hannaslillaliv.blogg.se

Jag heter Hanna Andersson och är 27 år gammal. Mitt liv är inte alltid det enklaste att leva. Jag lever med tre "huvud-diagnoser" som alla är svåra, kroniska sjukdomar, ME (Myalgisk encefalomyelit), EDS (Ehlers-Danlos syndrom), Fibromyalgi, diagnoser jag fått efter många års sökande efter orsak för min kropps dåliga mående. Jag har också segmentall rörelsesmärta i ryggen, sju diskbråck, en svår refluxsjukdom samt en tarmsjukdom. Det är med andra ord ingen dans på rosor, mitt liv eller min vardag. Men jag har så mycket positivt och så mycket att vara glad över och leva för! Min egna- och två bonushundar, familj och vänner betyder allt för mig. Detta är lite om mig, min vardag och mitt lilla liv!

Den nya medicinen sänker mitt redan låga blodtryck...! 😩🤕

Jag började ju ta en ny medicin alldeles nyss. Den håller jag på att försiktigt trappa upp. Problemet är att det inte alls är så enkelt som jag både trodde och verkligen hoppades att det skulle vara.

Den nya medicinen jag nyss börjat ta utvecklades för att användas som en blodtryckssänkande medicin. Det var det den började användas som. Men den slutade snart att ges som en blodtryckssänkande medicin då man upptäckte att den inte fungerade på alla som behövde den.

Så den används inte längre som en blodtryckssänkande medicin men tydligen har man funnit att vissa får en smärtlindrande effekt av denna medicin. Och eftersom att jag bokstavligt talat har provat alla smärtlindrande medel och mediciner på denna planet men det är så otroligt svårt att hitta mediciner som fungerar för mig så mina läkare behövde tänka lite mer utanför boxen. Och då tänkte de på denna medicin! 

Jag har bara precis börjat använda denna för mig nya medicin och jag har inte på något vis tänkt ge upp än. Absolut inte. 

Problemet är nu då att denna medicin, som är ny för mig, tyvärr sänker mitt blodtryck- som inte alls behöver sänkas eftersom att det redan är lågt, på gränsen till mycket lågt. 

Det har inte gått lång tid sedan jag började använda denna medicin men hittills är situationen som sådan att den inte gör ett dugg för att minska min smärta. Verkligen ingenting alls, jag känner dessvärre ingen skillnad alls. Däremot sänker den mitt blodtryck. 

Efter enbart två stycken tabletter (jag får ta max fyra stycken per dygn, vid behov) var jag så yr och så svimfärdig att jag kände att jag skulle svimma när som helst, till och med när jag låg ner. Jag var verkligen extremt svimfärdig. Därför tog jag ingen mer tablett det dygnet, igår, just på grund av att jag blev så otroligt yr och svimfärdig. För smärtans del hade jag utan minsta tvekan behövt ta alla fyra tabletter men det var inte alls möjligt så som situationen såg ut. 

Jag ska fortsätta ta denna medicin och så får vi hoppas, hoppas på det bästa! Det bästa vore såklart om jag kunde ta min medicin för att i bästa fall få lite mycket, mycket välbehövlig smärtlindring utan att få svåra biverkningar som jag fick igår. Detta på grund av alldeles för lågt blodtryck. Vi får se vad som händer och hoppas, hoppas på det bästa! 

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Anonym
skriven :

Nu råkade jag skicka iväg det jag skrivit utan att vara klar. Vet inte om du ser den för den kom inte upp. Men jag hoppas verkligen att det är övergående problem med medicinen. Tänk om du kunde få lite lindring. Det är inte en dag för tidigt. Jag håller tummarna hårt för dig. Du finns alltid i mina tankar min vän och stora kämpe. Vi blir starka tillsammans. Kram❤️👩‍❤️‍💋‍👩😘💖🐶💖🌷🍃🌷🌸🍃🌷🍃🌸🍃🌷I-M

Svar: Det gör ingenting, inte för min del i alla fall! Tack så mycket, kära du. Det hoppas verkligen jag/vi med! Det ser inte så väldigt ljust ut med tanke på att jag svimmade idag vid lunchtid. Det är läskigt att göra det när man är själv hemma. Jag hade inte ens Trisse med mig för han var ute och gick. Jag vaknade på golvet och hade svårt att ta mig upp och halta tillbaka till sängen. Efter att jag har legat en stund nu och känt efter om jag slagit mig kan jag konstatera att jag dessvärre gjort det. Främst på vänster sida, på axel, armbåge och tyvärr mest på vänster höft. Den gör riktigt, riktigt extra ont nu. Tårarna rinner för jag orkar verkligen inte detta också!
Tack så mycket för denna fina, snälla kommentar. Du är så otroligt snäll och omtänksam och gullig mot mig. Jag uppskattar verkligen det! Tack. Jag älskar dig! Massa kramar och kärlek till dig <333 <333
Hanna Andersson

2 Anonym
skriven :

Hoppas så att medicinen ska hjälpa dig! 💗

Svar: Tack så mycket! Det hoppas/hoppades jag också, otroligt, otroligt mycket. Det ser inte så ljust ut, men vi får se! Tack! <3
Hanna Andersson