hannaslillaliv.blogg.se

Jag heter Hanna Andersson och är 27 år gammal. Mitt liv är inte alltid det enklaste att leva. Jag lever med tre "huvud-diagnoser" som alla är svåra, kroniska sjukdomar, ME (Myalgisk encefalomyelit), EDS (Ehlers-Danlos syndrom), Fibromyalgi, diagnoser jag fått efter många års sökande efter orsak för min kropps dåliga mående. Jag har också segmentall rörelsesmärta i ryggen, sju diskbråck, en svår refluxsjukdom samt en tarmsjukdom. Det är med andra ord ingen dans på rosor, mitt liv eller min vardag. Men jag har så mycket positivt och så mycket att vara glad över och leva för! Min egna- och två bonushundar, familj och vänner betyder allt för mig. Detta är lite om mig, min vardag och mitt lilla liv!

Julen är inte bara över utan också bortplockad!

Förra helgen, i lördags, tog de andra bort allt julrelaterat här hemma. Eller nästan allt i alla fall, det finns fortfarande några mindre saker kvar som ska bort. Men på det stora hela är allt bortplockat nu. 
 
Adventsljusstakarna är ersatta med de vanliga lamporna och julgranen kläddes först av och skickades sedan uti kylan. Alla tomtar som stått framme och spridit julmys och bidragit till hur hemtrevligt och fint julpyntat vi haft det nu över jul är nedpackade i sin kartong och uppe på vinden igen. 
 
Det kommer dröja nästan ett helt år innan de får komma ner och plockas fram igen. 
 
Lina är ju den som pyntar och fixar här hemma. Till varje högtid pyntar hon och gör fint. Men däremellan, mellan högtiderna, känns det så tomt. Vilket i och för sig kan vara både fint och skönt det med. När det blir för mycket saker i ett rum är det som att luften försvinner därifrån, tycker jag. 
 
Lagom är alltid bäst. Men jag vet att det kliar i Linas fingrar nu! Hon vill inte vänta ända till påsken med att pynta och dekorera här hemma. Hon kommer nog på något. Hon kanske snart gör lite vårfint. Fast först måste nog både januari och februari, vintermånaderna, passera. Sen kan hon börja. 
 
Sen julpyntet försvann är det lite för tomt här hemma hos oss, tycker jag. Men nu när Lina får reda på att det är så jag känner när hon läser detta antar jag att det inte kommer dröja innan hon drar igång med något nytt hemma-fixar-pynt-projekt. Spännande.
 
Jag lovar att uppdatera med bilder här så fort det hänt något nytt här hemma. Det är bara at vänta och se vad som ska hända och fötter här näst! 
 
Jag tycker verkligen att årets (eller förra året blir det väl) blev otroligt fin! Mamma gjorde ett utmärkt jobb med att välja kulor och den andra utsmyckningen. Detta år, alltså 2020, är det Linas tur att välja hur julgranen ska kläs, hur den ska ses ut.
 
År 2021 är det min tur. Förutsatt att inte sjukdomarna besegrat mig innan vi hinner komma dit. Vi får se hur saker och ting utvecklar sig och ser ut då. 
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Anonym
skriven :

Det är så mysigt när man plockar fram ljusstakar, stjärnor, tomtar mm när det är dags. Men nu är det mesta borta hos oss också. Någon duk och gardin är kvar. Men jag tycker att det är lika fint när allt kommer bort och det blir rent och fint som du skrev. Förstår att du kommer att få in något fint på ditt rum snart. Skulle också vilja ha en Lina här hemma. Självklart väljer du gran när det blir dags för det igen. Något annat finns inte. Vi finns för varandra och kämpar tillsammans min kära älskade hjärtevän.❤️❤️🐶❤️❤️❤️❤️💙💙💙😘😘🌷🌷🌷I-M

Svar: Ja, visst är det mysigt. Älskar julen och allt som har med julen att göra och all den mysiga stämningen och allt som hör till. Tack så mycket för det fina du skriver. Du är så stöttande och snäll <333
Om ni bodde närmare oss skulle Lina säkert vilja komma och pynta och fixa hos er med, hon tycker det är roligt.
Du har rätt i det, såklart. <3
Ja, vi fortsätter att kämpa tillsammans. Vi är starka tillsammans. <333
Hanna Andersson

2 Heléna
skriven :

Håller med dig om att granen blev jättefin! Visst blir det tomt när man har städat undan julen! Klart att du ska få bestämma hur granen ska se ut 2021 vännen!!! Massor av stora kramar till dig världens bästa, finaste och mest underbara bästa vän - finaste Hanna 💖💖💖

Svar: Ja, visst blev den superfin! Jag hoppas verkligen att jag överlever så jag får uppleva julen 2021, ja först julen 2020, såklart. Vi får se vad som händer. Och hoppas på det bästa. Ja, det blir alltid väldigt tomt när man får bort alla julsaker.
Massor av stora, varma kramar och massvis med kärlek till dig, världens finaste, mest underbara och älskade Helena <333
Hanna Andersson