hannaslillaliv.blogg.se

Jag heter Hanna Andersson och är 27 år gammal. Mitt liv är inte alltid det enklaste att leva. Jag lever med tre "huvud-diagnoser" som alla är svåra, kroniska sjukdomar, ME (Myalgisk encefalomyelit), EDS (Ehlers-Danlos syndrom), Fibromyalgi, diagnoser jag fått efter många års sökande efter orsak för min kropps dåliga mående. Jag har också segmentall rörelsesmärta i ryggen, sju diskbråck, en svår refluxsjukdom samt en tarmsjukdom. Det är med andra ord ingen dans på rosor, mitt liv eller min vardag. Men jag har så mycket positivt och så mycket att vara glad över och leva för! Min egna- och två bonushundar, familj och vänner betyder allt för mig. Detta är lite om mig, min vardag och mitt lilla liv!

Grattis på min 6-åriga Körkorts-dag! 🚙

Japp, som rubriken lyder så firar jag idag att jag haft körkort i hela sex år! Det är inte klokt så fort tiden går! Sex år! Jag hänger inte med! Jag är så stolt över mig själv att jag klarade av att ta körkortet för det var verkligen ingen enkel historia för mig. Det är såklart inte enkelt för någon att ta körkort men under tiden som jag övningskörde, gjorde Teori-provet (som jag klarade direkt) och körde upp gick jag igenom en otroligt tung period, både fysiskt och psykiskt, men framförallt psykiskt just då.

Jag var väldigt djupt deprimerad, var i en psykos, hade extremt svår ångest och min PTSD (som jag lever med idag också och har gjort sedan jag var ett litet barn) gav mig riktigt svåra symtom under den perioden. Jag gick på tunga antipsykotiska läkemedel, antidepressiva, starka sömntabletter och starka lugnande tabletter (bensodiazepiner, som den gruppen läkemedel kallas).

Jag var inte mig själv överhuvudtaget och jag mådde väldigt, väldigt dåligt psykiskt samtidigt som min kropp fallerade mer och mer och skulle snart krascha på riktigt lite senaste det året, men det visste jag ju inte då. Allt detta gjorde att jag kuggade två stycken uppkörningar innan jag klarade det på tredje försöket.

Hade jag inte klarat uppkörningen då på tredje försöket vet jag helt säkert att jag inte hade haft körkort idag, bland annat eftersom att min kropp kraschade så totalt snart där efter, jag hade ME och fibromyalgi (och såklart EDS mm som jag är född med) redan då och dessa sjukdomar blev drastiskt mycket sämre efter studenten som var samma år fast i juni och hela körkorts-persen var i december året innan till januari 2013.

Jag är otroligt stolt över mig själv att jag tog det där förbaskade körkortet till slut! Tredje gången gillt, som man säger! Så blev det för mig. Utan mina föräldrars och Linas fantastiska stöd, samt min fina trafiklärares hjälp och stöd, hade det inte gått. Det var de som höll ihop mig på något vänster och den tredje uppkörningen gick perfekt och jag blev godkänd och mammas och mina, ja allas, glädjetårar kunde inte ta slut!

Grattis till mig själv på min 6-åriga Körkorts-dag! Det är verkligen inte ofta jag är stolt över mig själv, men gällande just detta är jag faktiskt det! För det är nog inte många som hade rest sig upp efter två misslyckade uppkörningar, i den svåra situation jag befann mig i båda fysiskt och psykiskt (det psykiska påverkade klart mest gällande detta) och kört upp en tredje gång och gjort det så bra som jag gjorde det! Ibland är jag ganska bra, måste jag erkänna trots allt!

(Bild från Google!). Under mina två första uppkörningar hade Inspektören ett sånt här papper som han/hon fyllde i. Men tredje, och lyckligtvis också sista, uppkörningen hade Inspektören en iPad som han hade istället för ett papper. 🚙

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Anonym
skriven :

Älskade hjärtat vilken kamp du för.
Självklart kan du mycket och är otroligt intelligent Kommer ihåg när jag tog mitt körkort vilken lycka det var. Lika olycklig var jag när jag inte kunde köra längre. Saknar det än idag. Du ska vara stolt över dig själv som klarat av att överleva allt du råkat ut för och alla sjukdomar. Jag är otroligt stolt över dig och att jag får vara din vän som stöttar och skriver så fantastiskt fint till mig.
Vi får hänga med ett tag till och kämpa tillsammans hur svårt det än är när ork och smärta tar över allt i vårat lilla liv. Älskar dig nu och för alltid min hjärtevän❤️❤️💙💙💙❤️❤️🐶😘😘I-M

Svar: Ja, Ing-Marie! Jag har verkligen kämpat. Och det vet jag att du vet. För du känner mig så otroligt väl och du förstår mig så väldigt väl. Du vet hur tufft jag haft det, hur mycket jag kämpat och hur tufft jag fortfarande har det och hur mycket jag fortfarande kämpar. Tack så hemskt mycket för dina snälla ord och för din helt fantastiska stöttning. TACK. <333 <333
Ja, visst är det en fantastisk lycka att ta körkort! Det ger verkligen frihet. Som du och jag ju saknar otroligt mycket nu. Jag skulle älska att kunna ta bilen och köra vart jag vill. Saknar verkligen det. Vet du vad jag skulle göra om jag kunde köra bil och ta mig dit jag vill? Jag skulle köra till dig och handla med fikabröd på vägen och sen skulle du och jag kunna sitta i soffan och prata i evigheter. Precis som jag vill och som jag drömmer om att du och jag ska göra, en vacker dag när vi orkar. <333

Tack. Du ska också vara stolt över dig själv, Ing-Marie. Väldigt stolt över dig själv. Så stark och underbar som du är. Du är helt fantastisk. <333
Jag älskar dig, så mycket. Nu och för alltid. <333
Massa kramar finaste älskade du <333
Hanna Andersson