hannaslillaliv.blogg.se

Jag heter Hanna Andersson och Àr 27 Är gammal. Mitt liv Àr inte alltid det enklaste att leva. Jag lever med tre "huvud-diagnoser" som alla Àr svÄra, kroniska sjukdomar, ME (Myalgisk encefalomyelit), EDS (Ehlers-Danlos syndrom), Fibromyalgi, diagnoser jag fÄtt efter mÄnga Ärs sökande efter orsak för min kropps dÄliga mÄende. Jag har ocksÄ segmentall rörelsesmÀrta i ryggen, sju diskbrÄck, en svÄr refluxsjukdom samt en tarmsjukdom. Det Àr med andra ord ingen dans pÄ rosor, mitt liv eller min vardag. Men jag har sÄ mycket positivt och sÄ mycket att vara glad över och leva för! Min egna- och tvÄ bonushundar, familj och vÀnner betyder allt för mig. Detta Àr lite om mig, min vardag och mitt lilla liv!

Avundsjuk men absolut inte missunnsam... đŸ¶â€ïž

IgÄr var hela familjen, utom jag sÄklart, ute pÄ lÄngpromenad. De Àr ju det en hel del! Antingen allihop tillsammans som igÄr eller tvÄ stycken tillsammans alternativt sÄ gÄr bara tvÄ stycken. En tvÄbent och en fyrbent. 

Alltid, alltid utom mig som sÀllskap. Jag hatar att kÀnna avundsjuka, men Àrligt talat sÄ gör jag det en hel del. Det bara blir sÄ nÀr jag ser mÀnniskor omkring mig (och pÄ nÀtet mm) vara sociala och ha ett fritt, aktivt och rörligt liv. 

DÄ blir jag avundsjuk. Jag kan bara inte hjÀlpa att jag blir det. Men bara för att jag kÀnner mig otroligt ledsen, och avundsju, betyder inte det att jag kÀnner missunnsamhet. Absolut INTE. Och det Àr vÀldigt viktigt att poÀngtera och vara tydlig med.
 
Nu vill jag visa nÄgra bilder frÄn familjens fina promenad vid havet igÄr. Pappa, som Àr vÀldigt duktig pÄ att fotografera, tycker jag, tog ett gÀng bilder igÄr som jag skickade över till min telefon för att kunna visa bilder för er, mina kÀra lÀsare, idag. 
 
 
 
 

Sista bilden Ă€r pĂ„ Lina, mamma och herr Trisse, som lĂ€ngtansfullt tittar (stirrar) pĂ„ fikat som Lina börjat plocka fram. Detta Ă€r en jĂ€ttefin bild, tycker jag. Bra jobbat, Ă€lskade pappa! đŸ¶â€ïž
Namn:
Kom ihÄg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Anonym
skriven :

Vilka vackra bilder.
Kram đŸ€—đŸ’žâ˜ƒïž/Helene K

Svar: Ja, visst Àr de! Stor kram, fina du <3
Hanna Andersson

2 Anonym
skriven :

Som vanligt fantastiska bilder frĂ„n dĂ€r ni bor. Än en gĂ„ng beskriver du precis hur jag kĂ€nner. Avundsjuk pĂ„ att inte kunna följa med ut och som före jul nĂ€r C Ă„kte med julklappar till Sthlm. Han fick trĂ€ffa barn barnbarn och lilla valpen. Men absolut inte missunnsamhet. KĂ€nna glĂ€dje över att de fick trĂ€ffas och fika ute en stund. Förr nĂ€r vi kunde Ă„ka ner pĂ„ stan och gĂ„ i affĂ€rer blev jag sĂ„ förundrad över hur fort och ledigt folk rörde sig ute.Fick mig en tankestĂ€llare om hur sjuk jag Ă€r. En helt normal sak som att kunna gĂ„ Ă€r konstigt i min sjuka vĂ€rld. DĂ„ blir jag ocksĂ„ avundsjuk pĂ„ hur enkelt livet skulle kunna vara. Men varken du eller jag Ă€r lagda Ă„t hĂ„llet att bli missunnsamma eller avundsjuka pĂ„ ett missunnsamhets sĂ€tt. Det har vi rĂ„kat ut för. Varken roligt eller trevligt. SĂ„ vi fortsĂ€tter vara glada för vĂ„ra nĂ€ra och kĂ€ra och glĂ€djas Ă„t fina bilder. Ha en dag min fina Hanna. Tack för fina bilder.â€ïžđŸ™â€ïžâ€ïžđŸ¶â€ïž â€ïžđŸ€—đŸ˜˜đŸ’™đŸ’™đŸ’™I-M

Svar: Vi bor vÀldigt fint och vi har det vÀldigt bra som bor sÄ nÀra havet och nÀra sommarstugan som i sin tur ligger Ànnu nÀrmare havet. Jag kan tÀnka mig det, Ing-Marie, att jag beskriver hur du ocksÄ kÀnner, för du och jag Àr sÄ otroligt lika! Jag förstÄr att du ocksÄ kÀnner avundsjuka nÀr C Àr ute pÄ Àventyr och trÀffar era barn, barnbarn och lilla valpen. Det Àr sjÀlvklart att du otroligt gÀrna skulle vilja vara med pÄ den resan och pÄ alla andra Àventyr som C Àr ute pÄ utan dig.
Men precis som jag sÄ vet jag att du inte kÀnner missunnsamhet. För vi Àr inte lagda Ät det hÄllet, precis som du skriver sÄ bra.
Det Àr verkligen inte lÀtt att ligga fÄngen i sitt sovrum nÀr allt man vill Àr att fÄ leva och vara ute i den vida vÀrlden. Det Àr verkligen inte enkelt och vi Àr bara mÀnniskor. SÄ det Àr inte alls konstigt att vi kÀnner avundsjuka pÄ alla som kan vara ute och gÄ och vara ute pÄ Àventyr och göra precis det de vill.
Jag Àr ocksÄ helt förundrad över hur mÀnniskor kan röra sig sÄ snabbt och utan smÀrta osv osv. Samma hÀr! Det fÄr mig att inse hur sjuk jag verkligen Àr, nÀr jag ser folk röra sig snabbt och helt obehindrat och helt utan att fÄ ont eller bli utmattad.
Vi kÀnner helt samma dÀr med, Ing-Marie!
Ja, vi fÄr fortsÀtta att kÀnna glÀdje för vÄra nÀra och kÀra nÀr de Àr ute pÄ sina Àventyr! SÄ roligt att du tycker om bilderna! Det gör mig glad! <333 Ha en dag, Àlskade du! <333 <333
Hanna Andersson