hannaslillaliv.blogg.se

Jag heter Hanna Andersson och är 27 år gammal. Mitt liv är inte alltid det enklaste att leva. Jag lever med tre "huvud-diagnoser" som alla är svåra, kroniska sjukdomar, ME (Myalgisk encefalomyelit), EDS (Ehlers-Danlos syndrom), Fibromyalgi, diagnoser jag fått efter många års sökande efter orsak för min kropps dåliga mående. Jag har också segmentall rörelsesmärta i ryggen, sju diskbråck, en svår refluxsjukdom samt en tarmsjukdom. Det är med andra ord ingen dans på rosor, mitt liv eller min vardag. Men jag har så mycket positivt och så mycket att vara glad över och leva för! Min egna- och två bonushundar, familj och vänner betyder allt för mig. Detta är lite om mig, min vardag och mitt lilla liv!

Denna förbannade sömnlösheten…! 😔🤕

Ännu en natt av i stort sett ingen sömn. Kroppen skriker av värk och benen krampar. Huden bränner och gör ont av täcket. Huvudet dånar och ögonen känns fulla av grus och jag ser suddigt och dubbelt, som vanligt! Jag har ont i magen och ryggen och nacken gör förlamande ont.
 
Jag har legat vaken flera timmar och bara stirrat upp i taket. Försökt andas mig igenom smärtorna och drömt mig bort. Nu går det inte längre. Jag ger upp. Frustrationen är stor. Finns det något värre än sömnlöshet? Det är mot kroppens natur att inte sova när klockan är tre på natten.
 
Nu börjar det bli "okej" att vara vaken men jag är trött. Så bedövande trött och enormt utmattad. Jag behöver min nattliga sömn. Jag behöver sova. Kroppen talar mot sig själv när den värker och gör för ont för att det ska vara möjligt. Det är ju att sova den behöver! 

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Anonym
skriven :

Det är ju helt outhärdligt som du har det. Vägrar de fortfarande att skriva ut något som du kan sova på? Sömnen är ju en stor del av att kunna återhämta dig något. Skickar massor av kramar och All min kärlek till dig.❤️❤️👩‍❤️‍💋‍👩😘❤️🐶❤️💙💙💙I-M

Svar: Hej Ing-Marie! God morgon, älskade du! Jag vill bara skriva att jag svarar på det som du undrar här i din kommentar, om sömnen och sömnmedicin i dagens blogginlägg som ju kom ut alldeles nyss!
Jag ser vad du skriver och jag ser dina frågor och jag är sååå glad och tacksam för att du läser, gillar, kommenterar, ställer frågor, bryr dig osv osv.
Du är helt fantastisk och helt underbar och jag älskar dig sååå mycket! <333 <333
Kramar och kärlek älskade du <333 <333
Hanna Andersson

2 Jasmine
skriven :

Undrar samma som I-M här. Hjälper vården dig inte med sömnen? Och hjälper inget av de mediciner du testat mot smärtorna? Sådär ont ska ingen behöva ha. Kram

Svar: Jag svarar på dessa frågor i dagens inlägg. Men jag vill bara tillägga, som svar på din fråga om smärtorna. Jag har starka smärtstillande i hög dos men det hjälper väldigt dåligt ändå. Jag har bara lite, lite smärtlindring och jag har ett rent helvete på grund av smärtorna. Jah har självmordstankar dagligen/varje natt pga smärtorna och att jag inte längre står ut. Men vad ska jag göra?! Ärligt talat?! Jag kan inte begå självmord. Det skulle FÖRSTÖRA min familj och jag varken vill eller kan göra så mot dem. Jag är fast mellan liv och död. Precis så känns det! Stor kram och stort tack både för att du läser och för att du bryr dig och ställer frågor och så! Kram
Hanna Andersson