hannaslillaliv.blogg.se

Jag heter Hanna Andersson och är 27 år gammal. Mitt liv är inte alltid det enklaste att leva. Jag lever med tre "huvud-diagnoser" som alla är svåra, kroniska sjukdomar, ME (Myalgisk encefalomyelit), EDS (Ehlers-Danlos syndrom), Fibromyalgi, diagnoser jag fått efter många års sökande efter orsak för min kropps dåliga mående. Jag har också segmentall rörelsesmärta i ryggen, sju diskbråck, en svår refluxsjukdom samt en tarmsjukdom. Det är med andra ord ingen dans på rosor, mitt liv eller min vardag. Men jag har så mycket positivt och så mycket att vara glad över och leva för! Min egna- och två bonushundar, familj och vänner betyder allt för mig. Detta är lite om mig, min vardag och mitt lilla liv!

❤️❤️ Mina älskade föräldrar! ❤️❤️

En favorit i repris, delar med mig av denna text en gång till här på bloggen. Till min mamma och pappa. För att jag älskar er så otroligt, oerhört, oändligt mycket! ❤️

MAMMA:
Min mamma är en otroligt stark kvinna. Hon har hundra bollar i luften samtidigt och lyckas för det allra mesta hålla alla i luften, utan att tappa en enda. Hon jobbar heltid, mer till och med, tvingas ta ett stort ansvar här i hemmet med allt vad det innebär och har dessutom en svårt sjuk dotter att ta hand om. 

Idag till exempel. Hon är på jobbet vid halv sju och går inte därifrån förrän tidigast halv fem. Hon har ett tufft arbete som chef på en vårdavdelning. Nu mer än någonsin med bristen på sköterskor som råder och allt det innebär. När hon kom hem börjar arbetet här hemma. Trisse ska ut, jag vill kanske ha hjälp med mat, tvätt, disk osv osv. Efter lite mat och vila åker hon iväg på kvällsmöte på jobbet. Så är det såklart inte hela tiden, att hon är tillbaka på jobbet på kvällen, men tillräckligt ofta för att det inte ska betecknas som ovanligt. När hon kommer hem vid tio hinner hon inte mer än fråga Lina hur hon haft det på jobbet innan hon måste gå och lägga sig. Hon ska upp igen tjugo i sex nästa morgon.

Jag förstår helt ärligt inte hur hon orkar! Inte nog med att hon är grym på sitt jobb. Hon är världens bästa mamma till Lina och mig. Och världens bästa mormor till Trisse och tjejerna. Om hon är världens bästa fru eller inte får pappa svara på. Men jag skulle gärna vara gift med henne, så det är väl ett gott betyg! Mamma är gjord av ett annat material än de flesta jag känner. Hon är så stark. Utan överdrift. Och då menar jag inte bara fysiskt! Hon är en av mina närmaste vänner och hon vet i stort sett allt som går att veta om mig. Jag älskar mamma så otroligt mycket!

PAPPA:
Pappa betyder allt för mig! Han är utan tvekan den person i mitt liv som stöttar mig allra mest och bäst! Oavsett situation, oavsett vad det är för tanke eller jag idé jag har så stöttar han mig. Villkorslöst och det är så fantastiskt skönt. Om jag skulle säga att jag vill åka till månen och tillbaka skulle pappa säga "okej. Hur ska jag hjälpa dig komma dit?". Det är en fantastisk egenskap som jag värderar högt hos pappa. Jag vet att han alltid vill mitt bästa och jag litar på honom. Han kommer aldrig svika med. Det vet jag.

Pappa är en väldigt rolig person. Han får mig att skratta och må bra! Han är underhållande och socialt kompetent. Jag älskar att lyssna på när han berättar historier, om sitt liv eller vad som helst. Vi har mycket gemensamt, pappa och jag. Och Lina! Vi älskar alla tre motorcyklar, bilar, musik och hundar. Jag har gjort så otroligt många roliga saker med pappa. Saker som jag minns, som betyder mycket för mig. Saker som gjort att jag vuxit, fått självförtroende och till och med gjort att jag nått ett av mina mål. Som att köra pappas motorcykel, själv!

Om pappa ger sig den på att han ska fixa/lyckas med något så gör han det. Han är envis och ambitiös. Det är två egenskaper jag fått från honom. Tillsammans med mina fräknar och röda toner i håret. Visst gör det att jag bränner mig lätt, men det är fint och det är något jag fått från honom. Jag skulle inte byta bort det för någon annan hårfärg i världen.

Det är till pappa jag går när jag vill ha råd om vad som helst eller uppmuntran. Eller när jag vill få min chokladkaka delad i rutorna. Eller en bamsekram och en puss i pannan! Jag älskar min pappa hur mycket som helst. Det kanske märks?

Älskade, vackra föräldrar! Lina och jag är lyckligt lottade som fick just våra föräldrar! Väldigt lyckligt lottade, för bättre föräldrar än just vår mamma och vår pappa kunde vi inte fått. ❤️
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Anonym
skriven :

Så mycket kärlek i din familj❤️ Inte undra på att du snittats av den och fått ditt Stora Varma Hjärta fyllt med kärlek och omtanke till andra människor❤️❤️❤️ Mer kärlek till dig från mig❤️❤️❤️❤️❤️i-M

Svar: Ja, det är verkligen otroligt mycket kärlek i vår familj! Vi älskar varandra så mycket det bara går att älska en annan människa! <3 Massa kärlek till dig, finaste du <333
Hanna Andersson

2 Nilla
skriven :

Ni är så fin familj 💖

Svar: Ja, verkligen! Det är din familj också! Faktum är att jag ser väldigt många likheter mellan våra familjer! <333
Hanna Andersson

3 Lina
skriven :

Ja dom är verkligen bäst, våra älskade föräldrar❤️ Tänk vilken tur vi har att ha fått just dom som är så omtänksamma, snälla och alltid finns där och ställer upp❤️ Och vilken tur Trisse lilla har som fått dom som mormor och morfar att leka med, gå promenader och ligga i knät och få magen kliad😍🐶
Fint inlägg Honey❤️❤️❤️

Svar: Ja, de är verkligen BÄST! Exakt så! Tack så mycket, Lini <3 <3 <3 <3
Hanna Andersson

4 Anonym
skriven :

Och de kunde inte få finare döttrar! Kram Lotta

Svar: Tack, det betyder mycket att du skriver det <3 Kram fina du <3
Hanna Andersson

5 Moa
skriven :

Blev helt rörd av hur du beskriver dina föräldrar och vilka helt fantastiska föräldrar du har. Är glad för din skull att du har dom, att ni har varandra. Jag fattar ärligt talat inte heller hur din mamma orkar hålla igång så mycket. Hur återhämtar hon sig? Tack snälla för dina komentarer i min blogg jag blir så himla tagen varje gång DU har skrivit. Att du har tagit dig tid att skriva till mig betyder så mycket ska du veta.

❤️❤️❤️

Svar: Tack, finaste Moa för att du läser! <3 Jag är också otroligt glad att vi har varandra! Jag önskar dock att mina föräldrar fått två friska barn, istället för ett mycket svårt sjukt barn och ett barn med psykisk ohälsa (min syster). Men du, Moa, vet ju mer än någon annan att man älskar sitt barn ofattbart mycket, villkorslöst. Oavsett vilka utmaningar man står inför som mamma.
Jag tror mamma återhämtar sig genom att träna med sin väninna som hon gör en gång i veckan och via promenader med vår älskade lille vovve och via samtal med vänner samt att hon får ny energi när jag är med familjen och vi umgås och bara njuter av att vara allihopa tillsammans. För annars är jag ju uppe i mitt rum så gott som dygnet runt och det tar hårt på mamma, att jag är för sjuk för att kunna vara med. Så jag vet att hon får ny energi när jag är med, när familjen är samlad.
Om du har tips på hur du återhämtar dig, som ju också jobbar på och har en dotter som tar mycket energi (precis som jag är en dotter som tar väldigt mycket energi) får du gärna dela med dig!

Och jag känner HELT samma, Moa! Jag blir så himla glad varje gång jag ser att just DU har skrivit! För jag vet att du har väldigt mycket runt omkring dig som tar massor, massor av energi!
Massa kramar fina Moa och lilla A <333
Hanna Andersson