hannaslillaliv.blogg.se

Jag heter Hanna Andersson och är 23 år gammal. Mitt liv är inte alltid det enklaste att leva. Jag lever med tre "huvud-diagnoser" som alla är svåra, kroniska sjukdomar, ME (Myalgisk encefalomyelit), EDS (Ehlers-Danlos syndrom), Fibromyalgi, diagnoser jag fått efter många års sökande efter orsak för min kropps dåliga mående. Jag har också segmentall rörelsesmärta i ryggen, sju diskbråck, refluxsjukdom samt en tarmsjukdom. Det är med andra ord ingen dans på rosor, mitt liv eller min vardag. Men jag har så mycket positivt och så mycket att vara glad över och leva för! Min egna- och två bonushundar, familj och vänner betyder allt för mig. Detta är lite om mig, min vardag och mitt lilla liv!

Viktigt inlägg! Snälla var med och rädda liv och bidra till forskning du med! Det är ju ändå jul! ❤️

Detta inlägg har jag tänkt skriva länge för det är något jag tänker mycket på, något jag läst mycket om, saker jag "gillar", alltså stöttar och följer på Facebook och slutligen något jag tänkt länge att jag måste skriva ert inlägg om för att uppmärksamma mer och göra det lilla jag kan för att försöka hjälpa till att rädda liv! Och innan ni fortsätter läsa om vad det är jag skriver om så skulle jag vilja vädja till er medmänsklighet, till era snälla hjärtan- för det vet jag att ni har, och bara påminna om att det inte är så svårt alls att vara med och faktiskt RÄDDA LIV! Samt bidra till forskning.

Och slutligen vill jag tillägga en sak till, innan jag drar igång på riktigt och berättar vad allt detta handlar om, det Jul! Tiden då man ska vara extra snäll, hjälpa de som har det svårt och uppskatta och verkligen vara tacksamma över sin egen hälsa och sitt eget välmående. Vara glad att man mår bra, helt enkelt. För alla gör tyvärr inte det. Verkligen inte.

Detta inlägg handlar om fyra stycken saker. Fyra stycken saker jag ska informera kort om för att ni läsare ska vilja, med hjälp av informationen ni får och er medmänsklighet och era snälla hjärtan, hjälpa till att rädda mig samt bidra till forskningen som på sikt också räddar liv!

God gärning nr 1: GE BLOD!
Info om detta: Genom att bli Blodgivare hjälper du till att rädda liv! Så som läget är ni i vårt avlånga land är det alldeles för få personer som är Blodgivare. För att kunna ge blod till svårt och akut sjuka personer, som behöver nytt blod för att överleva, köper Sverige blod från andra länder. Så är det! Och detta är otroligt onödiga kostnader och dumt för miljon med extra transporter mm. Om fler friska och icke nålrädda personer kunde tänka sig att gå och lämna blod någon gång då och då skulle vi inte längre behöva köpa blod från utlandet. Inte nog med att man gör något fantastiskt fint genom att lämna blod, hjälper till att rädda liv, man får också en hälsokontroll på samma gång eftersom att blodet testat för att se att givaren är frisk och har bra värden. Många kvinnor har problem med lågt Hb (hemoglobin, de röda blodkropparna i vårt blod) och då vi redan förlorar blod vid mens kan det vara lite svårare för kvinnor att bli blodgivare då man inte får lämna blod om Hb-värdet är för lågt. Men män har ju inte dessa besvär och har därför bättre förutsättningar för att ge blod. Så är du frisk och inte har fobi för nålar och är man eller kvinna med bra blodvärde tycker jag att du ska bli Blodgivare det första du gör nu när julhelgen och nyår är slut! Det är verkligen något många, många fler borde göra! Tänk! DU bidrar till att rädda liv! Kom igen nu! Ansök om att få bli blodgivare så snart som möjligt! Var med och rädda liv du också!
Hur man gör: Gå in på www.geblod.nu och läs exakt hur man går till väga!

 
God gärning nr 2: BLI ORGANDONATOR!
Info om detta: Att välja att bli organdonator gör också att du kan rädda liv. Antingen kan man donera organ medan man fortfarande är i livet, vanligast är en njure, men i vissa fall kan man också donera en del av sin lever medan man fortfarande lever. Vanligast är dock att man donerar organ när man är död och då kan man donera njurar, lever, hjärta, lungor, hornhinnor (från ögonen) och det går också att transplantera vävnader som hud, hjärtklaff och benvävnad. Om man vill donera organ eller inte är ett val man själv får göra, men det är fantastisk bra att donera sina organ då man kan rädda liv och det är väldigt, väldigt många människor både i Sverige och i utlandet som väntar på nya organ och får de inget nytt organ transplanterat till sig så dör de i värsta fall. Något att tänka på är att en enda avliden människa vars organ ska doneras kan rädda upp till åtta stycken liv! Hur man gör: För att bli organdonator kan man antingen anmäla sig till Dontionsregistret som Socialstyrelsen har hand om och det är också det jag rekommenderar att alla som läser detta och som vill donera gör! Redan idag! Men man kan också fylla i ett Donationskort som man bär med sig i plånboken om man vill eller så berättar man för sina nära anhöriga att man vill donera sina organ så att de vet det. Det kan vara bra att skriva ner att det är ens vilja, att donera sina organ. Bra att veta är också att man kan fylla i vilka organ man vill donera, om det till exempel skulle vara så att det är något organ man inte vill ska bli donerat efter sin död.
 
 
 

God gärning nr 3: BLI BLODSTAMCELL-DONATOR!
Info om detta: Detta påminner om organdonation fast detta handlar om donation och transplantation av blodstamceller istället för inre organ. Genom att gå med i Tobiasregistret kan man rädda liv genom att donera en liten del av sina blodstamceller. Svårt sjuka människor kan vara i behov av nya stamceller som en del i en livsavgörande behandling och blir det en "matchning" med någon i registret blir den som står i registret kontaktad och får genomgå ett mindre ingrepp där blodstamceller tas från den friska personen och ges till den svårt sjuka. Detta räddar liv och är, för den svårt sjuka personen, många gånger helt livsavgörande!
Hur man gör: Ansök om att få gå med i Tobiasregistret. Googla för att komma till hemsidan. För att få donera blodstamceller krävs det en del olika saker, man får till exempel inte vara över 35 år, man måste vara helt frisk och några andra krav, så det är inte säkert att man kan gå med i Tobiasregistret. Men då finns det andra sätt man kan stötta på och man kan ju alltid bli "vanlig" organdonator istället!

God gärning nr 4: STÖTTA FORSKNINGEN FÖR VALFRI SJUKDOM! Info om detta: Genom att donera pengar, valfri summa, till forskningen för valfri sjukdom hjälper du till att på sikt rädda liv! Med ditt bidrag, den gåva du skänkt, kan forskningen fortsätta att gå framåt, steg för steg. 
Hur man gör: Jag väljer att lyfta fram RME's (Riksförbundet för ME-sjuka) Forskningskonto då det såklart är forskningen om den neurologiska sjukdomen ME som jag själv är mycket svårt drabbad av som ligger mig närmast och varmast om hjärtat. Men man får såklart välja helt själv till vilken organisation eller vilken forskning man vill stötta!

 
Blodgivning, organdonation, donation av blodstamceller samt bidrag till forskning är otroligt viktigt och det är vår medmänskliga plikt och skyldighet att hjälpa till och göra det vi kan! Så bli blodgivare så snart du kan, om du har möjlighet. Och anmäl dig till Donationsregistret redan idag! Och läs om du har det som krävs för att gå med i Tobiasregistret (blodstamcells-donation). Och skänk en slant till valfri organisation som gör något gott eller skänk en slant till forskningen av en sjukdom som ligger dig varmt om hjärtat! 

Jag har gjort detta. Gör det du också. Redan idag! 💙💙💙

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Lina
skriven :

Du är så otrolig Honey❤️ Du skriver såå bra, du är oerhört kunnig och du inspekterar och upplyser människor. Och detta gör du trots att du är så sjuk och dålig i dina sjukdomar. Inte alla som skulle orka det eller vilja engagera sig för andra när man själv är sjuk. Men det är sån du är som människa, stark, klok och väldigt omtänksam. Du är bäst helt enkelt, älskade tvilling och andra hälft❤️ Puss på dig Honey❤️❤️❤️❤️❤️

Svar: Tack så mycket Lini för dina supersnälla ord! <333 Tack så mycket, älskade du för att du skriver så fint. Blir alldeles rörd, tack! <333
Min älskade, älskade, helt underbara tvilling som jag älskar så otroligt, otroligt mycket! <333 Puss Lini <333 <333
Hanna Andersson

2 Lina
skriven :

* inspirerar människor skulle det stå, inte inspekterar😆🤓

Svar: Jag förstod det, fröken Dyslexi! Hehe <333
Hanna Andersson