällar och nätter kan man se stjärnorna för det är helt kolsvart 
 
NACKDELAR MED ATT BO I HUSET I STAN: 
- två våningar med trappa upp till sovrummen och badrum med dusch
- alla avstånd i huset är stora 
- alla ljud, ofta höga och konstanta, buller från bilar mm 
- det blir aldrig riktigt mörkt/kolsvart pga gatlyktor mm 
- det blir heller aldrig helt lugnt och stilla. Det är alltid något som låter och ljus som lyser mm 
 
NACKDELAR MED ATT BO I SOMMARSTUGAN PÅ LANDET: 
- enbart en toalett 
- det blir att man springer på varandra för det är så litet  
- ingen bra förvaringsplats och för få garderober 
- dåligt planerat inomhus  
- när Trisse och jag är ensamma hemma i stugan känner jag mig utsatt på ett sätt jag inte gör i huset i stan. Där i stan har jag grannar bara få några meter bort och Ambulans kan komma tIll mig väldigt snart. Så är det inte ute på landet och det skapar en viss otrygghet 
- det går inte att bo där på vintern så som det är nu. Det är vinterbonat men vattnet fryser så det går inte ändå!
 
Det finns alldeles säkert fler fördelar och nackdelar med att bo både i huset i stan och med att bo i sommarstugan på landet. Men desss var de jag kom på nu så det får duga! 

Jag trivs otroligt bra på båda ställena och jag känner mig lyckligt lottad (och vet att jag också är det) som har både ett "vanligt" hus och en sommarstuga. 
 
Att ha det vackra havet bara en liten bit från sommarstugan är såklart också en fördel, en stor sådan! ❤️
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Anonym
skriven :

Det finns alltid för och nackdelar med allt. Men som du skriver r det härligt att ha båda alternativen. Förstår mer än väl det här med bara en toa.Det är väl det sämsta med sommarstugan. Allt annat går väl på ett ut om du förstår vad jag menar. Allt har sin charm och bekvämlighet.Så är det nog för de flesta som har sommarstuga. Hoppas ni har det så bra som möjligt nu i alla fall. Har försökt skicka fler kommentarer till dig. Men det fungerar inte längre. Gör ett nytt försök så du ser att jag läser varje dag. Stora varma kramar till dig min fina kära vän💖💖💖🐶💖💖💙💙🥰😘😘I-M

Svar: Ja, visst är det så! Du har helt rätt. Ja, det är ju så att det finns vissa nackdelar, både med att bo i ett tvåvåningshus i ett villaområde och att bo i ett litet sommarstugeområde i en liten sommarstuga. Så är det bara, det går inte att komma ifrån. MEN! Det finns ju också många, många, många fördelar! Och det är dem vi får fokusera på!
Stora varma kramar tillbaka till dig finaste du <333 <333
Hanna Andersson

2 sandra ledin
skriven :

Allt har sina för och nackdelar ;)
Men det låter som du har den perfekta kombinationen att kunna njuta av olika tider på året.

Har alltid velat haft en egen sommarstuga. Men det får framtiden avgöra om det går i uppfylles. Får njuta utav Stig bilder som du och andra bjuder på. Så tack för att du delar med dig <3

Svar: Ja, det har du såklart helt rätt i! Så är det ju med allt här i livet! Så är det! Det är helt fantastiskt att ha både ett hus och en sommarstuga. Helt fantastiskt.

Jag håller alla tummar och tår, och Trisse sina tassar, för att denna dröm ska gå i uppfyllelse för dig. Jag hoppas, hoppas verkligen det!
Tack så mycket själv för att du läser och tar del av både text och bilder. Det betyder så mycket för mig att du läser och följer mig samt att du kommenterar så fint. TACK. <333
Hanna Andersson