hannaslillaliv.blogg.se

Jag heter Hanna Andersson och är 27 år gammal. Mitt liv är inte alltid det enklaste att leva. Jag lever med tre "huvud-diagnoser" som alla är svåra, kroniska sjukdomar, ME (Myalgisk encefalomyelit), EDS (Ehlers-Danlos syndrom), Fibromyalgi, diagnoser jag fått efter många års sökande efter orsak för min kropps dåliga mående. Jag har också segmentall rörelsesmärta i ryggen, sju diskbråck, en svår refluxsjukdom samt en tarmsjukdom. Det är med andra ord ingen dans på rosor, mitt liv eller min vardag. Men jag har så mycket positivt och så mycket att vara glad över och leva för! Min egna- och två bonushundar, familj och vänner betyder allt för mig. Detta är lite om mig, min vardag och mitt lilla liv!

Självmord, självmordstankar och självmordsbenägenhet är inte samma sak... 🤕

I texten som publicerades igår berättade jag, som jag även skrivit och berättat om tidigare, att jag lider av självmordstankar. Det är något som är väldigt tabubelagt att prata om men samtidigt superviktigt att prata om. Jag har haft självmordstankar sedan jag var barn och i olika perioder i mitt liv har de varit starkare och i andra perioder lindrigare. Det går upp och ner beroende på hur jag mår fysiskt.

Något jag vill förtydliga angående detta med självmordstankar är att det är stor skillnad på att ha självmordstankar och på att vara självmordsbenägen. Det är stor skillnad. Jag har självmordstankar men jag är inte för den sakens skull självmordsbenägen. INTE alls och jag känner att det är viktigt att poängtera det så ingen tror att jag är på väg att ta livet av mig, för det är jag inte.

Det är också så att mina självmordstankar lättat ganska mycket sedan jag började med smärtplåstren i maj och äntligen fått lite smärtlindring. Även om det verkligen inte är mycket smärtlindring jag får så är det lite och det mycket bättre än ingen lindring alls. Och en av de främsta anledningarna till mina självmordstankar är just den fruktansvärda, helvetiska värken/smärtan jag tvingas stå ut med.

Det är skönt att självmordstankarna lättat tack vare den lilla smärtlindring jag har idag. Det är bara att hoppas att det fortsätter så!

Nu när vi ändå har ämnet Självmord uppe tänker jag lägga till några bilder som visar information om två ideella föreningar (Mind och Suicide Zero) som båda två arbetar med att förebygga och minska antalet självmord som begås. På bilderna visas ett antal nummer dit man kan ringa om man lider av psykisk ohälsa och självmordstankar och är i behov av stöd. 

På bilderna syns också nummer (Swish och bankgiro) dit man kan skicka/sätta in pengar för att hjälpa till i detta superviktiga arbetet att förebygga och minska antalet självmord som begås i Sverige. 

Har ni möjlighet, mina kära läsare, är det mycket välkommet om ni vill bidra med en slant till Mind eller Suicide Zero. Och kom ihåg: många bäckar små! TACK för ert bidrag och TACK för att ni läst detta inlägg och kom också ihåg: mår du psykiskt dåligt och har självmordstankar så finns det hjälp att få! Första steget kan vara att öppna upp sig och berätta för en vän man litar på. Vi måste börja prata mycket mer om både Psykisk ohälsa och om Självmord. 💚

💚💚💚 Tillsammans är vi starka och tillsammans, med gemensamma krafter, kan vi minska antalet självmord och få bort tabu-stämpeln som sitter på både Självmord och Psykisk ohälsa. 💚💚💚 

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Anonym
skriven :

Det är verkligen toppen att du tar upp detta ämnet! Det behöver pratas om detta.
Ledsen att du har det så grymt tufft :(

Svar: Ja, det behöver verkligen tas upp och pratas om detta viktiga ämne!
Hanna Andersson