hannaslillaliv.blogg.se

Jag heter Hanna Andersson och är 27 år gammal. Mitt liv är inte alltid det enklaste att leva. Jag lever med tre "huvud-diagnoser" som alla är svåra, kroniska sjukdomar, ME (Myalgisk encefalomyelit), EDS (Ehlers-Danlos syndrom), Fibromyalgi, diagnoser jag fått efter många års sökande efter orsak för min kropps dåliga mående. Jag har också segmentall rörelsesmärta i ryggen, sju diskbråck, en svår refluxsjukdom samt en tarmsjukdom. Det är med andra ord ingen dans på rosor, mitt liv eller min vardag. Men jag har så mycket positivt och så mycket att vara glad över och leva för! Min egna- och två bonushundar, familj och vänner betyder allt för mig. Detta är lite om mig, min vardag och mitt lilla liv!

Det blir ingen koloskopi idag...

...som det var planerat av den enkla (men samtidigt mycket svåra) anledning att jag mår alldeles för dåligt för att kunna ta mig iväg. Det finns inga som helst möjligheter att det skulle gå. Och det visste jag egentligen redan igår men jag tog inte beslutet förrän tidigt imorse. 
 
Att genomgå en undersökning som koloskopi tar mycket energi för en helt frisk människa. För mig skulle det vara att jämföra med att krypa tre mil, att genomgå denna undersökning och det klarar jag inte. Jag är helt enkelt för dålig. 
 
Tyvärr! För jag hade verkligen behövt göra den här undersökningen! Eftersom att min mage-tarm fortsätter att försämras hade det varit väldigt bra att kika in i tjocktarmen och se hur inflammerat det är. Samt att ta en biopaket (ett vävnadsprov) för analys. Men nej. Det går inte. Inte idag och inte om ett tag heller.
 
Vi kanske möjligtvis skulle kunna försöka i höst igen. Om jag har bättre förutsättningar att kunna klara undersökningen då än vad jag haft nu, vill säga. Annars kommer det vara lika omöjligt då som nu. 
 
Jag känner att jag misslyckats och att min mage-tarm läkare samt min vårdcentralläkare, som båda två var väldigt för att jag skulle göra en ny koloskopi, kommer bli besvikna och tycka att jag är mesig och svag som inte kan genomgå undersökningen.
 
Men om de tycker att jag är mesig och svag på grund av detta känner de mig inte ett dugg och de har i så fall också mycket mindre förståelse för och koll på alla mina sjukdomar än jag trodde. 
 
Nu blir det till att fortsätta göra det jag ALLTID gör annars, nämligen att vila, vila och vila ännu mer samt försöka ta hand om mig så gott det går. 
 
Trisse tycker inte att jag är mesig eller svag. Han stöttar på bästa sätt, som han alltid gör, och han ligger klistrad vid min kropp och ger mig som alltid ett ovärderligt stöd, sällskap och mys och värme. Vad skulle jag göra utan honom?! Jag varken kan eller vill ens tänka på det! 🐶❤️
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Anonym
skriven :

Snälla Hanna, du är minst av allt mesig eller svag. Du är den starkaste, modigaste människa jag känner. Det var MOD att säga ifrån och helt rätt beslut. Var så fruktansvärt ledsen och orolig för dig igår när jag läst. Men som vanligt gör du det rätta. Min fina älskade hjärtevän. Tro inget annat om dig än att du är den största Krigaren någonsin. Med ALL min kärlek till dig❤️❤️❤️🐶❤️❤️💙💙💙I-M

Svar: Tack så mycket för att du skriver det, finaste Ing-Marie <333 Det behövde jag verkligen läsa nu för jag har dessvärre känt mig svag och misslyckad hela dagen för att jag avbokade denna undersökningen idag. Tack så mycket, älskade du <333
Finaste, bästa, älskade vännen <333 Massa kramar och all kärlek tillbaka till dig från mig och vår lille Trisse <333 <333
Hanna Andersson

2 Anonym
skriven :

Mesig? Snarare klok och stark som väljer det som är bäst för dig i en svår situation! ♥️

Svar: Tack så mycket för de orden. Det behövde jag verkligen läsa nu för jag har tyvärr känt mig mesig och misslyckad som avbokade undersökningen som skulle blivit gjord idag. Så tack för det. Kram <3
Hanna Andersson

3 Anonym
skriven :

Kram Hanna från Mahlin, Casper och Frida

Svar: Kramar till er från mig och Trisse
Hanna Andersson

4 Jasmine
skriven :

Usch vad jobbigt! Vilken tarmsjukdom har du? :( du skrev du har problem med inflammation där. Är de Chrons?

Svar: Ja, det är väldigt jobbigt. Min mage-tarmläkare har satt diagnosen "ospecificerad inflammatorisk tarmsjukdom".
Hanna Andersson