hannaslillaliv.blogg.se

Jag heter Hanna Andersson och är 25 år gammal. Mitt liv är inte alltid det enklaste att leva. Jag lever med tre "huvud-diagnoser" som alla är svåra, kroniska sjukdomar, ME (Myalgisk encefalomyelit), EDS (Ehlers-Danlos syndrom), Fibromyalgi, diagnoser jag fått efter många års sökande efter orsak för min kropps dåliga mående. Jag har också segmentall rörelsesmärta i ryggen, sju diskbråck, en svår refluxsjukdom samt en tarmsjukdom. Det är med andra ord ingen dans på rosor, mitt liv eller min vardag. Men jag har så mycket positivt och så mycket att vara glad över och leva för! Min egna- och två bonushundar, familj och vänner betyder allt för mig. Detta är lite om mig, min vardag och mitt lilla liv!

Resten av flyttlasset går ikväll, denna gång med oss männsikor och djur!

 Precis så är det! I eftermiddag/kväll när mamma, som slutar sist, har slutat jobbet åker vi allihop ut till landet, till stugan för att stanna där hela sommaren! Det ser ja väldigt mycket fram emot! 

Lina, mamma och pappa körde ut så gott som all packning redan igår plus att de storhandlade och körde ut också det.  Så i eftermiddag är det bara det sista av packningen samt människor och djur som ska köras ut. 

Min dag började absolut inte på bästa sätt. Min vårdcentralläkare ringde mig igår kväll och berättade att jag var tvungen att åka in till vårdcentralen idag, tidigare imorse, för att ta ett mycket viktigt blodprov som vi tyvärr missade att ta i samband med Koloskopin då vi passade på att ta ett antal blodprover när jag väl hade en infart, en PVK. 

Men med min vanliga tur i livet, vad gäller kropp och hälsa (eller rättare sagt ohälsa) glömde vi såklart ett väldigt viktigt prov. Så pappa fick åka från jobbet och ta mig till vårdcentralen för blodprov helt enkelt. 

Precis vad jag behövde dagen innan Midsommar, samma dag vi flyttar ut till landet när jag och alla diskbråck tvingas åka tjugo minuter i en varm bil när jag redan är kraschad. PRECIS vad jag behövde! Eller INTE...! 

Men men. Nu är det som det är och trots att mina kärl är så ärriga efter 25- års misshandel och frekvent överanvändande lyckades sköterskan imorse få ut tillräckligt med blod. Så nu är det bara att vänta nervöst på dessa viktiga blodprovssvaren! 

Vi får hålla tummar och tår, igen, för att blodproverna är bra. Det är viktigt. 

Nu ska Trisse och jag fortsätta att vila, vila och vila ännu mer så att vi kan ta oss ut till landet och sommarstugan i eftermiddag/kväll! Jag är så otroligt tacksam för att jag har en sån fantastiskt fin familj som hjälper mig med allt. Och då menar jag verkligen ALLT. Jag hade aldrig klarat mig utan dem. Inte ens en minut! ❤️❤️❤️❤️🐶
 
Såhär ser min vänstra handled ut efter förra onsdagen då de skulle sätta en PVK på mig inför Koloskopin. Här på vänster sida sprack kärlet. 

Och såhär ser kärlet ut på höger sida där de till slut kunde sätta en infart, en PVK. Det var också i detta högra kärl sköterskan fick ut lite blod till blodproverna imorse som väl är!
 
Jag har så gott som enbart två stycken kärl man kan sticka i. Och det är dessa två jag nu visat. Båda två är riktigt ärriga och därför hårda och svåra att komma in i och både går och gömmer sig mer och mer, ju mer de blir stuckna i.
 
Detta är ett riktigt svårt och stort problem, att jag bara har dessa två misshandlade kärl kvar som man kan sticka i, i bästa fall, vill säga. Hur det ska gå i fortsättningen när dessa kärl inte längre fungerar, vilket de nästan inte ens gör i nuläget, vet jag inte. Och jag orkar knappt inte ens tänka på det! Det är verkligen ett stort problem...! 
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Anonym
skriven :

Lycka till med allt. Hoppas att flytten går så smidigt som möjligt. Det blir skönt för dig att komma ut till stugan. Lite omväxling även om det inte är som hemma i din sköna säng. Ha en dag kära vän. Kramar🤗😄❤️❤️🐶❤️❤️☀️🍃💛🌸💛💛🍃🌸🍃🦋🍃🐞🇸🇪I-M

2 Jasmine
skriven :

Har bara fått PVK på handryggen eller i armvecket, ser ut att göra så ont att få de sådär i handleden! :( Vrf sprack ditt blodkärl?

3 Anonym
skriven :

Höjden av otur. Det behövdes verkligen inte. Det är samma för mig när prover ska tas. Det finns inget mer att sticka i nu. Nu får vi hoppas att proverna är bra.❤️❤️🐶❤️☀️🌸🍃🌼🍃🥰I-M

Svar: Ja, verkligen höjden av otur! :( Det är verkligen inte bra alls att vi har så himla få kärl att sticka i! Det är inte bra!
Ja, vi får verkligen hoppas att proverna är bra!
Massa kramar och all kärlek <333 <333
Hanna Andersson