hannaslillaliv.blogg.se

Jag heter Hanna Andersson och är 27 år gammal. Mitt liv är inte alltid det enklaste att leva. Jag lever med tre "huvud-diagnoser" som alla är svåra, kroniska sjukdomar, ME (Myalgisk encefalomyelit), EDS (Ehlers-Danlos syndrom), Fibromyalgi, diagnoser jag fått efter många års sökande efter orsak för min kropps dåliga mående. Jag har också segmentall rörelsesmärta i ryggen, sju diskbråck, en svår refluxsjukdom samt en tarmsjukdom. Det är med andra ord ingen dans på rosor, mitt liv eller min vardag. Men jag har så mycket positivt och så mycket att vara glad över och leva för! Min egna- och två bonushundar, familj och vänner betyder allt för mig. Detta är lite om mig, min vardag och mitt lilla liv!

Jag fixade kaffe helt på egen hand! 🤓❤️

Precis som titeln så kortfattat beskriver är det alltså så att jag fixade kaffe för ungefär två veckor sedan. Vi bodde ute i sommarstugan på landet när detta hände och något som är bra att veta när man läser detta är att vår sommarstuga är liten.
 
Den är väldigt charmig och fin, men den är inte alls så stor, vilket på många sätt passar mig och min sjuka, utmattade, värkande stackars kropp. Att gå från sovrummet, där Trisse och jag vilar och sover, till köket är verkligen inte långt alls. Det är bara några meter. Och stugan är på ett plan, som väl är! 

Så det är då alltså så att jag gjorde en mugg kaffe till mig själv! Det har inte hänt på år, det är alltså en stor grej detta! Dels var jag väldigt kaffesugen, det brukar jag i och för sig vara, men inte riktigt så sugen.
 
Och så var det några olika omständigheter som gjorde att det fanns en liten, liten möjlighet för mig att fixa en mugg kaffe till mig själv. Det var till exempel så att jag hade en "vanlig katastrofalt dålig dag" och inte en "extra helsikes katastrofalt skitdålig dag". 

Det var också så att det fanns lite vatten i vattenkokaren så att jag slapp lyfta upp den och fylla på- ett steg mindre är ALLTID bra! Men det var samtidigt inte så mycket vatten i vattenkokaren att jag inte skulle kunna lyfta den. 

Medan vattnet kokade upp förberedde jag och la i kaffepulvret i vår söta lilla Espressobryggar (som vi kallar den. Vi har en liten och en stor och vi har inte koll på vad det är de heter på riktigt! Men vad gör det?! Ingenting, såklart!). 

När vattnet kokat upp hällde jag i en del i bryggaren lch väntade några minuter, sittandes i soffan, innan jag kunde servera mig själv en mugg med kaffe. SOM JAG GJORT SJÄLV! Tillsammans med Trisse som mentalt stöd, som han ju faktiskt är hela tiden, dygnet runt, min lojala, underbara och ständiga följeslagare. 
 
Här stod det så gott som helt färdiga kaffet! Det enda som var kvar att göra var att trycka ner den smala, silvriga "pinnen", i brist på ett bättre ord, så var kaffet klart att hällas upp! 

Kaffet var väldigt, väldigt gott och det kändes härligt att dricka kaffe som jag själv gjort! Det händer inte allt för ofta, för att utrycka sig milt. Det blev en mysig liten stund för Trisse och mig där i soffan. 🐶❤️
 
Efter en liten stund gick vi tillbaka till sängen igen. SÅKLART! Det är att vila som gäller! Vila, vila, vila...! 
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Anonym
skriven :

Tänk så lycklig man blir för allt man kan göra själv. För dig var det väldigt stort att kunna fixa kaffe själv. Så fint det ser ut på bilden. Förstår att det smakade extra gott den gången. Klart Trisse är med och vaktar och hejar på dig🐶Ständiga följeslagaren som aldrig överger dig. Jag har skickat en video till dig på mess om du orkar titta någon gång. Väldigt söt🐘
Lite roligt med dina förklaringar på saker du inte vet vad de heter😄Känner så väl igen det😂
Ha en dag min kära Hanna❤️❤️🐶❤️❤️💙💙💙🐘❤️I-M

Svar: Ja, visst är det otroligt att något så litet och totalt "normalt" som att göra en mugg kaffe kan bli så speciellt! Ja, det var väldigt stort att göra kaffe själv. Väldigt stort! Jag hade inte gjort kaffe på flera år innan dess. Så visst var det en stor händelse för mig. Han är verkligen min ständiga följeslagare, han lämnar mig inte en sekund. Lille älsklingen! <333
Åh har du? Tack så mycket! Jag ska titta på den så snart jag bara orkar! Tack så mycket, älskade du! <333 <333
Hanna Andersson

2 annicaslivvidhavet.blogg.se
skriven :

Måste varit en väldigt härlig känsla 🥰

Svar: Ja, det var det verkligen och kaffet smakade lite extra gott! ;) Kram
Hanna Andersson

3 Emilia Sayaka
skriven :

Haha, jag är likadan: Det är en väldigt stor grej ifall jag fixar kaffe!

Svar: Ja, det är en stor grej, verkligen! Detta var dock en engångsgrej för mig, tyvärr. Jag är för dålig (och helt sängliggande) och svag för att kunna komma upp från sängen och fixa kaffe. Tyvärr!
Hanna Andersson

4 Anna
skriven :

Förstår din lycka i detta! Eller förstår kanske jag inte gör helt då jag inte är i din sits, men jag förstår din känsla och är glad för din skull!

Svar: Det är väldigt svårt för personer att förstå. Men så länge personer jag möter/har kontakt med försöker förstå är jag glad. Tack så mycket för att du läser, jag hoppas att du vill fortsätta att läsa och följa mig här på bloggen, och för att du kommenterade. Tack. <3
Hanna Andersson

5 Anonym
skriven :

Vad härligt! En riktig liten mys-stund. Var stolt över varje litet steg du tar!❤️

Svar: Det var trevligt att sitta i soffan en stund tillsammans med Trisse och min egengjorda mugg kaffe. Det var härligt! Tack så mycket. <3
Hanna Andersson