hannaslillaliv.blogg.se

Jag heter Hanna Andersson och är 27 år gammal. Mitt liv är inte alltid det enklaste att leva. Jag lever med tre "huvud-diagnoser" som alla är svåra, kroniska sjukdomar, ME (Myalgisk encefalomyelit), EDS (Ehlers-Danlos syndrom), Fibromyalgi, diagnoser jag fått efter många års sökande efter orsak för min kropps dåliga mående. Jag har också segmentall rörelsesmärta i ryggen, sju diskbråck, en svår refluxsjukdom samt en tarmsjukdom. Det är med andra ord ingen dans på rosor, mitt liv eller min vardag. Men jag har så mycket positivt och så mycket att vara glad över och leva för! Min egna- och två bonushundar, familj och vänner betyder allt för mig. Detta är lite om mig, min vardag och mitt lilla liv!

What didn’t kill me made ME stronger... 🤕

What doesn´t kill you makes you stronger...!
 
Detta är ett ordspråk många tycker är bra och använder sig av. Jag tycker precis tvärt om, att det är ett ordspråk som inte alls är bra.
 
Visst kan detta ordspråk, "what doesn´t kill you makes you stronger", passa in på vissa och i vissa situationer. Men verkligen INTE på mig i min situation.
 
Det är också därför jag gjort om ordspråket så det passar mig och min situation: What didn´t kill me made ME stronger...!  
 
Och det betyder ju just det, att allt det jag gör som inte tar livet av mig gör mig sämre i ME:n. Det är dessvärre så det är. Jag tål ingen ansträngning alls. Ingenting. Minsta lilla gör mig sämre än jag redan är. På grund av ME:n. 

 
What didn't kill me made ME stronger! Ja, dessvärre är det så. 
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Anonym
skriven :

Håller som vanligt med dig. En väldigt bra vändning på ordspråket som jag inte heller gillar. ME gör mig sämre och sämre tillsammans med de andra diagnoserna. Vet att det tagit hårt på dig med resan till och från stugan. Jag var ut i fredags och provade vår nya bil. Vår gamla trontjänare har 20 år på nacken, så det var dags. Skulle inte gått ur sängen den dagen. Men jag gör fortfarande saker som jag vet inte fungerar. Ha en dag min vän. Mina tankar är alltid hos dig. Kramar❤️❤️🤗❤️🐶❤️❤️💙💙🥰❤️I-M

Svar: Tack så hemskt mycket för att du läser, älskade du! <333 Ja, visst blev det en bra ändring av detta ordspråk! Så som det var på gamla sättet stämmer det inte alls.
Ja, det är ju dessvärre så med ME. Och de andra diagnosen.

Det är verkligen så att det är en stor ansträngning att åka dit och hem, men samtidigt är det också härligt att vara där ute i stugan och skönt med lite miljöombyte, även om det också tar mycket energi.

Så är det för mig med. :(
Ha en dag, älskade finaste du <333
Mina tankar är alltid hos dig! Massa kramar <333 <333
Hanna Andersson

2 Enhörningen
skriven :

Klockren ändring hjärtat!! Jag avskyr annars det ordspråket. Det måste ha kommits på av någon som inte gått igenom speciellt svåra saker..... kraaaaaaaam älskade vännen!❤❤❤❤❤❤❤❤❤

Svar: Ja, visst är det! Jag hatar också det ordspråket, det är verkligen dåligt och det stämmer ju inte ens! Ja, eller hur! Så känner jag med! Massa kramar och pussar min älskade Enhörning <333 <333
Hanna Andersson