hannaslillaliv.blogg.se

Jag heter Hanna Andersson och är 23 år gammal. Mitt liv är inte alltid det enklaste att leva. Jag lever med tre "huvud-diagnoser" som alla är svåra, kroniska sjukdomar, ME (Myalgisk encefalomyelit), EDS (Ehlers-Danlos syndrom), Fibromyalgi, diagnoser jag fått efter många års sökande efter orsak för min kropps dåliga mående. Jag har också segmentall rörelsesmärta i ryggen, sju diskbråck, refluxsjukdom samt en tarmsjukdom. Det är med andra ord ingen dans på rosor, mitt liv eller min vardag. Men jag har så mycket positivt och så mycket att vara glad över och leva för! Min egna- och två bonushundar, familj och vänner betyder allt för mig. Detta är lite om mig, min vardag och mitt lilla liv!

Forskning visar att man sover bättre när man sover bredvid någon...

...och det stämmer in på mig! Det händer ibland, väldigt sällan numer när hon är i skolan, att Lina lägger sig bredvid mig i sängen och vilar tillsammans med mig och då är typ enda gången (utan starka sömntabletter) som jag somnar gott. Trisse brukar ju agera mitt sällskap i sängen på både dagtid och nätterna och hans sällskap är helt underbart. Dessvärre gör han ingen större skillnad när det handlar om att sova, men han gör väldigt stor nytta och mycket bra ändå.

När vi sov över i sommarstugan över påsk som pappa och jag tillsammans i hans och mammas säng och Lina och mamma sov i bäddsoffan i vardagsrummet. Visserligen hade jag mina starka sömntabletter till hjälp två av fyra nätter och resterande två nätter som jag ingenting. MEN min vila blir bättre när jag ligger bredvid någon jag känner mig trygg och bekväm med. Jag slappar av lite mer. Hjärnan går ner i varv för en gång skull.

I natt sov jag bredvid pappa igen. Han är en riktig favorit när det kommer till sovsällskap. Och annars också, såklart. Jag tog inga sömntabletter igår (trots att det är helg) men jag fick någon/några få timmars sömn ändå fram på morgonen. Inte illa. Forskning visar på att man sover bättre när man ligger bredvid någon på grund av att den andras kroppstemperatur har en lugnande inverkan. Man känner sig tryggare, slappnar av mer och sover då bättre. Precis så är det för mig.

I eftermiddag kommer mamma hem igen efter sin övernattning tillsammans med några väninnor. Så då får jag flytta tillbaka till mitt sovrum igen och sova själv. Förutom lille Trisse då. Honom har jag ju såklart. Som tur är! 🐶❤️

Ibland räcker det inte att ligga som en boll på mina fötter. Ibland sträcker han ut och ligger på mina ben, från fötterna upp till knäna. Att jag inte kan röra mig något alls när han ligger så gör ingenting. Det hade jag inte gjort så mycket ändå. 🐶❤️

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Nilla
skriven :

Fast om den där sängpartnern snarkar är han inte särskilt bra för sömnen, eller husfriden 😉 Kram

Svar: Nej! Det har du helt rätt i! Tänkte skriva om det också, då de andra snarkar hela högen och det är apjobbigt att stå ut med, men ville ha en positiv touch på inlägget. Men du har helt rätt.
Kram
Hanna Andersson

2 Linnea
skriven :

Det stämmer in på mig också! Kan inte sova alls bra om jag inte har min sambo bredvid mig i sängen.
Han är så söt din vovve. Kram!!

Svar: Jag tror det är många som känner igen sig i detta. Är ju inte så konstigt! ;) Visst är han! <3 Kram
Hanna Andersson

3 Therese Åström
skriven :

För mig är det definitivt tvärtom. Jag har jättesvårt att sova med någon bredvid mig. Min katt får dock bra, det är bara mysigt. Men det är säkert en vanesak också.

Svar: Jaså? Ja, det är såklart väldigt olika för oss. Ja, klart att det är en vanesak.
Hanna Andersson