hannaslillaliv.blogg.se

Jag heter Hanna Andersson och Àr 23 Är gammal. Mitt liv Àr inte alltid det enklaste att leva. Jag lever med tre "huvud-diagnoser" som alla Àr svÄra, kroniska sjukdomar, ME (Myalgisk encefalomyelit), EDS (Ehlers-Danlos syndrom), Fibromyalgi, diagnoser jag fÄtt efter mÄnga Ärs sökande efter orsak för min kropps dÄliga mÄende. Jag har ocksÄ segmentall rörelsesmÀrta i ryggen, sju diskbrÄck, refluxsjukdom samt en tarmsjukdom. Det Àr med andra ord ingen dans pÄ rosor, mitt liv eller min vardag. Men jag har sÄ mycket positivt och sÄ mycket att vara glad över och leva för! Min egna- och tvÄ bonushundar, familj och vÀnner betyder allt för mig. Detta Àr lite om mig, min vardag och mitt lilla liv!

Helt kraschad efter en helg pĂ„ landet och ME-dagen! 💙

Denna helg har varit mycket intensiv, frÀmst för att bott pÄ landet och Äkt dit och sen hem. Jag sa det till familjen förut att jag Äker inte ut till landet över en helg sÄ nÄgot mer. Det kostar för mycket. Jag kraschar för hÄrt och lÀnge efterÄt och aktar jag mig inte riskerar jag att bli permanent försÀmrad och det Àr det sista jag vill.

Det har ocksÄ varit intensivt pÄ sÄ vis att det var ME- och Fibromyalgi-dagen i lördags, den 12/5. Det var sÄklart en helt vanlig dag pÄ de flesta sÀtt men det var ÀndÄ en vÀldigt speciell dag. ME-dagen. Runt om pÄ flera torg i hela Sverige stod det massa skor uppstÀllda pÄ gatan. MillionsMissing. Miljontal saknar att kunna gÄ och anvÀnda sina skor och Àr helt blunda till hemmet eller sÀngen. Mina skor var med. I Göteborg hölls detta pÄ Gustav Adolfs Torg och i Stockholm pÄ Mynttorget.

(Bild tagen frÄn Facebook) SÄ hÀr sÄg det ut vid ett tillfÀlle pÄ Gustav Adolfs Torg i Göteborg. MÄnga, mÄnga par skor vars Àgare Àr för sjuka för att kunna anvÀnda dem. Till vissa skor finns Àven en tillhörande lapp som beskriver Àgaren till skorna. 

PÄ min lapp stÄr det: 

Hanna, 23 Är, svÄrt sjuk i ME och helt sÀngliggande. Saknar att vara i stallet, rida och gÄ ut och gÄ med mina hundar. 

Jag var inte med sjÀlv fysiskt pÄ nÄgon MillionsMissing men jag har följt mycket via min telefon pÄ sociala medier och det Àr vÀldigt uttröttande för hjÀrnan. Jag hoppas, hoppas, hoppas att alla manifestationer och artiklar om ME som skrivits om i tidningar gör nÄgon skillnad för oss ME-sjuka och vÄra anhöriga som lider de ocksÄ. Hoppas, hoppas, hoppas.

Med tanke pÄ kraschen efter bÄde flytt fram och tillbaka och vistelse pÄ landet samt mycket sociala medier kommer troligtvis kommande dagars inlÀgg vara korta och enkla. Hoppas ni tycker det Àr okej! Jag fick nÄgot fint av familjen i lördags pÄ ME-dagen. Den var blÄ, fin och "jag". Gissa vad det var. Jag visar imorgon.

Namn:
Kom ihÄg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Nilla
skriven :

Nu blev jag nyfiken â˜ș TrĂ„kigt att du mĂ„r sĂ„ dĂ„ligt av att Ă„ka till landet. Hoppas att du snart Ă„terhĂ€mtar dig frĂ„n helgen. Kram

Svar: Det förstÄr jag! ;) Ja, det Àr vÀldigt trÄkigt eftersom att jag egentligen tycker om att vara dÀr. Tack, det hoppas jag ocksÄ. Kram
Hanna Andersson

2 Linnea
skriven :

Jag förstÄr at du Àr helt kraschad nu. Men tÀnk sÄ mycket viktigt du bidragit till med fin blogg. Och ett par skor med texten till. Inte illa! Kram!!!

Svar: Ja, jag Àr tyvÀrr det. Jag hoppas verkligen att jag bidrar med nÄgot litet. Tack <3 Kram
Hanna Andersson

3 Katarina
skriven :

FörstÄr att din helg pÄ landet kÀnns i kropp och hjÀrna. Tror ocksÄ allt som sÀndes och skrevs om i lördags pÄverkat vÄrt mÄende, min hjÀrna (o övr) Àr Ànnu mer uttröttad Àn vanligt dÄ jag försökt ta in all info. Se till att ÄterhÀmta dig nu och du gör helt rÀtt i att korta ner dina inlÀgg ; ) MÄnga kramar kÀra du <333

Svar: Ja, det Àr vÀldigt tufft att vara ute pÄ landet. Det tror jag ocksÄ. Tack, ska försöka göra det.
MÄnga kramar kÀra vÀn <333
Hanna Andersson