hannaslillaliv.blogg.se

Jag heter Hanna Andersson och är 27 år gammal. Mitt liv är inte alltid det enklaste att leva. Jag lever med tre "huvud-diagnoser" som alla är svåra, kroniska sjukdomar, ME (Myalgisk encefalomyelit), EDS (Ehlers-Danlos syndrom), Fibromyalgi, diagnoser jag fått efter många års sökande efter orsak för min kropps dåliga mående. Jag har också segmentall rörelsesmärta i ryggen, sju diskbråck, en svår refluxsjukdom samt en tarmsjukdom. Det är med andra ord ingen dans på rosor, mitt liv eller min vardag. Men jag har så mycket positivt och så mycket att vara glad över och leva för! Min egna- och två bonushundar, familj och vänner betyder allt för mig. Detta är lite om mig, min vardag och mitt lilla liv!

Jagar rätt på ett recept! 💊

Idag har jag ett måste, förutom att överleva dagen, och det är att jag måste ringa till vårdcentralen och i värsta fall till andra ställen om inte vårdcentralen fungerar, i jakt på ett recept. Jag pratade med min vårdcentral-läkare senaste i torsdags förra veckan lite kort och då sa bestämdes att hon ska förnya mina recept för det är dags för det nu. Gjorde hon det? Nej! Hon glömde och denna vecka är hon ledig och jag behöver ett av recepten mycket desperat. Det kommer få katastrofala konsekvenser (nej, jag överdriver inte) om jag inte får det senast imorgon.

Så innan jag kan lägga all energi jag har och lite till på att äta frukost och gå och kissa måste jag ringa till vårdcentralen och jaga rätt på en läkare som kan förnya mitt recept. Det var verkligen INTE vad jag varken har energi eller lust till att göra. Framförallt inte eftersom att receptet redan skulle vart förnyat förra veckan! Men men. Nu är det som det är. Var snälla och håll tummarna att jag jagar rätt på mitt recept så fort som möjligt. Helst redan nu på morgonen/förmiddagen, så kan jag släppa det sedan och ingen katastrof kommer inträffa. Inte på grund av detta i alla fall!

Min älskade lille Herr Trisse! Han kan inte ringa mina telefonsamtal för mig, tyvärr. Men han är mitt mentala stöd och dessutom ligger han på mina isbitar till fötter och försöker värma upp och hålla dem vid liv. Det är tur jag har honom, min lille älskling! 🐶❤️

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Carina
skriven :

Jag förstår vad du menar med hur sjukvården behandlar en. Man måste vara frisk för att kunna vara sjuk idag.....tyvärr. Det bli oftast många timmar i telefonkö och försöka komma fram till den man vill ha tag i.....suck!

Hoppas det löser sig för dig!

//Carina

Svar: Du har helt rätt i det. Man måste verkligen vara frisk för att orka vara sjuk i dagens läge. Det är inte klokt. Tack.
Hanna Andersson

2 Nilla
skriven :

Åh, sånt ska ju bara fungera. Kram

Svar: Ja, verkligen! Kram
Hanna Andersson

3 Magnus
skriven :

Det är så eländigt att sådant inte fungerar - rutinärenden som får besvärliga följder för den sjuka när de fallerar. Hoppas det löste sig!

Svar: Ja, eländigt är ordet! Och för mig gällande just detta läkemedelsfronten det fått katastrofala konsekvenser om jag inte fått receptet i tid, vilket är senast imorgon. Men efter ytterligare mycket om och men fick jag receptet förnyat i eftermiddags och medicinen är hämtad från Apoteket så nu kan vi andas ut igen!

Sånt här SKA bara fungera. Det bara är så!
Hanna Andersson

4 Linnea
skriven :

Men va så dåligt!! Så får det ju inte gå till!! Hoppas det löste sig för dig i tid! Kram!!

Svar: Väldigt dåligt! Nej, så får det faktiskt inte gå till! Kram
Hanna Andersson