hannaslillaliv.blogg.se

Jag heter Hanna Andersson och Àr 27 Är gammal. Mitt liv Àr inte alltid det enklaste att leva. Jag lever med tre "huvud-diagnoser" som alla Àr svÄra, kroniska sjukdomar, ME (Myalgisk encefalomyelit), EDS (Ehlers-Danlos syndrom), Fibromyalgi, diagnoser jag fÄtt efter mÄnga Ärs sökande efter orsak för min kropps dÄliga mÄende. Jag har ocksÄ segmentall rörelsesmÀrta i ryggen, sju diskbrÄck, en svÄr refluxsjukdom samt en tarmsjukdom. Det Àr med andra ord ingen dans pÄ rosor, mitt liv eller min vardag. Men jag har sÄ mycket positivt och sÄ mycket att vara glad över och leva för! Min egna- och tvÄ bonushundar, familj och vÀnner betyder allt för mig. Detta Àr lite om mig, min vardag och mitt lilla liv!

💙 ME-dagen! Be blue for ME! 💙

Idag pÄ internationella ME-dagen bÀr jag blÄtt för att blÄtt Àr ME-fÀrgen. Jag tror och hoppas att min familj ocksÄ bÀr nÄgot jag blÄtt idag. De tvÄ tidigare Ären som jag haft bloggen pÄ ME-dagen (2016 och 2017) har jag klÀtt mig i blÄtt och bett nÄgon ta ett kort för att lÀgga ut hÀr i bloggen och pÄ Facebook. Det kommer jag inte göra idag.

Anledningen till det Àr att jag helt enkelt inte orkar. Jag bÀr ett blÄtt nattlinne hÀr i sÀngen, har ingen bh pÄ mig, hÄret Àr rysligt fett och jag ser allmÀnt trist, trÄkig och sjuk ut. Inget jag vill fotografera och visa upp, med andra ord. DÀrför visar jag en bild pÄ hur Trisse och jag sÄg ut pÄ ME-dagen, 12 maj, 2016. SÄ slipper jag skÀmmas över hur jag ser ut och förfÀras över det faktum att jag synligt förfaller mer och mer.

12 maj 2016! 💙 Jag tycker verkligen om denna bild pĂ„ Trisse och mig. Vi Ă€r fina i blĂ„tt och pĂ„ den tiden hade jag fortfarande kvar mitt lĂ„nga, vackra hĂ„r och var en aning mindre sjuk Ă€n jag Ă€r idag. Jag saknar den tiden Ă€ven om ME:n redan dĂ„ hade tagit över mitt liv totalt och gjort mig helt sĂ€ngliggande och gett mig ett enormt lidande. 

Förutom att jag sjĂ€lv skĂ€nker en slant till bĂ„de ME- och Fibromyalgiforskning skĂ€nker jag ocksĂ„ en extra tanke till alla oss som Ă€r sjuka och vĂ„ra anhöriga. Tillsammans Ă€r vi starka. Tillsammans kan vi besegra dessa svĂ„ra sjukdomar och kanske en dag, nĂ€r det nu blir, fĂ„ vĂ„ra stulna liv tillbaka. 💙

Namn:
Kom ihÄg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Katarina
skriven :

SĂ„Ă„ viktig dag i dag! Ledsen för dina tankar nĂ€r du backar tillbaka till 2016. SĂ„ otroligt fin bild pĂ„ dig och Trisse <3 Önskar och hoppas verkligen precis som du skriver att vi alla ME-sjuka ska kunna fĂ„ vĂ„ra stulna liv tillbaka! MĂ„tte den hĂ€r dagen vĂ€rlden över bidra till det. MĂ„nga kramar fina Hanna och hoppas din helg varit sĂ„ ok som möjligt i stugan 💙💙💙

Svar: Verkligen viktig dag! Det Àr alltid sorgligt att titta tillbaka :( Tack sÄ mycket <3 Det hoppas verkligen jag med, mer Àn nÄgot annat! <3
Ja, hoppas gÄrdagen gjorde skillnad! <3
Den har varit jobbig och jag Àr helt kraschad nu. :(
MĂ„nga varma kramar <3 <3 <3
Hanna Andersson

2 Linnea
skriven :

Vilken fin bild pÄ text och vovven! FörstÄr att du saknar ditt lÄnga hÄr, vad vackert det var!
Jag hade en blÄ tröja pÄ min förut och dÄ tÀnkte jag pÄ dig. Kram!!

Svar: Tack sÄ mycket! Ja, jag saknar verkligen mitt lÄnga hÄr, men det funkar inte att ha det lÀngre. Tack, det var fint gjort <3 Kram
Hanna Andersson

3 Ing- Marie Nordström
skriven :

KÀra Hanna.Tack för dina mÄnga lÄnga texter.Det har hjÀlpt mig sÄ mycket. SjÀlvklart har jag klÀtt mig i blÄtt idag och mamma kom pÄ besök och var blÄklÀdd,men det var en tillfÀllighet.Hon har ofta blÄtt pÄ sig. Till och med min man hade blÄtt pÄ sig. SÄg pÄ livsÀndningen frÄn Gtb. Mycket bra tal. TÀnkte pÄ dig hela tiden. Du har ju ocksÄ hjÀlpt till att lyfta fram den hÀr sjukdomen. Nu Àr jag sÀker pÄ att jag har den. Det du har skrivit och medlemmar i fb gruppens berÀttelser plus att jag lÀst vÀldig mycket fakta har fÄtt mig förstÄ det. Jag skrev en frÄga till gruppen och fick sÄ mÄnga svar som stÀmde in pÄ mig.Neurologen jag var hos tittade i min journal och sa pÄ en gÄng att jag hade redan sÄ mÄnga diagnoser sÄ jag behöver inga fler.Nu har jag ingen lÀkare som hjÀlper mig. Hoppas att du har nÄgon bra kontakt med sjukvÄrden. Du behöver verkligen hjÀlp.Jag slutar aldrig hoppas pÄ att du en dag ska fÄ kÀnna dig lite bÀttre. Vi kÀmpar tillsammans Àven om jag inte Àr lika dÄlig som du Àr. SÄ lÀnge vi har varandra mÄste vi kÀmpa och försöka stÄ ut hur jobbigt det Àn Àr. Hoppas att du orkar fortsÀtta skriva. Det behöver inte vara sÄ mycket varje gÄng. Vi mÄste tro att vi fÄr tillbaks vÄra liv en dag.
Hoppas du fĂ„r en blund i natt min finaste Ă€lskade lilla Hanna. Sov gott,kramar och mycket kĂ€rlek till dig vĂ€nnen.â€ïžâ€ïžđŸ’™đŸ’™đŸ’œđŸ’œđŸ˜ŽđŸ˜ŽđŸ˜˜đŸ˜˜.

Svar: KÀra Ing-Marie <3 Tack för att du lÀser. Jag har blÄtt pÄ mig jag ocksÄ, Àven nÀr det inte Àr ME-dagen. Jag sÄg faktiskt inte talet, har sÄ svÄrt att uppfatta vad som sÀgs nÀr nÄgon pratar sÄ.
Jag försöker uppmÀrksamma och sprida kunskap om ME, hoppas jag lyckas lite i alla fall.

Jag blir sÄ irriterad pÄ neurologer, och övriga lÀkare sÄklart, som Àr sÄ trÄngsynta och dÄliga. Visst behöver man inga fler diagnoser, men Àr man sjuk i en sjukdom sÄ Àr man. Och dÄ ska man diagnostiseras och diagnosen ska journalföras. Det Àr viktigt!

Jag har min vÄrdcentrallÀkare som Àr bra och förstÄende. Utan henne hade jag inte haft nÄgon alls sÄ jag hoppas hon inte slutar.
Ja, jag behöver verkligen mer hjÀlp. Det jag fÄr nu Àr smÀrtstillande (som inte fungerar) och sömntabletter (som knappt fungerar). Men det Àr som det Àr. SÄ lÀnge det inte finns nÄgon behandling eller botemedel mot ME Àr det inget annat som kan erbjudas. TyvÀrr.

Jag kÀmpar pÄ och fortsÀtter skriva trots att energin inte finns. Men jag vill inte sluta med skrivandet, dÄ har jag förlorat ytterligare en sak och jag Àr rÀdd för vad det skulle göra med mig. Skrivandet och bloggen Àr en sÄn viktig del av mig och min vardag.
Ja, vi mÄste tro pÄ att vi en gÄng fÄr tillbaka vÄra liv, eller Ätminstone delar av det.
Massa kramar och kÀrlek, min Àlskade filmstjÀrna. <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3
Hanna Andersson